10 עצות מרזות: לאכול במסעדות - ולא להשמין
אם במקום העבודה שלכם נהוג לאכול צהריים במסעדה קרובה במקום לחמם אוכל ביתי, הדיאטה שלכם בסכנה. איך להתמודד עם הלחם בפתיחה, הפחמימות והקינוח? דיאטנית מסבירה
יוצאים בכל יום ב-12:00 לאכול עם החבר'ה מהעבודה במסעדה? הנה עשרה כללים שיסייעו לכם לנהל את תהליך הירידה במשקל ולשמור על משקל תקין למרות האכילה היומיומית בחוץ:
כל הכתבות בנושא דיאטה - בערוץ הבריאות ב-ynet
הדרך למשקל תקין מתחילה כאן:
- איך דיאטה ללא גלוטן תגרום לכם דווקא להשמין?
1. לאכול ארוחת בוקר
גם אם בשעה 12:00 כאמור אתם כבר יוצאים להפסקת הצהריים, השתדלו לא לדלג על ארוחת הבוקר. חשוב להגיע לארוחה במסעדה לא רעבים באופן קיצוני, כיוון שרעב מוגבר גורם לחוסר שקט באכילה, אכילה מהירה וחוסר בשיקול דעת בהזמנת המנה.
2. לאכול מנה מרכזית אחת
אל תתפתו לארוחות עסקיות הכוללות מספר מנות: מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה. העדיפו מנה מרכזית אחת, ומומלץ שתכולתה לא תעלה מעבר לצלחת אחת - כך תוכלו לשלוט בכמות המזון הנאכל בצורה טובה יותר.
3. לשתות מים עד שהמנה מגיעה
שתו כוס מים או שתייה חמה בזמן שאתם ממתינים למנה שתגיע לשולחן. לאחר שהזמנתם את בחירתכם מהמלצר, שבו בנחת ושתו. נוכחות הנוזלים במערכת העיכול, ובפרט השתייה החמה, תוביל להפחתה משמעותית בדרגת הרעב.
4. להתרחק מהלחם
אל תתפתו לאכול מהלחם החם המוגש לשולחן בתוספת חמאה או מטבלים. מסעדות רבות משקיעות במאפה הפתיחה בעיקר מסיבות כלכליות: עלות הבצקים והמאפים נמוכה משמעותית ביחס לחומרי הגלם של המנות העיקריות, וכך מגיע הסועד למנה העיקרית כשבבטנו בצק רב והוא כבר אינו רעב במיוחד.
בצקים לבנים מכילים פחמימות פשוטות, שהן למעשה סוכרים המכילים קלוריות רבות ללא ערך תזונתי גבוה. אם בכל זאת מגישים לכם לחם כחלק מהארוחה, בקשו שישאירו רק פרוסה או שתיים ולא סלסילה מלאה בלחמניות חמות.
5. לא חייבים לסיים מהצלחת
אכלתם כבר את רוב המנה? לא חייבים לסיים את כולה! השאירו קצת בצלחת והיו קשובים לתחושת המלאות והשובע. "התפוצצות" בשעה זו של היום, מעבר לצריכה עודפת של קלוריות, תוביל גם לעייפות יתרה ולכבדות במהלך החצי השני של יום העבודה, בשל הצורך של הגוף להשקיע אנרגיה בעיכול הארוחה הכבדה.
6. לתחקר את המלצר
אל תקבלו כמובן מאליו את מה שמופיע בתפריט: תחקרו את הצוות ובררו פרטים על תוכן המנה, צורת הכנתה וגודלה.
בקשו להחליף את תוספת הפחמימה שלצד המנה העיקרית בירקות. למשל, במקום פירה בקשו ירק מאודה או טרי. אם מדובר בארוחת בוקר, בקשו חביתה מביצה אחת, סלט שהרוטב בצדו וכן הלאה.
7. להניח את הסכו"ם בצד
במהלך הארוחה הניחו מדי פעם את הסכו"ם על השולחן. כך תוכלו להתפנות ללעיסה, לשיחה ולזיהוי תחושת השובע מהארוחה.
8. ללכת ברגל
היו אקטיביים - צעדו ברגל ממקום העבודה למסעדה ובחזרה, ועלו במדרגות ולא במעלית. בכך תסייעו לתהליך העיכול ולתחושה הקלילות לאחר הארוחה.
9. לוותר על הקינוח
במקום קינוח, קנו לכם בקיוסק בדרך חזרה חטיף אחד מוגדר וצנוע, כמו קרטיב פשוט, חטיף אנרגיה או חטיף שוקולד קטן. ביחס לקינוח במסעדה, הדבר יסתכם בכמות קטנה משמעותית של קלוריות.
10. למצוא חברים לדרך
נסו לאתר עמיתים שנמצאים גם הם בתהליך שמירה על אורח חיים בריא, והיעזרו בהם כחברה נעימה וסביבה תומכת.
שמירה על ההמלצות הללו תוביל להרגלי אכילה טובים יותר, להסתגלות של הגוף לכמויות מזון קטנות יותר ולהצלחה בתהליך ההרזיה ואימוץ אורח חיים בריא.
הכותבת היא דיאטנית קלינית וספורט B.Sc.Nutr ברשת סטודיו C