שתף קטע נבחר
 

כיכר של בשר: מתכון לקלופס

אם תהיתם מהו אותו קציץ בשר שמציעים לכם במסעדות השונות ומה הוא מסתיר בתוכו, זמי שרייבר פותח בפניכם את מטבחו ומלמד אתכם להכין קלופס - ארוחה שלמה בתבנית אחת

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קלופס

המרכיבים (ל-6 סועדים): 

1 ק"ג בשר בקר (כתף)

תפוח אדמה מגורר גס

3 בצלים מגוררים גס

2 בצלים קצוצים ומטוגנים

2 פרוסות לחם שהושרו במים

4 ביצים קשות וקלופות

3 ביצים חיות

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הבשר פעמיים עד לקבלת בשר טחון דק ואוורירי. מוסיפים לבלילה את תפוח האדמה והבצלים.
  2. מוסיפים את הביצים החיות ואת הלחם שהושרה ממים ונסחט מהנוזלים. מוסיפים את הבצל המטוגן ומעט מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים את הכול היטב עד לקבלת בלילה אחידה - ניתן להוסיף לבלילה, לפי הטעם והחשק, גזר מגורר, פלפל אדום מגורר, עגבנייה מרוסקת, ובעצם כל מה שאוהבים.
  3. לקוחים כמחצית מהבלילה ומרפדים תחתית של תבנית אפייה. על הבלילה מניחים את הביצים הקשות. מכסים אותם במחצית השנייה מהבלילה, כך שנוצרת מעין גבעה המכסה את הביצים.
  4. מעבירים לתנור אפייה ואופים 15 דקות בחום גבוה של 250 מעלות לאיטום המסה, ועוד 45 דקות עד שעה עד תום האפייה בטמפ' של 180 מעלות.
  5. פורסים ומגישים לצד תוספות חמות לבחירה. בתיאבון.

 

  • זמי שרייבר הוא השף והבעלים של מסעדת סנדר, לוינסקי 54, תל-אביב

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
זמי שרייבר מכין קלופס
צילום: יהונתן צור
מומלצים