מורה לחמלה
הדרך היחידה ליצירת שינוי בחברה היא דרך החינוך - כך מאמינה רות מאי שמסיירת בין בתי ספר יסודיים ומעבירה לתלמידים שיעורים בחמלה כלפי בעלי חיים
"החברה שלנו הופכת יותר ויותר אכזרית והדרך היחידה להביא לשינוי מתחילה בחינוך". רות מאי, מתנדבת של "תנו לחיות לחיות" יוצאת מדי יום לחפש כלבים וחתולים נטושים ופצועים שעברו התעללות וזקוקים לעזרה, היא אוספת אותם אליה ודואגת שיזכו לטיפול וטרינרי כמו גם לחום ואהבה.
אבל הפעילות שלה אינה מסתכמת בכך, עד כמה שחשוב להציל בעלי חיים, רות מאמינה שחשוב גם לחנך ילדים צעירים בכל הקשור להתנהגות כלפי בעלי חיים. היא פועלת בהתנדבות במסגרת תכנית של "תנו לחיות לחיות" שמטרתה להסביר לילדים מהי חמלה. היא מרצה בפני תלמידי בתי ספר יהודים וערביים ומלמדת אותם שגם בעלי החיים מרגישים כאב, פחד ועצב, ממש כמו בני אדם.
רות מאמינה שהחינוך הוא הבסיס לשינוי, אם הילדים ילמדו להזדהות עם כאבם של בעלי החיים בפעם הבאה שיראו חיה סובלת הם ידעו לסייע לה ויתרה מזאת, לא יגיעו למצב בו הם מתעללים בחיה. היא אינה מהססת להראות לילדים תמונות של בעלי חיים שעברו התעללות, לספר על הכלבים והחתולים הפגועים שאספה אליה - על מימי החתולה שהיתה היחידה מארבעה חתולים לשרוד מספר ימים בתוך ארגז שנזרק לערימת זבל, או הכלבה שנדרסה ונשארה בחיים ורק אחרי עשרה ימים של סבל זכתה לטיפול משום שאף אחד לא טרח להתקשר לעירייה או לעמותה למען בעלי חיים - הכל במטרה לגרום לילדים להבין שבעלי חיים אינם שקופים וכואב להם ממש כמו שכואב לילד שזורקים עליו אבן או בועטים בו.
התכנית "מאלימות לחמלה" נועדה להציל בעלי חיים מגורל אכזר של התעללות ורות מאמינה שזו אחת המשימות החשובות שלנו כבני אדם בחברה בה גואה האלימות - "צריך להראות לילדים למה גורמת האלימות, להסביר להם שזה לא מעשה שאין לו השלכות, ובמקביל גם ללמד מהי חמלה, עד כמה חיה שתקבל יחס אוהב תעניק בחזרה, ממש כמו אצל בני אדם רק שאנשים יכולים להגן על עצמם ברוב המקרים, כלבים וחתולים פשוט סובלים". נושא הצלת בעלי חיים קרוב מאד ללבה וכמי שלקחה לביתה חיות פגועות רבות, היא מקווה שהתכנית שהיא מעבירה תגיע לכל הילדים בארץ בעזרת שיתוף פעולה של בתי הספר כדי שהחברה שלנו תהפוך ליותר רגישה לסבלם של אחרים.