שתף קטע נבחר

 

קרובי זיתוני לסרקוזי: פעל למען לי כמו למען גלעד

חברה ואביה של לי זיתוני נשארו מחוץ לאולם בפריז, בזמן שראשי הקהילה היהודית ונועם שליט נפגשו עם נשיא צרפת - שהבהיר כי הוא מתנגד להסגרת הדורסים. "זו בושה", אמר האב. בכיר יהודי: "מנהיג הקהילה דואג לשלטון ולא ללי"

נשיא צרפת ממשיך להתנגד להסגרת דורסי לי זיתוני , והמאבק של קרוביה וחבריה הגיע אמש (יום ד') בצרפת לשיא חדש. לאחר שנשיא ארגון הגג של יהודי צרפת מנע את כניסתם לארוחת הערב עם ניקולא סרקוזי ואמר כי מאבקם "עלול להוביל לאנטישמיות חדשה", נשארו החבר רועי פלד והאבא איציק זיתוני מחוץ לאולם. הם דרשו מסרקוזי להסגיר את הדורסים - תוך שהם מזכירים לו את פעילותו למען שחרור גלעד שליט, שאביו השתתף בארוחה המסורתית.

 

רועי פלד, חברה של לי זיתוני, קרא לסרקוזי להראות אותה רמת מחויבות שהראה בפעילותו למען שחרור גלעד שליט: "נועם שליט נמצא בתוך האולם. רבים אמרו שהמאבק למען שחרור גלעד לא יצליח, אבל הם המשיכו להילחם בעזרת סרקוזי, והצליחו. סרקוזי כבר עשה את הלא ייאמן, אז אני חושב שהוא יכול לעשות את זה שוב. דבר לא יעצור אותנו". 

 

בן זוגה של זיתוני לסרקוזי: סייע כמו לשליט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

האבא איציק זיתוני התייחס להחלטה להדיר את הקרובים מארוחת הערב: "ארגון הגג של הקהילה מייצג את שתי המדינות. במקרה הזה הם עשו טעות בכך שלא אפשרו לי ולרועי להשתתף באירוע. זו בושה. אבל מה שחשוב הוא הזיכרון של לי, ושהמאבק שלנו יוביל לתוצאה חיובית".

 

בנאומו הבהיר סרקוזי כי הוא ממשיך להתנגד להסגרתם לישראל של שני החשודים בדריסת זיתוני. "צרפת לא מסגירה את אזרחיה. זה עיקרון שאני לא אסוג ממנו", אמר. הוא הציע למשפחה או לממשלת ישראל להגיש תלונה בצרפת, "ואז החשודים יובאו מיד לדין. אני לא אסכים שהם לא ייענשו על הפשע הזה". הנשיא הצרפתי הוסיף: "אני רוצה צדק עבור משפחת הצעירה הזאת. אי אפשר לישון עם דבר כזה על המצפון".

 

מוקדם יותר התברר כי נשיא ארגון הגג של יהודי צרפת, רישאר פרסקייה, שלח מכתב חריף לקרוביה ולחבריה של לי זיתוני ודרש מהם שלא להגיע לארוחת הערב שמתכנן הארגון. הוא טען כי מאבקם "עלול להוביל לאנטישמיות חדשה", אבל בכיר אחר מהקהילה היהודית בפריז מסביר כי פרסקייה הוא "מאנשי סרקוזי, ודעתו אינה דעת הקהילה".

 

פרסקייה. "דואג לשחיטה הכשרה, ולא ללי זיתוני" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פרסקייה. "דואג לשחיטה הכשרה, ולא ללי זיתוני"(צילום: רויטרס)

 

זיתוני נדרסה בתל אביב ב-16 בספטמבר על-ידי קלוד איזק ואריק רוביק, שני אזרחים צרפתים, בעת שהייתה בדרכה למכון הכושר שבו עבדה. הם נמלטו במהירות מהמקום מבלי להגיש לה סיוע, וברחו מהארץ כמה שעות אחר-כך. הם הבהירו כי אין בכוונתם לשוב מרצונם לישראל.

 

מנהלי המאבק להסגרת הדורסים נמצאים בפריז במסגרת פגישות עם חברי הקהילה היהודית, בניסיון להשיג את תמיכתם בהסגרת השניים. בצרפת הם נחשפו לפרסומים בתקשורת, שלפיהם בארגון הגג (CRIF) הוחלט שלא לאפשר להם להשתתף בארוחה השנתית, שבה השתתף גם סרקוזי. גלעד שליט, ששוחרר משבי חמאס לפני כמה חודשים, היה אמור להגיע אף הוא לארוחה לאחר שפגש את סרקוזי בארמון האליזה, אבל בגלל מצבו הבריאותי לא נטל בה חלק.

