כיכר של בשר: מתכון לקלופס
אם תהיתם מהו אותו קציץ בשר שמציעים לכם במסעדות השונות ומה הוא מסתיר בתוכו, זמי שרייבר פותח בפניכם את מטבחו ומלמד אתכם להכין קלופס - ארוחה שלמה בתבנית אחת
קלופס
המרכיבים (ל-6 סועדים):
1 ק"ג בשר בקר (כתף)
תפוח אדמה מגורר גס
3 בצלים מגוררים גס
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 פרוסות לחם שהושרו במים
4 ביצים קשות וקלופות
3 ביצים חיות
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- טוחנים את הבשר פעמיים עד לקבלת בשר טחון דק ואוורירי. מוסיפים לבלילה את תפוח האדמה והבצלים.
- מוסיפים את הביצים החיות ואת הלחם שהושרה ממים ונסחט מהנוזלים. מוסיפים את הבצל המטוגן ומעט מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים את הכול היטב עד לקבלת בלילה אחידה - ניתן להוסיף לבלילה, לפי הטעם והחשק, גזר מגורר, פלפל אדום מגורר, עגבנייה מרוסקת, ובעצם כל מה שאוהבים.
- לקוחים כמחצית מהבלילה ומרפדים תחתית של תבנית אפייה. על הבלילה מניחים את הביצים הקשות. מכסים אותם במחצית השנייה מהבלילה, כך שנוצרת מעין גבעה המכסה את הביצים.
- מעבירים לתנור אפייה ואופים 15 דקות בחום גבוה של 250 מעלות לאיטום המסה, ועוד 45 דקות עד שעה עד תום האפייה בטמפ' של 180 מעלות.
- פורסים ומגישים לצד תוספות חמות לבחירה. בתיאבון.
- זמי שרייבר הוא השף והבעלים של מסעדת סנדר, לוינסקי 54, תל-אביב
זמי שרייבר מכין קלופס
צילום: יהונתן צור
מומלצים