איך אומרים טבעוני באיטלקית?
מה עושים עם הגבינה שעל הפיצה? איך מכינים גלידה בלי שמנת? ומה מורחים על הפוקצ'ה? דרור ינאי מכין ארוחה איטלקית נפלאה בלי ביצים ובלי חלב
המטבח האיטלקי מתאפיין באפייה מסורתית, טעמים ממכרים ומאכלים הנמצאים ברוב תפריטי המסעדות. אך הסוד הכמוס נמצא דווקא בטבע ובחומרים הגולמיים שהוא מספק. לא צריך ללכת רחוק בשביל למצוא פיצה או גלידה בעיר, אך קשה למצוא כאלה אשר לא מכילים מוצרים מהחי. סיבה אחד היא בגלל הגבינה, שעבור רוב האנשים נחשבת קדושה ומהווה לרכיב העיקרי בתוך הפיצה, הפסטה ומרקים שונים. אך תתפלאו לשמוע כי למרות שפיצה עם גבינה הוא דבר מובן מאליו, דווקא באיטליה עושים את זה אחרת. רק סוג אחד של פיצה הוא מכוסה בשכבה דקה של גבינה מסוגים שונים וכי פיצה איטלקית מסורתית היא ללא גבינה.
עוד בערוץ האוכל:
- לקרוא בין הדפים: 3 לזניות טבעוניות
- תכין לי טחינה: מתכונים ממכרים
סתם יום של חול: ממולאים צמחוניים
- לכל הטורים של שני צמחוני
- לכל הטורים של שני צמחוני
ומה עם הביצים והחלב אתם שואלים? יש לכל תחליף בריא יותר וטעים יותר. פסטה לדוגמה, באה בכל מיני צורות שונות, אך גם מורכבת מרכיבים שונים- יש מאורז, יש מתפוחי אדמה בליווי רסק תפוחי עץ והכי פשוט ואותנטי - מקמח ומים.
הגלידה היא מגרש משחקים שלם. חוץ מדרך ההכנה שלה, היא יכולה להיות קנבס ריק לו ניתן להוסיף שלל פירות שיהפכו אותה לקינוח היצירתי הפרטי שלכם וגם כאן, לא צריך חלב ושמנת מהחי. כך גם הפיצה, אשר בסיס הבצק הוא דף חלק לטעמים לבחירתכם.
הטעמים הממכרים במטבח האיטלקי נמצאים בכל חנות מזון באשר היא- עגבניות, בזיליקום, זיתים ושמן זית הם מרכיבים אופייניים בכמעט כל מתכון איטלקי מסורתי.
אין מה להוסיף, האיטלקים פשוט יודעים איך לעשות את זה! המאכילים נגישים לכולם ופופולרים ברחבי העולם. אין אחד שלא שבע מההשפעה האיטלקית הקולינרית. ועכשיו לטבעונים שבניכם יש עוד כמה מתכונים, חלקם מאתגרים ויצירתיים, שאתם יכולים להוסיף, ללא בושה, לתפריט היומי שלכם נוסח ארץ המגף המפורסמת.
Bon appétit
מרק מינסטרונה
המרכיבים:
5 עגבניות
1 פלפל אדום
2 גזרים
1 קישוא
3 גבעולי סלרי
1 בצל לבן
2 תפוחי אדמה
1/4 כרוב לבן קטן
150 גרם רסק עגבניות
כוס פסטה אורז
3 שיני שום
לתיבול:
מלח
פלפל
כפית סוכר חום
אורגנו
שמן זית
אופן ההכנה:
- קוצצים את כל הירקות והפירות לקוביות קטנות בגודל של 1 ס"מ על 1 ס"מ.
- מכניסים את כל המרכיבים החתוכים לסיר בישול וממלאים במים את הסיר עד לכיסוי המרכיבים.
- מבשלים על אש קטנה למשך 40 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, שיני השום וכוס הפסטה לסיר ומערבבים במשך דקה.
- מזליפים שמן זית לתוך המרק.
- ממשיכים לבשל לעוד כ-20 דקות.
- מוסיפים קורט מלח ופלפל, את כפית הסוכר החום ואורגנו לפי רצונכם ומערבבים.
- סוגרים את האש ונותנים למרק להמשיך להתבשל לבד לעוד כ-10 דקות.
- צורת הגשה: בקערה עמוקה עם לחם דגנים /קל/שחור בצד.
