תושבי דניה לא רצו בעלי לקויות ליד הבית - ונדחו
תושבי השכונה היוקרתית בחיפה הגישו בקשה לצו מניעה זמני כנגד פתיחת מעון לבני נוער הסובלים מלקויות שונות, בבית מגורים בשכונה. בית משפט השלום בחיפה דחה את הבקשה וקבע: פתיחת המעון היא מגמה ברוכה
תושבי שכונת דניה בחיפה הגישו תביעה לבית המשפט השלום בחיפה, בבקשה שיוציא צו מניעה זמני כנגד פתיחת מעון לשישה בני נוער הסובלים מלקויות, בבית מגורים הסמוך לביתם.
פסקי דין נוספים בערוץ הנדל"ן:
- הזוגיות התפרקה - הידוע בציבור ירוויח מהשיפוץ
- השיפוץ והפיצוץ: השכנים התקוטטו עד לביהמ"ש
לא תאמינו כמה שווה עוגמת נפש של קשיש
התושבים טענו, שבעל הבית השכיר את הנכס לאדם אחר וזה השכירו לאדם שלישי, שבכוונתו לפתוח בו בית מגורים לבני נוער הסובלים מלקויות.
בעל הבית טען, כי לא התיר לאותו אדם שלישי להשתמש בנכס לשם פתיחת המעון, אולם לא פתח כנגדו בכל הליך משפטי. השוכר שעתיד לפתוח את המעון טען, כי אמנם הוא ירוויח מזה אך מדובר בפעילות ברוכה, שלא תגרום לכל נזק לשכנים, מה גם שהנערים ישהו בבית בפיקוחו.
חברה מתוקנת נמדדת ביחס לשונה
השופט יהושע רטנר דחה את הבקשה, נוכח התרשמותו כי אין לתובעים סיכוי גדול למנוע את הפעילות בבית. "המגמה הרווחת בחברה הישראלית הינה, לשלב בקהילה בעלי מוגבלויות שונים, בעלי לקויות שונים, בעלי נכויות ואנשים קשיי השמה ושילוב", כתב השופט.
"זוהי מגמה ברוכה שאין עליה מחלוקת. זאת מאחר וחברה מתוקנת ונאורה נמדדת בין היתר, ביחס לשונה, ביחס לבעל הנכות, ביחס לחולה, ביחס ללוקה, וביחס לאלה שהגורל לא האיר להם פנים", הוסיף. "השיקום בקהילה הינו נדבך חשוב בטיפול ובשיקום של בעלי המוגבלויות. רואים בהם חלק מהחברה שיש לקרב לכלל הציבור ולא להוציאם מעבר לגדר ולהדחיק לקרן זוית כללית".
השופט ציין כי מדובר בתופעה מוכרת, במסגרתה אנשים מתנגדים לפעילות, שאמנם הם מכירים בחשיבותה ומברכים עליה, אולם מנגד חוששים שהיא תתרחש בקרבתם.
לגופו של עניין נקבע, כי התנגדות התובעים מבוססת בעיקר על חששות כלליים. השופט פסק, כי במאזן השיקולים, נראה כי יש לברך את הפעילות המתוכננת בבית, שמתיישבת עם המגמות הרווחות בחברה לשיקום אנשים בקהילה, על פני המטרדים שטענו להם התובעים, שממילא לא הוכיחו כי זכויותיהם ייפגעו משמעותית כתוצאה מפעילות המעון.
מעבר לכך, הוסיף השופט, מדובר באכלוס במספר לא גדול של משתקמים ביחד עם השוכר שפתח את המעון ובפיקוחו, דבר שלא אמור ליצור מטרדים משמעותיים, זאת כל עוד יפעל השוכר לקבלת כל האישורים וההיתרים הנדרשים ויקפיד על החוקים הנוגעים לפעילות בסביבת מגורים וחוקי הסביבה.
כן נפסק, כי כל עוד לא פתח בעל הנכס עצמו בהליך כנגד השוכר, הרי שאין להוציא כל צו כנגדו. לבסוף נקבע, כי בכדי לא להרבות מחלוקות בין השכנים ומתוך תקווה שיוכלו להסדיר את היחסים ביניהם ולפתח יחסי שכנות טובים, לא ייפסקו הוצאות. כן המליץ השופט לצדדים לפתוח בהליך גישור.
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "