שתף קטע נבחר
 

דו"ח: ישראל מוכנה יותר מארה"ב למתקפה מקוונת

לפי מקאפי, ישראל חווה אלף מתקפות מדי דקה, אבל היא הערוכה ביותר להגן על עצמה ולהתמודד איתן. מנגד, ישראל גם יוזמת הכי הרבה מתקפות - לצד רוסיה וסין

"לישראל יש צוות הערכות למתקפה מקוונת (CERT), היא משתתפת בכנסים בינלואמיים בנושא, יש לה אסטרטגיה מקוונת ומפקדה מקוונת", כך נכתב בדו"ח (PDF) של חברת האבטחה מקאפי, ושל SDA - צוות חשיבה בינלאומי בנושא בטחון. הדו"ח נותן לישראל ציון של 4.5 מתוך חמישה כוכבים על מוכנות למתקפה מקוונת.

 

ישראל נמצאת במקום הראשון בדו"ח, לצד שוודיה ופינלנד, מתוך 23 מדינות שנבדקו, ועוקפת את ארה"ב, אוסטרליה, רוסיה ברזיל, יפן, ומקסיקו - שנמצאת במקום האחרון ברשימה. לארס ניקנדר, מומחה אבטה שוודי שהתראיין לדו"ח, אמר שישראל, רוסיה וסין הן גם המדינות שיוזמות הכי הרבה התקפות נגד אויבותיה.

 

במקום הראשון: פינלנד, ישראל, שוודיה ()
במקום הראשון: פינלנד, ישראל, שוודיה

 

 

כשמדברים על מוכנות למתקפה מקוונת, ישנו הבדל בין תקיפה של מערכות קריטיות ותשתיות של מדינה, לבין תקיפה של אתרים כמו אל על, הבורסה, ואתרים קטנים הנפרצים מדי יום. ההתקפות הללו משולות לוונדליזם. גם פרשה כמו זו שאירעה בחודש שעבר, בה פורסמו מספר כרטיסי אשראי ברשת מאתרים קטנים - נחשבת לאירוע פלילי קטן היקף, שנזקיו בפועל מועטים.

 

מומחי האבטחה שחיברו את הדו"ח ראיינו את פרופ' יצחק בן ישראל, ראש סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון, ראש המועצה הלאומית למחקר ולפיתוח, שייעץ לראש הממשלה בעניינים קיברנטיים. בדו"ח אומר פרופ' בן ישראל כי ישראל מותקפת  אלף פעמים מדי דקה, אבל שיש היררכה להתקפות. הסכנה האמיתית לישראל היא לא פעילי הרשת אנונימוס, לפי בן ישראל, אלא מדינות וארגוני פשע גדולים שתוקפים את ישראל. 

  

לפני שלושה שבועות הכנסת דנה מספר פעמים במוכנות של ישראל למתקפה מקוונת, בעקבות פרשת חשיפת מספרי כרטיסי האשראי בידי האקר שהגדיר את עצמו כסעודי, ובעקבות התקפות חוזרות של אתרים ישראלים בידי האקרים. חברת הכנסת רונית תירוש אמרה כי הנזק שיכול להיגרם מתקיפת סייבר חמור כמו תקיפה של טילים על ישראל. מומחי אבטחה טוענים שהדלפת הפרטים האשיים חמורה מהדלפת פרטי האשראי. מומחה אבטחה אמרו כי "מדינת ישראל התנהלה גרוע" וכי יש לבחון מדוע אתרים ללא אבטחת מידע אוספים ושומרים פרטים אישים של אזרחים.

 

בן ישראל ציין בדו"ח כי במסגרת ההכנה של הרשות הקיברנטית, הוכנה רשימה של תשתיות קרטיות ונעשה שינוי בחקיקה בשביל לאכוף תקינה של הגנה מקוונת גם במגזר הפרטי.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוא, אנחנו מוכנים
צילום: shutterstock
מומלצים