הכנרת רעדה קלות: רעש אדמה בעוצמה של 3.1
בשעה 13:12 הורגש רעש אדמה ליד קיבוץ גינוסר בצפון. המוקד היה ממערב לשבר הסורי-אפריקאי. תושבי המקום לא חשו בדבר, אך בצפת דיווחו התושבים: הרגשנו רעד חזק
רעש אדמה קל בעוצמה של 3.1 דרגות הורגש בצהריים (יום ה') ליד קיבוץ גינוסר באזור צפון מערב הכנרת. מהמכון הגיאופיסי נמסר כי הרעש הורגש בשעה 13:12. לא דווח על נפגעים או נזק.
דוב זאקוסקי, מנהל אגף סיסמולוגיה במכון הגיאופיסי לישראל, אמר כי אנשים הרגישו את הרעידה באזור צפת, הכנרת וטבריה. "רעידה בעוצמה חלשה מאוד שכזו אינה עניין נדיר כלל, ולרוב היא אינה מורגשת על ידי האזרחים, אלא שהפעם הפעילות הססמית הייתה פחות עמוקה באדמה ולכן היא הורגשה". רעש האדמה נבע מהשבר הסורי-אפריקאי, והתרחש מעט מערבית לו.
ליאור מקיבוץ גינוסר הופתעה לשמוע על רעידת האדמה באזור מגוריה: "לא הרגשתי כלום, מישהו הרגיש משהו?" שאלה את חברותיה למשרד הקבלה במלון בו היא עובדת בקיבוץ. בצפת לעומת זאת, הרגישו היטב ברעידה. ענת בן סימון, מזכירה בלשכת ראש העיר, סיפרה ל-ynet: "שוחחתי בטלפון וכל השולחן רעד. גם הכיסא ובקבוק המים על השולחן. הארון שהיה צמוד לקיר זז. הכל נמשך 6-7 שניות".
בבניין העירייה, בעיר העתיקה בצפת, חשו ברעידה בעיקר בקומות העליונות. ריקי חדד, מזכירת המנכ"ל בעירייה, סיפרה: "הרגשתי רעד חזק, כל הגוף שלי רעד והשולחן זז. אמרתי למנהל שלי, 'יש רעידת אדמה', אבל הוא לא האמין. אנחנו יושבים בקומה השלישית, הרגשנו את הרעידה היטב".
רעידת האדמה הקודמת אירעה בישראל בחודש דצמבר: הרעש, בעוצמה של 4.2 בסולם ריכטר, הורגש מהצפון ועד ירושלים. באגף הסיסמולוגי במכון הגיאופיזי לישראל מסרו כי מוקד הרעש כ-40 קילומטרים מערבית לבנימינה, והודו כי מדובר במיקום לא רגיל: "גם אנחנו הופתענו". באירוע לא דווח על נזק משמעותי.
כמה חודשים לפני כן, בתחילת חודש אפריל, נרשם רעש נוסף בעוצמה לא ברורה. בדיוק בשעה בה דווח על הרעידה בישראל, הורגשה רעידה בעוצמה 6.2 בסולם ריכטר ליד האי כרתים ביוון. מהמכון מהגיאופיסי לישראל נמסר, כי מוקד הרעש בים, בעומק של למעלה מ-60 ק"מ, ובמרחק של כ-800 ק"מ מקו החוף של ישראל.