שתף קטע נבחר
 

האם העיר תל אביב בפסגת הטכנולוגיה?

רון חולדאי בראיון לוול סטריט ג'ורנל: "תל אביב הפכה לעיר שאנשים משתמשים בה, ולא חיים בה"

מי תהיה מרכז הטכנולוגיה של אירופה? לונדון וברלין רואות את עצמן כטוענות לכתר, אך אף אחת מהן לא יכולה להתמודד ממש מול תל אביב.

 

 

הגישה של ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, בבניית העיר כמרכז טכנולוגי, כפי שאמר בראיון לוול סטריט ג'ורנל לאחרונה, היתה פשוטה: "תל אביב הפכה לעיר שאנשים משתמשים בה, ולא חיים בה", לדבריו. "אנחנו יוצרים כעת מקום טוב לאנשי ההיי-טק לחיות בו".

 

"מדובר בבניית סביבה תומכת", לדבריו. יזמים טכנולוגיים צעירים נוטים להימשך לערים פעילות תרבותית, מגוונות ובינלאומיות. שליש מתושבי תל אביב הם בני 35 ומטה, ויש בה פאב אחד על 200 תושבים. הגישה של חולדאי - לדאוג קודם לאנשים ואחר כך העסקים יגיעו - הוכחה כמוצלחת.

 

על פי מחקר שהוזמן על ידי עיריית תל אביב, העיר והסביבה הקרובה לה מאכלסות יותר מ-600 חברות בשלבים מוקדמים. בחישוב של השקעות הון סיכון לנפש, ישראל מובילה על כל מדינות אירופה. "באירופה הנתון עומד על 7 דולרים, בארצות הברית על 72 דולר. בישראל הסכום כפול", אמר יאן מוהלפייט, יו"ר מיקרוסופט אירופה בשנה שעברה.

 

לונדון נקטה בגישה שמגיעה יותר מכיוון מעלה, החברות עצמן, כשניסתה למשוך אליה חברות כמו סיסקו, גוגל, פייסבוק ואינטל לאזור העסקים שלה. הממשלה הבריטית פועלת גם בהקלה של קבלת ויזות, והפיכת גיוס הכספים להתליך פשוט יותר.

 

ברלין, על פי היזמים הפועלים בה, היא מרכז טכנולוגי על אף הפעילות (חוסר הפעילות) של הרשויות. ממשלת גרמניה ועיריית ברלין עשו מעט מאוד לעודד את היזמות הטכנולוגית בעיר, מלבד הזרמה של כספים מקרן הון הסיכון של הבנק הממשלתי. "אין לנו אזור תעשייה טכנולוגי כמו לונדון, תנאי מימון כמו דבלין או נשיא שעורך סיור סטארט-אפ", כתבה נורה-ונסה וולרט, שכותבת בלוג על סצנת חברות הסטארט-אפ בברלין. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש עיריית תל אביב רון חולדאי
צילום: יעל צור
מומלצים