 

במכתב הבוטה שהעביר להם פרסקייה נאמר כי "ההתנהלות והדרישה לשנות את חוק ההסגרה לא יביאו אלא להצתה של אנטישמיות. יהודים עלולים להיתפש כמי שמנהלים את המדינה הזו וחושבים רק על עצמם. אני מוכן לתמוך במהלך הזה אם תוגש תביעה מסודרת, אך זה לא המקרה כאן". הוא אף איים על חבריה וקרוביה של זיתוני: "אם תגיעו לארוחה - תישאו באחריות כלפי צרפת וכלפי לי היקרה לכם".

 

המאבק למען לי זיתוני (צילום: מטה המאבק להסגרת דורסי לי זיתוני ז"ל) (צילום: מטה המאבק להסגרת דורסי לי זיתוני ז
המאבק למען לי זיתוני(צילום: מטה המאבק להסגרת דורסי לי זיתוני ז"ל)

 

סרז' בן חיים, חבר המועצה הדתית הארצית של צרפת ומראשי הקהילה היהודית בפריז, טען בשיחה עם ynet כי פרסקייה פועל מתפיסת עולם פוליטית המנוגדת לזו של חלק הארי בקהילה. "הוא הולך בסיפור הזה בכיוון הפוך מזה של הקהילה, אין לו קשרים עמוקים עם ישראל. הוא מאנשי הנשיא שמגנים עליו, הכול כאן פוליטי".

 

לדברי בן חיים, ארוחת הערב היא גולת הכותרת של הלובי היהודי-צרפתי הזה: "פרסקייה לא רצה לקלקל את ההזדמנות. הוא רוצה לקדם במהלך הערב את נושא הקבורה היהודית, את עניין השחיטה הכשרה שנגדה מתקדמת כאן חקיקה ואת נושא הבחינות באוניברסיטאות בימי חג. הוא רוצה לקבל תשובות מסרקוזי ומהצמרת הצרפתית ולא מעוניין שדברים אחרים יסיטו את תשומת הלב. הוא גם דואג לאינטרס של השלטון הצרפתי".

 

בן חיים מספר כי השתתף במפגש התמיכה במשפחת זיתוני לפני מספר ימים, עם בכירים רבים אחרים בקהילה. "אנחנו איתם. ארגון הגג כולל כמה עשרות אנשים טובים, אבל זה ממש לא הרוב". פרסקייה טען כי המאבק למען לי זיתוני עלול להוביל הצתת אנטישמיות חדשה, וגם את הטענות האלה דוחה הבכיר היהודי: "אמנם יש טענות קשות כלפי הרשויות במדינה במקרה הזה, אבל לא חסרות סיבות לאנטישמיות".

 

אורח באליזה: גלעד שליט נפגש עם סרקוזי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הוא אמר כי הנושא אמנם כבר לא בכותרות, אבל לכולם ברור כי "ישראל לא יכולה לשתוק מול עבריינים כאלה. רק עכשיו יצא מכתב של הרב הראשי שקורא לחרם על השניים - לא להגיד להם שלום ואפילו לא לתת להם לעלות לתורה בכל בית כנסת בצרפת".

 

פרד ריינגלס, צעיר פריזאי שלמד לתואר ראשון בישראל, מתקשה להאמין שפרסקייה טען שהמאבק יוביל לאנטישמיות. "זה פשוט לא הגיוני", הוא אומר, אך גם הוא לא מבין מדוע לא מוגשת תלונה רשמית לרשויות בצרפת: "לרבים כאן באמת לא ברור מדוע המשפחה וישראל לא מגישות תלונה בצרפת, כך שהדורסים יוכנסו למאסר ויתחיל הליך פלילי. אם המאבק של המשפחה והחברים יצליח אז הם ירוויחו הסגרה, אבל זה יכול לקרות גם במקביל".

 

"סרקוזי נפגש עם אנשי ארגון הגג בשביל לגייס את קולות היהודים בבחירות ולומר מה הם יעשו למען היהודים, וזה לא נוגע לסיפור של זיתוני", מוסיף ריינגלס. "היתקלות עם המשפחה באמת יכולה להביא לאי נעימות, לכן אני מבין מדוע פרסקייה פרסם את המכתב".


פורסם לראשונה 08/02/2012 23:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נועם שליט וסרקוזי, הערב
צילום: AFP
נשארו בחוץ. החבר והאבא
צילום: רויטרס
לי זיתוני. הקהילה היהודית תומכת במשפחה
מומלצים