שתף קטע נבחר

הלכה הרומנטיקה: רק 15% מהישראלים ישנים כפיות

סקר חדש מגלה נתונים מעניינים לגבי השינה שלנו - רובנו הולכים לישון לקראת חצות, ישנים רק 6.5 שעות בממוצע ומתעוררים לאחר מכן לפחות פעם אחת. מי מעדיף לישון על הבטן וכמה גברים מוכנים להירדם ב"כפיות"?

לישון "כפיות"? אולי בסרטים רומנטיים: רק 15% מהאנשים בישראל מעדיפים לישון בתנוחת "כפיות", בעוד 29% מעדיפים לישון לבד ו-8% מנצלים ממש את אפשרות השינה באלכסון. 

 

באופן מפתיע, דווקא גברים מעדיפים יותר שינה בזוג מאשר נשים (38% לעומת 34%). נשים גילו העדפה לשינה באלכסון (12% לעומת 4% בלבד).

 

55% מאיתנו נוהגים לישון על הצד, 19% מעדיפים על הבטן, 9% על הגב ול-17% אין תנוחת שינה עדיפה.

  

לא נרדמים? קראו כתבות נוספות:

 

63% מתעוררים בלילה

עוד עולה מנתוני הסקר שנערך על ידי מכון ברנדמן עבור סאנופי, יצרנית "אמביאן CR", כי רוב הישראלים ישנים 6.5 שעות בממוצע במהלך השבוע: הם נכנסים למיטה בין השעות 24:00-23:00, צופים בטלוויזיה או קוראים ספר ונרדמים בתוך 18 דקות בממוצע.

 

אבל בהמשך הלילה, 63% מתעוררים לפחות פעם אחת באמצע הלילה ומתהפכים במיטה כעשר דקות בממוצע עד שמצליחים להירדם שוב.

 

ככל שעולה הגיל, כך קטן מספר שעות השינה שאנו זוכים להן: 4% מבני 69-50 ישנים פחות מארבע שעות בלילה, ועוד כ-15% מהם ישנים כחמש שעות בלבד בלילה. לעומתם, רק 7% מבני 24-18 ישנים פחות מחמש שעות בממוצע.

 

כ-30% מהנשאלים ציינו כי הם נהנים מיקיצה טבעית בבוקר, וכ-60% מתעוררים בעזרת שעון מעורר רגיל או בטלפון, לא לפני שהשתמשו בפונקציית ה"נדנוד" (סנוז) 1.9 פעמים בממוצע.

 

מתהפכים במיטה כ-10 דקות עד שמצליחים להירדם שוב (צילום: Index Open) (צילום: Index Open)
מתהפכים במיטה כ-10 דקות עד שמצליחים להירדם שוב(צילום: Index Open)

   

מה נחשב לנדודי שינה?

שינה הכרחית להישרדות, ויש לה חשיבות בפעילות התקינה של מערכות שונות בגוף, כמו המערכת האנדוקרינית, החיסונית, הקרדיו-וסקולרית ומערכת העצבים.

 

"במספר מחקרים הוכח כי השינה חשובה לשמירת האנרגיה, לחידוש הכוחות ולשמירה על הזיכרון", מסביר ד"ר גולדברט, מומחה להפרעות שינה מבית החולים סורוקה. "שינה באיכות גרועה או שינה מועטה עלולה לפגוע בתפקוד היומי.

 

"הבנת הרגלי השינה שלנו משמעותית בכדי למנוע ולטפל במקרה הצורך בנדודי שינה, המאופיינים בקושי להירדם, יקיצות במהלך הלילה, קימה מוקדמת מהרצוי ותחושה סובייקטיבית של שינה לא איכותית. תופעות אלה, אם הן נמשכות מעל חודש, ייחשבו כנדודי שינה כרוניים הדורשים טיפול.

 

נדודי שינה הם הפרעת השינה הנפוצה ביותר, ומומחים מעריכים כי היא מקיפה עד כ-30% מהאוכלוסייה הבוגרת. ממצאי הסקר מאששים השערה זו: כ-34% מהנשאלים בסקר ציינו כי משך הזמן שנדרש להם להירדם עולה על 20 דקות, 30% משהים את השעון המעורר בבוקר כדי "להרוויח" עוד כמה דקות שינה, ורבים דיווחו כאמור על יקיצות במהלך הלילה.

 

הטיפול בנדודי שינה כולל שלוש רמות: בניית הרגלי שינה נכונים, הרפיה וטיפול תרופתי. "דור תרופות השינה החדש נחשב לבטוח", אומר ד"ר גולדברט. "ייחודן בכך שהן משתלבות עם תהליך ההירדמות הטבעי, משפיעות למשך שש-שבע שעות, אינן ממכרות או גורמות לתחושת ישנוניות למחרת ומאופיינות בפחות תופעות לוואי".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
63% מתעוררים לפחות פעם אחת באמצע הלילה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים