שתף קטע נבחר

 

המיזם הסולארי הגדול בישראל יוקם ברמת חובב

ועדת המכרזים אישרה את ההצעה של סול פרויקט 7 בע"מ לשלם כ-80 מיליון שקל עבור שכירת 485 דונם. "מה שהיווה עד לפני מספר שנים מטרד סביבתי יהפוך בתום הפרויקט למקור ייצור של אנרגיה נקייה"

סול פרויקט 7 בע"מ התחייבה לתשלום של כ-80 מיליון שקל עבור שכירות שטח של כ-485 דונם להקמת מיזם סולארי ברמת חובב. ועדת המכרזים של המועצה המקומית תעשייתית רמת חובב אישרה אמש (שני) את הצעתה של החברה שנמצאת בבעלות חברת סולאר ישראל. החשמל ייוצר באמצעות מתקנים פוטו וולטאיים בשטח של כ-485 דונם. מדובר באדמה שנחשבה חסרת ערך לאחר שעד לפני כמה שנים שכנו בה בריכות אידוי השפכים של המפעלים.

 

 

המיזם צפוי לייצר חשמל בהספק של כ-35 מגה וואט והוא יתחבר לרשת ההולכה הארצית של חברת החשמל. עלות הקמת המתקן מוערכת בכ-100 מיליון דולר והפעלתו נאמדת ב-7.8 מיליון שקלים לשנה. השימוש בשטח סוכם לתקופה של 22 שנים. לפי תנאי המכרז, במקרה שהחברה לא תיהנה מהתעריף הגבוה למכירת החשמל, הסכום שישולם למועצה יעמוד על כ-40 מיליון שקל. משך הקמת המיזם הינו כשנה וחצי מיום קבלת ההיתר של רשות החשמל.

 

"מדובר באדמות שאיש לא תיאר לעצמו שיהיה אפשר לעשות איתם משהו אי פעם. זו נקודה שחורה במפה שפתאום שווה מיליונים", אמר גורם במועצה. ראש המועצה המקומית תעשייתית רמת חובב, אנדריי אוזן, אמר כי מדובר בבשורה סביבתית אדירה. "מה שהיווה עד לפני מספר שנים מטרד סביבתי יהפוך בתום הפרויקט למקור ייצור של אנרגיה נקייה".

 

בחברת סול הוסיפו כי "יש פה מיצוי מקסימלי של שטח מבחינת הסביבה, ללא פגיעה בשטחים פתוחים. מדובר בכ-35 מגה וואט. אנחנו מקווים שנצליח במרוץ להשגת התעריף הגבוהה ביותר". עם השלמתו החווה הסולארית ברמת חובב תהיה הגדולה ביותר בישראל.

 

מנכ"ל סול, אלון שגב, סיפר כי "מדובר בקרקע שמעל לעשר שנים מנסים למצוא לה תקציבים ופתרונות. מדובר בקרקע מזוהמת ששימשה לבריכות חמצון וניסו להפיק ממנה תועלת. לאחרונה הגיעו למסקנה שהמקור לתקציב הזה יכול להגיע מחוות פוטו וולטאיות. זה בונוס נוסף לסביבה ולנו כיזמים. אנחנו שמחים להיות חלק מהפרויקט הזה. היום, בעולם של אי וודאות פיננסית, זה פרויקט המהווה חלופת אשראי טובה לגופים מוסדיים".

 

  • Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תאים סולארים
צילום: רויטרס
מומלצים