שתף קטע נבחר
 

השבוע בבורסה: ירידות קלות במחזורים נמוכים

מדד ת"א 25 איבד מערכו 0.8%, ת"א 100 השיל 0.68%, מדד הטכנולוגיה ירד ב-1.05% מדד הבנקים נחלש בכ-1% ומדד הנדל"ן עלה בניגוד למגמה בכ-1.25%

שבוע המסחר האחרון המשיך להתנהל בהתאם למגמת התקופה האחרונה במחזורי מסחר נמוכים מאוד ועם ירידות שערים קלות במדדי המניות המקומיים המובילים, כשברקע נמשכת סאגת החובות ביוון שעדיין לא הגיעה לפתרון, פרסומי דו"חות בינוניים בארה"ב ונתוני מאקרו מעורבים מאירופה (שם עלה שיעור האבטלה במעט), מארה"ב (שם חלה ירידה במדד קייס שילר המודד את מחירי הדירות) וסין.

 

שבוע המסחר נפתח ביום א' במגמה שלילית, בהמשך לסנטימנט השלילי בשוקי העולם בסוף השבוע החולף, בעקבות הודעת סוכנות הדירוג פיץ' על הורדת דירוג ל 5 מדינות מגוש האירו. מחזור המסחר המשיך להיות נמוך מאוד בהתאם למגמה מתחילת השנה, ואת הירידות הובילו מניות הסלולר שירדו בחדות.

 

יום המסחר השני של השבוע המשיך במגמת מחזורי המסחר הנמוכים מאוד והתנהל על רקע המתנה לוועידת מנהיגי אירופה בבריסל, הנפקות אג"ח מוצלחות של איטליה וספרד, שהנפיקו בתשואות נמוכות מהנפקותיהן הקודמות (וזאת לאחר הורדות הדירוג מהן סבלו) ובהתאם לנתוני מאקרו שליליים מארה"ב שהראו על קיפאון בצריכה הפרטית. בסופו של יום נרשמו ירידות קלות של כ-0.6% במדדי המניות המקומיים המובילים.

 

יום ג' נפתח על רקע הודעות חיוביות מבריסל על קבלת אמנה פיסקאלית לגוש האירו והמדדים המובילים פתחו בעליות נאות. לקראת הצהריים ולאחר נתונים חלשים מארה"ב (מדד קייס שילר המראה על מחירי בתים בארה"ב ירד בצורה חדה מהצפוי) נחלשו המדדים וסיימו את היום בעליות של כחצי אחוז בהובלת מניות הבנקים וסקטור הגז והנפט. ראוי לציין את מניות התקשורת שתיקנו קלות את הירידות החדות מהן סבלו מתחילת השנה.

 

פייסבוק ריכזה עניין בוול סטריט

ביום ד' נסחרו המדדים המובילים בהמשך למגמה החיובית מאירופה בעקבות ההתקדמות בשיחות בין יוון למשקיעים הפרטיים להסדרת החוב של המדינה. בסיומו של היום עלו המדדים קלות בכשליש האחוז.

 

יום המסחר האחרון של השבוע נפתח במגמה חיובית על רקע העליות הנאות בארה"ב ואסיה לאחר פרסום נתוני מאקרו חיוביים המצביעים על התרחבות פעילות הייצור בסין וארה"ב. מהר מאוד עבר המסחר להתנהל סביב רמות הפתיחה בהתאם למגמת המסחר בשוקי אירופה לאחר פרסום דו"חות חלשים של דויטשה בנק שהצביעו על צניחה של 76% ברווחי הרבעון האחרון.

 

את יום המסחר סיימו המדדים בירידות שערים קלות כשברקע יוון עדיין לא הגיעה להסדר עם המשקיעים הפרטיים. גם הנפקות מוצלחות של ספרד וצרפת וירידת תשואות נוספת באג"חים האירופיים לא עודדו את המשקיעים המקומיים.

 

את כותרות השבוע תפסה כוונתה של פייסבוק לצאת להנפקה ראשונית בנאסד"ק, אחת הגדולות בהיסטוריה, לפי שווי שוק של 100-75 מיליארד דולר. לאחר פרסום התשקיף אנליסטים רבים דנו בשאלה האם השווי אכן משקף צמיחה ריאלית של החברה או שמא מדובר בבועה. בגזרה המקומית דובר רבות השבוע על הסדר החוב של חברת דלק נדל"ן בראשות יצחק תשובה.

 

בסיכומו של שבוע רשמו מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 ירידות קלות של 0.8% ושל כ-0.68% בהתאמה, מדד הטכנולוגיה ירד ב- 1.05% מדד הבנקים ירד בכ-1% ומדד הנדל"ן עלה בניגוד למגמה בכ-1.25%.

 

מבין המניות בלטה השבוע לטובה מניית אפריקה נכסים שעלתה בכ-8% מנגד בלטה לשלילה מניית אורמת שירדה בכ-11% לאחר פרסום אזהרת רווח.

 

בסקטור אג"ח הממשלתיות, היינו עדים להמשך עליות שערים על רקע ירידת התשואות של אג"ח הממשלתיות של ארה"ב ל 10 שנים לשפל היסטורי של מתחת ל 1.8%. כך הן בעקום השקלי והן בעקום הצמוד נרשמו עליות שערים שהלכו והתחזקו בחלקו הארוך של העקום.

 

בסקטור אג"ח הקונצרניות היינו עדים השבוע לשבוע נוסף של יציבות יחסית, כאשר מדד התל בונד 20 עלה בכ-0.5% ומדד התל בונד השקלי עלה בכ-0.6%. בגזרת ההנפקות, היינו עדים השבוע להנפקות אג"ח מוצלחות של קבוצת דורי ושל חברת אלון גז.

 

הכותב הינו עובד באדמונד דה רוטשילד ניהול תיקי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דריכות מול המסכים
צילום: EPA
מומלצים