איראן: "התערבות צבאית בסוריה - פיצוץ האזור"
שר החוץ האיראני אמר כי רוסיה וסין הטילו וטו על החלטה נגד אסד באו"ם, כיוון שהן "מודעות למזימה המערבית, שנרקמת כדי לחלק את האזור". במקביל, בעיתונות הערבית תוקפים את מנהיגי ערב: "הפתרון אינו בניו יורק, אלא בסוריה ובקהיר"
בבוקר שאחרי הווטו שהטילו רוסיה וסין, שמנע קבלת החלטה במועצת הביטחון של האו"ם נגד הנשיא הסורי בשאר אסד, מאיימת איראן לעמוד לימין דמשק במקרה של התערבות צבאית. בינתיים נמשכים העימותים בסוריה והבוקר (יום א') דווח כי תשעה חיילים נהרגו בקרב עם עריקים.
בסוריה מתים, באו"ם מדשדשים:
נגעלים מרוסיה. נאום שגרירת ארה"ב
רוסיה וסין עם אסד: טרפדו ההחלטה באו"ם
הטבח בחומס נמשך: 337 נהרגו, בית חולים נהרס
רשת אל-מנאר של חיזבאללה שידרה ראיון שערכה עם שר החוץ האיראני, עלי אכבר סאלחי, שהתייחס לעניין הסורי. "ההתערבות הצבאית בסוריה תוביל לפיצוץ של האזור בכללותו", הוא הזהיר. השר האיראני הביע פליאה מכך שהליגה הערבית העבירה את הנושא הסורי למועצת הביטחון של האו"ם, אף על פי שמשימת הפקחים נמשכת.
הוא התייחס גם לווטו שהטילו רוסיה וסין במועצת הביטחון ואמר כי שתיהן "מודעות למזימה המערבית, שנרקמת כדי לחלק את האזור". בעניין הסנקציות על איראן, אמר סאלחי כי איראן בוחנת את התרחישים הגרועים ביותר ומכינה את עצמה לעימות.
במקביל, עיתונים במדינות ערב דווקא לא הפנו אצבע מאשימה לעבר מוסקבה ובייג'ינג, אלא למנהיגי מדינות ערב. "הפתרון אינו בניו יורק, אלא בשני מקומות בלבד - בסוריה ובקהיר" (שם יושבת הליגה הערבית), נכתב במאמר פרשנות בעיתון הלונדוני א-שרק אל-אווסט.
עבד אל-רחמן אל-ראשיד, מבעלי הטורים בעיתון, הסביר במאמר: "הסברה כי מועצת הביטחון במצבה הנוכחי מעניקה לגיטימיות להפלת משטר אסד היא אשליה".
"הליגה הערבית יכולה להעניש את משטר אסד, אחרי הפשעים הרבים שביצע והפעולות הברורות להשמדה המונית ופגיעה באזרחים, באמצעות גירוש המשטר הסורי ומתן זכות לאופוזיציה הסורית לייצג את מדינתה", הוא כתב. "הליגה הערבית היא מי שמעניקה את הלגיטימיות ולא מועצת הביטחון. זה מה שקרה בעימות עם סדאם חוסיין כשהוא כבש את כוויית וזה מה שעשתה הליגה הערבית בתגובה לפשעים של כוחות קדאפי".
אל-ראשיד המשיך במתקפה על מנהיגי ערב. "ההחלטה הנוכחית של הליגה הערבית, שהמשפטנים חושבים שהם יכולים באמצעותה לצוד את הדוב הסורי מזנבו, אינה נכונה", הוא כתב. "היא הציבה אותם בבעיה והיא אשר צדה אותם, כיוון שהיא נותנת לאסד לגיטימיות להישאר ומסירה את המבוכה מהמדינות שתומכות באסד כמו רוסיה. הדבר הגרוע ביותר הוא שהיא טומנת בחובה מספיק זמן כדי להגן על משטרו של אסד ולהשאיר אותו בשלטון".
הוא סבור כי בשל הדחיפה של המדינות הנוטות לטובת משטר אסד, רוב חברות הליגה הערבית הרכינו את ראשן והסכימו לשינויים שגרמו להחלטת הליגה הערבית "להפוך מחבל תלייה, לחבל ההצלה של משטר אסד, בצער".
שבחים לסין ורוסיה בסוריה
מהצד האחר של המתרס, בעיתון הסורי "אל-ווטן", המזוהה עם המשטר בדמשק, פורסם מאמר דעה תחת הכותרת: "הכישלון המהדהד של הליגה הערבית וההגמוניה המערבית במועצת הביטחון". שם נטען כי "למרות שהמחזה בישיבת מועצת הביטחון, שהתכנסה בצל כוננות מערבית וערבית, נועד ליצור אווירה שתפעיל לחץ על רוסיה וסין בניסיון להביך אותן ו'להלבין' את עמדותיהן המתנגדות לכל התערבות חיצונית בסוריה, שום דבר לא השפיע והחליף את העמידה האיתנה של שתי המדינות האלה בהתנגדותן למתן לגיטימציה להתערבות כזאת".
במקביל, מקורות המקורבים לחיזבאללה אמרו לעיתון א-ראי, היוצא לאור בכוויית, כי "בלבנון עלינו לעשות כמיטב יכולתנו כדי
לתמוך בנשיא אסד, כיוון שהתמיכה בו היא סוגיה גורלית, אסטרטגית ועתידית, שאין לה קשר ליצרים וטקטיקות".
על פי אותם מקורות, "הדאגה של ההנהגה הישראלית מבטאת את האמת, כיוון שחיזבאללה לא יאפשר לאסד ומשטרו ליפול גם - אם המחיר יהיה עימות צבאי עם ישראל". על פי המקורות, "חיזבאללה תומך בהגעה להסדר עם המשטר הנוכחי בסוריה ולא בלעדיו, במסגרת פתרון שמתבסס על רפורמות ושישביע את רצונם של המשטר והאופוזיציה ושיחזיר את היציבות למדינה".