פיצה
המרכיבים:
1/2 1 כוסות קמח מלא אורגני
כוס מים פושרים
כף שמרים
כפית סוכר חום
כפית מלח
לרוטב הפיצה:
2 עגבניות
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
כפית סוכר חום
כפית מלח
לציפוי:
150 גרם טופואורגנו
בזיליקום
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המים, השמרים, הסוכר החום והמלח. לשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לתוך תבנית אפייה בקוטר של 30 ס"מ.
- מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות ובינתיים מכינים את הרוטב.
- הכנת הרוטב: טוחנים את העגבניות, שיני השום, המלח והסוכר יחד עם שמן הזית במעבד מזון למשך כדקה עד שתיים לקבלת מרקם נוזלי.
- מורחים שכבה דקה של רוטב על הפיצה ומכניסים אותה לתנור המחומם מראש, אופים כ-15 דקות.
- מוציאים את הפיצה מהתנור, מפזרים מעל טופו מגורר, אורגנו ועלי בזיליקום.
פוקצ'ה בממרח טופו וזיתים
המרכיבים:
לבצק:
5 כוסות קמח מלא אורגני
1/2 כוס מים פושרים
כף שמרים
כף סוכר חום
כף מלח
לציפוי:
מלחפלפל
שמן זית
אורגנו
בזיליקום
לממרח:
100 גרם זיתים ירוקים
כף זעתר
כף שמן זית
50 גרם טופו
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח, המים, השמרים, הסוכר החום והמלח בתוך קערה עמוקה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוזגים את הבצק לתוך תבנית אפייה מלבנית בגודל 15 ס"מ על 30 ס"מ
- מחממים את תנור האפיה ל-200 מעלות.
- מורחים את הבצק בשמן זית ומפזרים את המלח, הפלפל ואת האורגנו.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15-20 דקות.
- הכנת הממרח: טוחנים את כל המרכיבים לכמה שניות במעבד מזון עד לקבלת מרקם גושי.
- צורת הגשה: מניחים את הבצק האפוי על משטח חלק וחותכים לארבעה משולשים שווים, מעטרים בבזיליקום ומגישים עם צלוחית ממרח הזיתים בצד.
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול
המרכיבים:
לניוקי:
5 תפוחי אדמה
2 כוסות קמח מלא אורגני
1/4 כוס מים
כפית מלח
1/2 כוס רסק תפוחי עץ
לרוטב:
1 כפית אורגנו1 כפית רוזמרין
1 כפית תימין
1 כפית מרווה
1 כפית בזיליקום
רבע כוס שמן זית
זיתים ירוקים/שחורים
אופן ההכנה:
- מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך. טוחנים את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה חלק.
- בקערה גדולה ועמוקה מניחים את הקמח, המים, רסק התפוחים, המלח והפירה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- את הבצק שמתקבל חותכים לחתיכות קטנות, כ-2 ס"מ כל אחת.
- משטיחים ומגלגלים כל חתיכה ולוחצים עם מזלג לתוך אמצע כל חתיכה.
- מרתיחים סיר מים ושמים את חתיכות הניוקי בסיר. כשחתיכות הניוקי צפות במים, זהו הזמן להוציאם מהסיר.
- הכנת הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לתוך מעבד המזון וטוחנים על לקבלת מרקם אחיד.
- מערבבים את חתיכות הניוקי עם רוטב עשבי התיבול.
- צורת הגשה: בקערה גדולה עמוקה על מצע עלי חסה.
ג'לטו על בסיס חלב שקדים עם בננות ותמרים
המרכיבים:
1/2 1 כוסות חלב שקדים
1 כוס שמנת צמחית לבישול
2 בננות
4 תמרים
3 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
- חותכים את הבננות והתמרים דק-דק ומועכים אותם יחדיו.
- מכניסים לתוך סיר בישול את חלב השקדים, הסוכר החום ואת מחית הבננות והתמרים.
- מבשלים על אש קטנה תוך כדי עירבוב במשך כ-10 דקות עד לקבלת נוזל אחיד.
- את נוזל הגלידה מניחים לקירור בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות.
- מקציפים את השמנת הצמחית עד לקבלת קצפת.
- אחרי שנוזל הגלידה מתקרר, מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב עדין את הקצפת לנוזל הגלידה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקררים את התערובת בפריזר למשך כשעתיים עד שהיא מקשיחה.
- צורת הגשה: בגביע זכוכית עם חתיכות בננות ותמרים מעל.
- ראובן ושני אילת : צילומים וסטיילינג
- בשיתוף אתר הצמחונות הישראלי
- לכל הטורים של שני צמחוני