איזה מזון מעלה הכי הרבה את כמות המלח בגוף?
זה לא הצ'יפס, זה גם לא החטיפים המלוחים. בדיקה שערך המרכז האמריקני לבקרת מחלות מצאה שהלחם הוא שאחראי יותר מכל מזון אחר לכמות המלח הגדולה ביותר הנכנסת לגוף
תשעה מכל עשרה אמריקנים צורכים יותר מדי מלח: אבל באופן מפתיע, הסיבה המרכזית לכך היא לא צ'יפס וחטיפים מלוחים, אלא דווקא הלחם, כך מגלה דו"ח חדש של המרכז האמריקני לבקרת מחלות, ה-CDC.
44% מהמלח הנצרך על ידי האמריקני הממוצע מגיע מעשרה סוגי מזון, כך מפרט הדו"ח. בראש הרשימה נמצא הלחם, אחריו נקניקים, פיצה, עוף, מרקים, כריכים, גבינה, פסטה ומנות בשר, ולבסוף מפתיעים בתחתית הרשימה חטיפים כמו בייגלה וצ'יפס.
למה עודף מלח מסוכן לנו?
- זהירות: יותר מדי מלח באוכל שלך
כמות המלח המומלצת ליממה היא 1,500 מ"ג, אבל האמריקני הממוצע צורך 3,266 מ"ג מלח ביממה מהמזון עצמו. הנתון הזה אינו כולל הוספת מלח למזון מהמלחייה שעל השולחן, לאחר הגשת האוכל, שמגדילה את כמות המלח היומית ב-2,300 מ"ג נוספים.
מהמחקר עלה עוד כי כמעט שני שלישים מהמלח הנצרך על ידי האמריקנים נמצא
מומחים: מלח מזיק בדיוק כמו עישון
סכנה במזון המעובד
ד"ר איתי גל
תחזית ממוחשבת שנערכה בארצות הברית צופה כי קיצוץ כמות המלח היומית במזון היא בעלת ערך בריאותי הדומה לזה של גמילה מסיגריות. עוד עולה: הבעיה היא לא במלח שאנו מוסיפים למזון, אלא באכילת מזונות מעובדים עתירי מלחים. מומחה ישראלי: אנו נחשפים לכמות רעילה של מלח, מדובר בפצצת זמן
התוצאה של צריכת כמויות המלח הגבוהות היא עלייה בשיעור הסובלים מיתר לחץ דם. "מחלות לב הן גורם המוות המוביל בארצות הברית", אמר ד"ר תומס פרידן, מנהל ה-CDC, "ואחת הסיבות המרכזיות לכך היא יתר לחץ דם שממנו סובל אחד מכל שלושה אמריקנים".
לדברי פרידן, אחד הגורמים לעליית לחץ הדם הוא העובדה שהתושבים בארצות הברית צורכים כמות כפולה מהמומלץ של מלח. "רוב עודפי הנתרן מגיעים ממוצרים בסיסיים במכולת ובמסעדות, ולא מהוספת המלח למזון".
עוד הוסיף פרידן כי הפחתה של 25% מכמות המלח בעשרה המוצרים המובילים בכמויות המלח, תציל את חייהם של כ-28 אלף אמריקנים בשנה.
יתר לחץ דם הוא גורם הסיכון המרכזי למחלות לב וכלי דם בעולם המערבי. בישראל סובלים מיתר לחץ דם כמיליון איש. צריכת מלח מוגברת נחשבת מזה שנים לאחת הסיבות המרכזיות ליתר לחץ דם. המלח מגביר את ספיגת הנוזלים בכליה ואת נפח הנוזלים בגוף, והתוצאה: עלייה בלחץ הדם.
לחם. זהירות עם המלח
צילום: עידו בקר
מומלצים