חייל, תפסת טרמפ? אל"מ ישפוט אותך בקריה
צה"ל מעלה הילוך במאבק בטרמפיסטים, מחשש לחטיפות: קצין תורן ישפוט חיילים מכל הארץ. העונש: 21-14 ימים בכלא. גם המילואימניקים, ששיעורם בקרב הטרמפיסטים גבוה, על הכוונת
משרת בגולן ותפסת טרמפ בגליל? תישפט בתל-אביב: לפי הנחיה חדשה שהעביר סגן הרמטכ"ל, אלוף יאיר נוה, חיילים שיזוהו תופסים טרמפים לא יישפטו עוד ביחידותיהם, ובמקום זאת הם יצטרכו להגיע בימי חמישי בבוקר עם נגדי המשמעת שלהם להישפט בבסיס הקריה בתל-אביב. קצין תורן בדרגת אלוף משנה הוא שישפוט אותם, והעונש הממוצע יהיה 14 עד 21 ימים בכלא.
עוד על צה"ל ב-ynet
- חיילים, שימו לב: צה"ל חזר ל"גימל" המקוצר
- איש קבע זוכה מאונס חיילת, אף ששיקר
- מיליון שקל בחודש: רכב וגם רכבת לאנשי קבע
ההוראה החדשה כבר מיושמת, ועד כה כבר נשפטו לפיה כ-10 חיילים. היא חלק מהניסיון של הצבא למגר את תופעת הטרמפים בקרב החיילים בשל האיומים של ארגוני טרור לחטוף חיילים.
בצבא ממשיכים לבדוק בינתיים אם העובדה שחיילים אינם יכולים עוד לנסוע חינם ברכבת בשעות העומס בימי ראשון ובמקום זאת מועברים לאוטובוסים, גורמת להם לתפוס טרמפים, כפי שחששו חלק מההורים. "הגדלנו מ-20 ל-28 את מספר קווי האוטובוס שבהם מוסעים חיילים לבסיסים שבהם אין תחבורה ציבורית טובה", אמר גורם בכיר באגף המבצעים, "זה יוצר ביטחון בדרך לבסיס".
בצבא מנסים להתמודד גם עם ריבוי חיילי המילואים שתופסים טרמפים. לפי הנתונים, כ-30 אחוז מהחיילים שנתפסו במבצעי מצ"ח נגד טרמפים הם אנשי מערך המילואים, אחוז גבוה יחסית לשיעורם בכוח הצבאי כולו. בצבא יבחנו את האפשרות להחיל גם עליהם את הענישה המחמירה בקריה, וכבר בחודשים הקרובים יוזהרו המילואימניקים בצו המילואים שיגיע לביתם שלא לתפוס טרמפים.
הסייבר הביתי
לפי נתוני צה"ל, מתוך 400 דיווחים של חיילים בשנה האחרונה על ניסיונות לחטוף אותם, 11 נמצאו מהימנים. על רקע האיומים הגוברים, בחודשים האחרונים החליטו בצבא להחזיר כלי נשק לחיילים עורפיים. בעבר נאספו מהם כלי נשק מחשש לניסיונות התאבדות או לגניבה שלהם מהבית כשהחיילים בחופש (רק היום ניסו שני צעירים לחטוף נשק מחייל בנתניה - כנראה על רקע פלילי). למפקדים אף ניתנה הסמכות לתת כלי נשק לחיילים לנסיעות ארוכות או חשובות באופן חד-פעמי.
בצבא יש חשש גם מחטיפות מחוץ לגבולות המדינה. משלחות של צה"ל יוצאות לחו"ל לעתים קרובות. בשנה האחרונה הוחלט להציב אבטחה קבועה סביב המשלחות האלה - בין שעל-ידי המשטרה או הצבא המקומיים ובין שעל-ידי מאבטחים מהארץ. החיילים שטסים לחו"ל מונחים שלא לצאת במדים לרחוב ושלא לצאת לשם לבד, ונאסר עליהם לעלות למונית בצאתם
מהמלון, מחשש שיעקבו אחריהם. הם גם מונחים לשים לב לסימנים חשודים בחדרם.
כמו כן, במסגרת חבילת האבטחה שמוענקת לקצינים בכירים הושם דגש גם על ממד "הסייבר הביתי". החשש הוא שארגוני טרור ינסו לפרוץ למחשבים ביתיים של קצינים כדי לנסות להתחקות אחרי היעד והמלון בחופשתם הפרטית בחו"ל. החיילים מתודרכים גם ליצור קשר ישיר עם החמ"ל שהוקם לטובתם אם הם מבחינים בדבר חשוד בזמן שהייתם בחו"ל.