אין הסכם על השביתה: בית הדין לעבודה יכריע
האוצר וההסתדרות לא הגיעו להסכמה על סיום השביתה הכללית למרות ההתקדמות שהושגה, ונשיאת בית הדין לעבודה נילי ארד תחליט אם השביתה תימשך גם מחר. עיני: "לא אחתום על הסכם בשביל שקט תעשייתי"
על אף ההתקדמות שהושגה היום (ה') לא הצליחו משרד האוצר וההסתדרות להגיע להסכם שיאפשר את סיום השביתה הכללית, והמשא ומתן בין הצדדים הופסק. לפיכך הם מגיעים הערב לבית הדין לעבודה, ונשיאת בית הדין, השופטת נילי ארד, היא שתכריע אם השביתה הכללית תימשך גם מחר. הדיון נקבע ל-20:00. ynet העביר שידור חי מבית הדין.
לפני הכניסה לדיון בבית הדין אמר יו"ר ההסתדרות עופר עיני: "אני גאה בכל ההסכמות שהגענו אליהם ואין לי בעיה איתן. האוצר שלף בדקה ה-90 שאסור שעובדי הקבלן צריכים לשמור במשך ארבע שנים על שקט תעשייתי. אני לא אחתום על הסכם כזה בשביל שקט תעשייתי, האוצר צריך לרדת מהעץ".
המחלוקת בין האוצר להסתדרות סובבת סביב סוגיית העובדים "כתף אל כתף" - עובדי הקבלן המועסקים לצד עובדים מן המניין באותו מקום עבודה ומבצעים תפקיד זהה לזה של עובדי המדינה מבלי ליהנות מאותם התנאים. הצדדים מסכימים כי עובדים אלה ייקלטו כעובדים מן המניין, אך מאז הבוקר מתנהל ויכוח סביב השאלה כיצד ינוסח הסעיף שמפרט את העברתם להעסקה מלאה.
עוד על השביתה הגדולה:
- עומס באוטובוסים: "חבל שהשביתה על חשבוננו"
- הצדדים קיבלו עוד זמן: השביתה נמשכת
- יום שביתה: "אין רופא שיוריד סיכות מהניתוח"
- בלגן בגן: הורים במקום סייעות, ויצו ונעמת סגורים
האוצר רוצה שבשלב הראשון יועברו כ-300 עובדי סיעוד להעסקה מלאה ומתחייב לאתר בהמשך עובדים נוספים השייכים לקטגוריה זו ולהעבירם להעסקה מלאה. בהסתדרות מתנגדים לאופן הניסוח של הסעיפים בהסכם, בטענה שהוא יאפשר לאוצר למסמס בהמשך את הפרק הזה ולא להעסיק את יתרת העובדים.
על שאר סעיפי ההסכם בין ההסתדרות לאוצר יש הסכמה, והם: שכר מינימום של 4,500 שקל לעובדי ניקיון ושיפור תנאי
ההעסקה של עובדי הקבלן, כך שיזכו לפנסיה מהחודש הראשון לעבודה, לשי לחג ולהפרשה לקרן השתלמות.
היום המשיכה השביתה לתת את אותיותיה. המחסור ברכבת הוביל לעומס רב מהרגיל על האוטובוסים באזורים מסוימים בארץ, עת עשו אזרחים וחיילים רבים את הדרך הביתה לסוף השבוע; בבורסה לניירות ערך לא התקיים מסחר; וגם בגני הילדים שרר בלבול רב כשהורים נאלצו למלא את מקומן של הסייעות השובתות.