פאנטה: הקו האדום - ייצור פצצת אטום באיראן
בראיון לתוכנית "60 דקות" הדגיש שר ההגנה האמריקני כי "כל האופציות על השולחן" ולא פסל תקיפה צבאית. "אם נצטרך לעשות את זה - נעשה את זה". הוא חזר על ההערכה כי בתוך שנה איראן תוכל להפיק די אורניום מועשר עבור פצצה
בארה"ב ממשיכים להבהיר לאיראן, וגם לישראל: לא פוסלים תקיפה. הקו האדום של ממשל אובמה לפעולה צבאית אמריקנית יהיה מעבר של איראן משלב העשרת האורניום לייצור הפצצה עצמה. כך משתמע מדברים שאמר הלילה (ב') שר ההגנה האמריקני, לאון פנאטה, בראיון לתוכנית "60 דקות" ברשת CBS. "אם הם יתקדמו ויהיה לנו מודיעין שהם מתקדמים לפיתוח נשק גרעיני, אז ננקוט את כל הצעדים ההכרחיים לעצור את זה. כל האופציות על השולחן", הצהיר פנאטה.
הגרעין האיראני - דיווחים אחרונים ב-ynet:
- לא אטומים לאיראן. השעון הגרעיני של הסעודים
- ארה"ב: אין כרגע פצצה שתהרוס הגרעין האיראני
מפגינים באיראן: הפקחים מדליפים, המוסד מחסל - פקחי סבא"א הגיעו לאיראן: "מצפים לדיאלוג"
- "הערכה: תקיפת איראן לא תגרור תגובה קשה"
שר ההגנה האמריקני חזר על העמדה של ארה"ב והצהרות הנשיא אובמה לפיהן "אנחנו לא רוצים שאיראן תפתח נשק גרעיני. זהו הקו האדום שלנו. ברור שזהו קו אדום של הישראלים, כך שאנחנו שותפים למטרה.
עד כמה איראן קרובה לנשק גרעיני לפי שר ההגנה האמריקני? גם בנושא זה נראה שאין מחלוקת בין ארה"ב וישראל לגבי לוח הזמנים של הגרעין האיראני. "הקונצנזוס הוא שאם הם יחליטו לעשות זאת אז קרוב לוודאי שזה ייקח להם שנה כדי לייצר פצצה ואז עוד שנה עד שנתיים להציב אותה על אמצעי תעבורה כדי לשגר את הנשק", הבהיר שר ההגנה פנאטה.
פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית נחתו אתמול בטהרן, על מנת לדון עם הרפובליקה האיסלאמית בתוכנית הגרעין השנויה במחלוקת שלה. בנמל התעופה בבירה המתינו להם מפגינים שנשאו תמונות של מוסטפה אחמדי-רושאן, מדען הגרעין שחיסולו בתחילת החודש מיוחס לישראל.
למרות קבלת הפנים הלא נעימה, שר החוץ האיראני, עלי אכבר סלאחי, אמר כי
הוא "אופטימי מאוד" לגבי הביקור והבהיר כי הפקחים "יקבלו תשובות לשאלותיהם". הוא התעקש כי לרפובליקה האיסלאמית "אין מה להסתיר ואין לה פעילויות סודיות".
המשלחת צפויה לבקר בין היתר במתקן התת-קרקעי ליד העיר קום, שבו נמצא ככל הנראה ציוד מתקדם להעשרת אורניום. החודש הודיעה טהרן כי החלה הפעילות במתקן. הפקחים, שישהו באיראן שלושה ימים, צפויים גם לבקש להיפגש עם מומחי גרעין בולטים במדינה, ולבחון מסמכים הקשורים לתוכנית הגרעין.
Read this article in English