שתף קטע נבחר
 

מחקר אמריקני: אין משמעות להקפדה על מזון מסוג מסויים בדיאטה

מחקר חדש שפורסם בארצות הברית קובע כי אין כל משמעות לחלוקת מקורות הקלוריות ממזון במהלך דיאטה. לפי נתוני המחקר, שפורסם בירחון האמריקני לתזונה קלינית, הגורם הקובע היחידי המשפיע על הורדת המשקל הוא צמצום צריכת הקלוריות.  

 

בשנים האחרונות נפוצו שיטות שונות להרזיה באמצעות דיאטות הקובעות אחוזים נוקשים ביותר של צריכת קלוריות משומן, פחמימות או חלבונים - ותוצאות המחקר החדש, שנערך במכון פנינגטון שבלואיזיאנה, ככל הנראה סותרות אותן.

 

(רויטרס)

 

מומלצים