שתף קטע נבחר
 

אדריכל המגדל בגבעתיים: "זה לא עניין של שיא"

אמנון שוורץ, האדריכל שתכנן ביחד עם שותפו המנוח אמנון ניב את המגדל שיהיה עוד כמה שנים הגבוה בישראל, מתרגש: "אני מרגיש על הגובה, מרגיש סיפוק גדול מאוד על האישור"

את מגדל הסיטי של גבעתיים, שאושר היום (ה') בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ומיועד להתנשא לגובה של 70 קומות, תכננו צמד האדריכלים השותפים אמנון שוורץ ואמנון ניב המנוח. שוורץ, שעדיין מכנה את המשרד על שם שניהם, אמר בראיון ל-ynet: "אני מרגיש על הגובה, מרגיש סיפוק גדול מאוד על אישור המגדל הזה ורק עצוב ששותפי כבר לא יזכה לראות אותו".

 

 

צמד האדריכלים תכנן גם את מגדל משה אביב ברמת גן, גורד השחקים הגבוה ביותר בישראל כיום. המגדל המיועד בגבעתיים הוא יוזמה של חברת יורוקום ועיריית גבעתיים ומתוכנן להיות חלק מקומפלקס של בנייני משרדים שיחברו בין גבעתיים לבין מתחמי הרכבת של תל אביב והבורסה ברמת גן.

 

שוורץ מעריך שבנייתו תתחיל ב-2013 ותסתיים ב-2017. לדבריו, "קשה להעריך מתי בדיוק תתחיל הבנייה כי זה קשור בשיווק ובמשתנים נוספים אבל מהרגע שמתחילים לבנות אותו זה אורך ארבע שנים.

 

האם עבודות הבנייה צפויות לשתק את האזור?

 

"לא, הקומפלקס אמור להיבנות באזור מרכזי מכדי שניתן יהיה לשתק אותו, אולי המרכזי ביותר בארץ. בניגוד לגורדי שחקים אחרים הוא גם לא יסתיר את הנוף לאף אחד אחר כיוון שהוא אינו מוקף בבנייני מגורים".

 

האם קל לשווק משרדים בבניין כזה? האם בעלי המשרדים לא יחששו מהפסקות חשמל, רעידות אדמה וצרות נוספות?

 

"הבניין מצויד בגיבויי חשמל ואינו נמצא בסיכון. הבניין תוכנן בצורת משולש שהיא העמידה ביותר בפני רעידות אדמה כיוון שכל בסיס חוסם את הבסיסים האחרים מלזוז ובמקרה הגרוע כולם זזים ביחד. למעשה, הוא אמור להיות עמיד בפני רעידות אדמה יותר מרוב המבנים הקטנים.

 

"בעלי משרדים רוצים לשכור ולרכוש אותם בקומות כמה שיותר גבוהות ולרוב יש ממש מאבק על הקומות העליונות, בעיקר כשאפשר לראות פיסת ים מהחלון, כמו בבניין הזה. זה גם ההיגיון הכלכלי של מגדלים גבוהים: העלות היא מאוד יקרה, אבל גם המשרדים הם מאוד יקרים, כך שבסופו של דבר זה כמעט תמיד משתלם".

 

 (צילום: באדיבות: משרד האדריכלים אראב, אמנון משה ואמנון שוורץ) (צילום: באדיבות: משרד האדריכלים אראב, אמנון משה ואמנון שוורץ)
(צילום: באדיבות: משרד האדריכלים אראב, אמנון משה ואמנון שוורץ)

 

שוורץ מספר כי "אנחנו 'סידרנו את העניינים' באופן שבכניסה לכל אחת מערי גוש דן יהיה מגדל גבוה, אנחנו מתכננים מגדל של 60 קומות בכניסה לבני ברק. משה אביב מסמל את הכניסה לרמת גן והמגדל הזה מסמל את הכניסה לגבעתיים".

 

למה דווקא 70 קומות? ניסיתם לשבור את השיא של עצמכם, 68, שהגעתם אליו במשה אביב?

 

"זה לא עניין של לשבור שיא, למרות שגם בכך יש סיפוק מסוים, פשוט קיבלנו זכויות בניה גבוהות יותר ממה שקיבלנו במשה אביב".

 

האם אתה רואה בבנייה לגובה פתרון לבעיות אורבניות כמו צפיפות והאם כל גוש דן בדרך להפוך לאוסף של מגדלים גבוהים?

 

"כמובן שיהיו תמיד בתים גבוהים יותר ונמוכים יותר, אבל אני מאמין שהכיוון האורבני צריך להיות מגדלים. גבעתיים בפרט, גוש דן בכלל, וישראל בכלל, סובלים מצפיפות עירונית מאוד מאוד גבוהה ובנייה לגובה היא הפתרון היחיד לצפיפות הזאת, שאינו פוגע בסביבה.

 

המגדל הזה הוא מגדל משרדים וכמובן שגם משרדים צריכים מקום. מבחינת גבעתיים הוא מהווה בשבילה מרכז כמעט ראשון של משרדים שכיום חסרים לה. מבחינת המרחב המטרופוליני כולו, הוא יהווה אופציה טובה למשרדים יוקרתיים שרוצים להרגיש על הגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדל יורוקום
צילום: באדיבות: משרד האדריכלים אראב, אמנון משה ואמנון שוורץ
מומלצים