שתף קטע נבחר

 

שוב בחירות במצרים - אבל איפה המצביעים?

לאחר ההתלהבות מהבחירות לבית התחתון של הפרלמנט, נרשמה תנועה דלילה בקלפיות שנפתחו היום כדי לבחור לבית העליון המייעץ. "באתי להצביע היום כי זו זכותי ויהיה עליי לתת על כך את הדין בפני האל", התעקש צעיר, אך אחרים העידו שכלל לא ידעו

הבחירות לבית העליון של הפרלמנט המצרי נפתחו היום (יום א'), והמפלגות האיסלאמיות מקוות לחזור על הישגיהן בבית התחתון, שם הן מחזיקות בכ-70% מהמושבים. אך בינתיים נראה ששיעור המצביעים נמוך בהרבה לעומת הבחירות הקודמות, אולי מפני שהם חשים כי הבית העליון לא חשוב כל כך, במיוחד לנוכח ההישג. יש שהעידו שכלל לא ידעו על הבחירות הנוכחיות.

 

תוק לקלפיות בבחירות לבית התחתון. לא חזר על עצמו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תוק לקלפיות בבחירות לבית התחתון. לא חזר על עצמו(צילום: AFP)

 

"באתי להצביע היום כי זו זכותי ויהיה עליי לתת על כך את הדין בפני האל", אמר נור עסאם, מורה באוניברסיטה, בן 28. "אבל אני עצוב לראות שלא היה אף אחד בקלפי שלי". אשה צעירה השיבה לו: "זה לא בסדר – הקול שלך חשוב. אני אלך עכשיו ואקרא לכל בני משפחתי לצאת ולהצביע".

 

כותרות אחרונות ממצרים החדשה:

'מובארק כתב למנהיגים בעולם: "הצילו אותי ממוות"

שנה אחרי: "אינשאללה, נמשיך במהפכה"

 

סמכויות הבית העליון (אסיפת העם) מוגבלות והוא לא יכול לבלום את החקיקה של הבית התחתון (מועצת השורא). עם זאת, על חברי הבית התחתון להתייעץ עם הצירים בו לפני העברת חוקים. על הפרלמנט החדש מוטלת החובה לבחור אסיפה של מאה חברים שתנסח חוקה חדשה למצרים, שתחליף את החוקה ששירתה את משטר חוסני מובארק.

 

"הבחירות למועצת השורא חשובות כמו הבחירות לאסיפת העם", אמר חוסיין איברהים, העומד בראש סיעת החירות והצדק של האחים המוסלמים.

 

הבחירות לבית העליון ייערכו בשני שלבים: 90 נציגים מתוך 270 ייבחרו היום ומחר, ו-90 נוספים ייבחרו באמצע פברואר. ה-90 הנותרים ימונו בידי נשיא מצרים הבא, שצפוי להיבחר ביוני. בינתיים תתכנס מועצת השורא ללא נציגים אלה.

 

לפני כשבוע התכנסה לראשונה מועצת העם של הפרלמנט המצרי החדש.

הישיבה נפתחה בדקת דומייה ובקריאת הפרק הראשון בקוראן לזכר כ-850 הרוגי המהפכה המצרית. במועצה בולט כוחן של המפלגות האיסלאמיסטיות: מפלגת החירות והצדק של האחים המוסלמים זכתה ב-47% מהקולות (235 מושבים מתוך 498) ומפלגת "א-נור" הסלפית הקיצונית גרפה 24% (121 מושבים).

 

עוד בשבוע שעבר ציינו במצרים שנה לתחילת ההתקוממות שהביאה להפיכה. יום תחילת ההפגנות, 25 בינואר, הוכרז יום חג לאומי ורבבות יצאו לכיכר תחריר לחגוג את האירוע או להפגין נגד השלטון הצבאי הנוכחי. גם ביום שישי הפגינו עשרות אלפים בכיכר, לציון "יום השישי הראשון של הזעם". יום השנה להדחת מובארק יצוין ב-11 בפברואר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תושב קהיר קורא עיתון לאחר הבחירות הקודמות
צילום: AFP
מצביעה בבחירות הקודמות
צילום: רויטרס
מומלצים