שתף קטע נבחר

מצרים תשפוט 19 פעילי ארגונים אמריקנים

בין האמריקנים הצפויים לעמוד לדין גם בנו של שר התחבורה האמריקני. ההודעה על המשפט התפרסמה יום לאחר שקלינטון הזהירה מפני סכנה לסיוע הביטחוני מארצות הברית

השלטונות במצרים מתכוונים להעמיד לדין 19 אמריקנים הפעילים בארגונים לקידום הדמוקרטיה במצרים, בהם בנו של שר התחבורה האמריקני. כך פורסם אתמול (א') במצרים, למרות אזהרותיהם של מזכירת המדינה הילרי קלינטון ושל בכירים בקונגרס, שהדבר יסכן את המשך הסיוע הביטחוני השנתי בסך 1.3 מיליארד דולר. המצרים מתכוונים להעמיד לדין כ-40 איש לפחות, מרביתם זרים, הפועלים בארגונים לא ממשלתיים שפעילותם ממומנת על ידי כספים ממדינות זרות.

 

מצרים שאחרי המהפכה - דיווחים אחרונים:

 

לטענת השלטונות, הארגונים מעודדים את המפגינים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לטענת השלטונות, הארגונים מעודדים את המפגינים(צילום: AFP)
 

המשטר הצבאי המצרי רואה בארגונים הללו מקור לצרות, המעודד גורמים ליברלים במצרים להפגין בכיכר תחריר ולהפר את השקט במדינה. לעומתם האמריקנים רואים בארגונים הללו כבסיס להובלת מצרים אל עבר הדמוקרטיה, משום שהם מאמנים פעילים מקומיים לקידום פעילות דמוקרטית ולמינהל תקין. הארגונים הפרו-דמוקרטיים פועלים במצרים בגלוי, אם כי בלי רישיון פעילות רשמי.

 

בין הארגונים שפעיליהם נעצרו שני ארגונים אמריקניים. אחד הארגונים מקורב למפלגה הדמוקרטית ובראשו עומדת מזכירת המדינה לשעבר מדלין אולבייט, ואילו הארגון השני מקורב לרפובליקנים ובראשו עומד סנאטור ג'ון מקיין. המנהל הבינלאומי של אותו ארגון הוא סם להוד, בנו של שר התחבורה האמריקני, אשר נעצר.

 

"לא רוצים שיחסינו עם מצרים יושפעו"

ההודעה על הכוונה להעמיד את הפעילים לדין באה יום אחרי שמזכירת המדינה הילרי קלינטון הזהירה את שר החוץ המצרי שאם מצרים לא תסיים במהירות את הפרשה, הדבר עלול לסכן את הסיוע הביטחוני השנתי האמריקני. "היינו מאוד ברורים שמדובר בבעיה שעלולה להשפיע על כל יחסינו עם מצרים ואנחנו לא רוצים שזה יקרה", אמרה קלינטון לכתבים במהלך ביקורה באירופה.

 

ממשל אובמה התחיל לעקוב מקרוב אחר ההתרחשויות לאחר שסם להוד, בנו

של שר התחבורה האמריקני, ניסה לעזוב את המדינה יחד עם חבריו מהארגון הלא ממשלתי. לפחות שלושה אמריקנים שחששו שייעצרו, מצאו מקלט בשגרירות האמריקנית בקהיר.

 

מצרים נחשבה במשך שנים רבות לידידה של ארצות הברית, אבל בשנים האחרונות התרבו סימני השאלה בקונגרס לגבי הסיוע הביטחוני לקהיר ברכישת ציוד מלחמה קונבנציונלי, במקום רכישת ציוד למלחמה בטרור. אולם עכשיו מגיע הנושא לנקודת רתיחה, והסנאטור מקיין וחברי קונגרס אחרים מאיימים בהפסקת הסיוע השנתי למצרים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המשטר הצבאי רואה בזרים מקור לצרות ולהפגנות
צילום: AP
האמריקנים מאיימים לפגוע בסיוע הצבאי
צילום: AP
מומלצים