תשובה מצא מאגר גז גדול נוסף: "תנין 1"
נובל אנרג'י וקבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה הודיעה לבורסה כי בקידוח הגז "תנין 1", שבים התיכון, יש סימנים משמעותיים לגז טבעי. מהערכות קודמות עולה כי פוטנציאל הגז גדול ב-20% מהכמות ב"ים תטיס", אשר משמש להפעלת 20% מהחשמל של מדינת ישראל
מעצמת גז: אחרי "ים תטיס", "תמר", "דלית" ו"לווייתן", הגיע זמנו של "תנין": שותפות חיפושי הגז והנפט של נובל אנרג'י האמריקנית וקבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה הודיעה הבוקר (א') לבורסה כי בקידוח הגז "תנין 1" שבים התיכון יש סימנים משמעותיים להימצאותו של פטרוליום (גז טבעי).
מהערכות קודמות שפרסמה החברה עולה כי פוטנציאל הגז שבמאגר הוא כ-1.2 מיליארד TCF (טריליון רגל מעוקב). אם ההערכות נכונות, הרי שמדובר במאגר בינוני בגודלו: במאגר "לווייתן", לדוגמא, יש 17 TCF וב"תמר" יש כ-8 TCF. היקף מאגר הגז גדול ב-20% מהיקף הגז במאגר "ים תטיס" - שמספק גז שמשמש להפעלת 20% מהחשמל של ישראל מזה כ-7 שנים. ניתן להעריך שהפוטנציאל הכלכלי של המאגר מגיע למיליארדי דולרים.
מאגר הגז גובל במאגר "לווייתן" מצפון-מערב. הוא גובל במים הכלכליים של קפריסין אך נמצא כולו בתוך המים הכלכליים של ישראל (ובניגוד ל"לווייתן" נמצא גם מחוץ לתביעת הגז הלבנונית).
השותפות הגיעה למסקנה שיש במאגר גז לאחר שביצעה קידוח גיע לעומק סופי של כ- 5,523 מטרים (כולל עומק מים). עובי השכבה המכילה גז הוא כ-40 מטר.
דלק ונובל, יחד עם חברות נוספות, הם גם בעלי השליטה ב"ים תטיס", "תמר" ו"לווייתן". "ים תטיס" הולך ומידלדל, בין השאר בגלל שהוא מספק כיום את כל צרכי הגז הטבעי של המדינה, מאז שאספקת הגז ממצרים הופסקה עקב הפיגועים בסיני. תשובה הבטיח מספר פעמים ש"תמר" ייכנס לפעולה ויתחיל לספק גז לישראל ב-2013. המלצות ועדת ששינסקי קובעות שהמדינה תתחיל להרוויח ממנו תמלוגים בסביבות 2020. מאגר "לווייתן" יתחיל לפעול לקראת סוף העשור, וישמש לייצוא גז לאירופה ולאסיה.