שתף קטע נבחר
 

מירב מילר בהריון שני - ותרוץ במרתון תל אביב

החיים מאירים למירב מילר, מגישת "מבט": היא רצה, רוכבת ושוחה, וגם התזונה שלה משובחת. היא שוב בהריון, ולכן תרוץ הפעם רק חלק ממרתון ג'ילט תל אביב. המומחים ב"זמנים בריאים" ב"ידיעות אחרונות" מרוצים, רק מודאגים מהלחץ שלה

מי אני

"מגישת מהדורת מבט בערוץ הראשון. אמא של יובל, בן שנה וארבעה חודשים, כעת בהריון שני. נשואה לאייל שרמן, הייטקיסט, גרים בתל אביב, מגדלים גם שני חתולים ודג.

 

"בת ‭,40‬ גובה ‭1.76‬ מ‭.'‬ המשקל נזיל. כשלא הייתי בהריון שקלתי ‭,63‬ אבל עליתי שני קילו בינתיים. בהריון הקודם עליתי 14 קילו‭."‬

 

איך הסלבס שומרים על הבריאות?

 

יום העבודה שלי

"מתעוררת ממש מוקדם, בין חמש לשבע. אני השעון המעורר של עצמי. אני לא קמה מהמיטה. שומעת תוכניות אקטואליה ברדיו עד שאין ברירה, קמה, עושה מה שצריך ויוצאת לפעילות הגופנית של אותו יום. עד שנכנסתי להריון הייתה לי כוונה להשתתף במרתון ג'ילט תל אביב, שיתקיים ב‭30-‬ במארס, אבל התוכניות השתנו וארוץ רק חלק מהדרך.

 

"בכל פעם שאני מתאמנת למרתון קורה משהו: פעם אחת קיבלתי את הגשת מבט וחלום המרתון נגנז, בפעם שעברה התאמנתי והגעתי לשלב מתקדם כשגיליתי שאני בהריון, והנה שוב. אני עדיין ממשיכה להתאמן, אבל לא באינטנסיביות.

 

"כשאני חוזרת הילד כבר ער. הוא קיבל חינוך מאבא שלו לא לקום לפני תשע. אנחנו אוכלים ארוחת בוקר והיום מתחיל להתגלגל. חלק משעות היום אני עם יובל, יוצאים לגינה או לפעילויות שונות, ושאר הזמן מוקדש לסידורים, פגישות, להכין את הדברים למהדורת הערב. אני מדברת עם העורך, מתעדכנת במהדורות החדשות, עיתונים, אינטרנט. בשלוש אני כבר יוצאת לירושלים, למרות שהמהדורה בתשע בערב. אני יוצאת מוקדם כי לפעמים יש פקקים מטורפים ומספיק שיש תאונה אחת והכביש משותק לשלוש שעות ואין לאן לברוח.

 

"בחמש עושים ישיבת מערכת ויש הרבה דברים להכין ולעבור עליהם. אני כותבת את הפתיחים של המהדורה, משתדלת להיות מעורבת בתכנים, וכמעט תמיד צריך לאלתר מהר. פתאום, נניח, ראש הממשלה מדבר וצריך להיות דינמי ולכתוב טקסט, מה גם שדברים משתנים תוך כדי המהדורה. אחרי המהדורה יושבים ומנתחים את מה שהיה, פוסט-מורטם, ואז יש לי עוד שעה בדרכים עד שאני מגיעה הביתה.

 

"אני עובדת ארבעה ערבים בשבוע. שאר הזמן מוקדש לבית ולעצמי. רואים סרט, סדרות, נפגשים עם חברים. שינה זה לא הצד החזק שלי לצערי. אני לא מהישנים. לפעמים אני מרגישה שלא אחזיק מעמד ונכנסת לישון בצהריים, אבל אחרי עשר דקות קמה. בסוף השבוע השינה היא קודש, שנ"צ חובה".‬

 

התזונה שלי

"לפני אימון חייבת לאכול משהו, שתי פרוסות עם דבש או ריבה, ואספרסו כדי להעיר את הגוף. אחרי האימון אני אוכלת מוזלי, שאני מכינה, וארוחת הצהריים היא קלאסית: ורסיות של עוף, אורז, ירקות. לעיתים פסטה. הארוחה טובה ומשביעה. קינוחים אין באמצע השבוע, כי המתוקים זה עקב אכילס רציני.

 

"אני יכולה להחליף את כל התפריט במתוקים וכדי לשלוט בזה עשיתי לי חוק - שאני לא יודעת כמה הוא חכם, אבל זה עובד לי - ורק בסוף השבוע אני מרשה לעצמי. הבעל שלי צוחק עליי שאני כל כך מפצה את עצמי שעדיף שאוכל מתוקים במידה כל יום, אבל ככה זה מתאים לי.

 

"כאחת שעושה ספורט אני יודעת שעדיף לי לאכול כל שלוש שעות פרי או יוגורט מאשר שלוש ארוחות גדולות. בעבודה אני אוכלת פירות או ירקות חתוכים או פריכיות עם קוטג' או יוגורט. ארוחת הערב מתפקששת לי, כי לפני שידור לא נוח לי לאכול. לפעמים אני מביאה סנדוויץ' מחיטה מלאה עם גבינה וירקות או חומוס ופסטרמה. כשיש לי זמן להכין אני מביאה איתי סלט גדול עם ביצה וטונה. עכשיו, בהריון, לא מתחשק לי טונה ופסטרמה.

 

"לפני השינה אני חייבת עוד משהו. אין דבר כזה שאלך לישון על בטן ריקה. בחורף אני אוכלת פומלה ענקית, או פריכיות עם גביע קוטג' ומלפפון. אני אוכלת משהו שמאפשר ללכת לישון יחסית מהר.

 

"אני שותה המון מים. יש לי תמיד בקבוק שאני ממלאת 80 פעם ביום. על הבוקר, לפני שאני יורדת מהמיטה, אני לוגמת בקבוק מים קטן. במשך היום אני שותה דיאט קולה, אבל בהריון מוותרת על זה לטובת מים. אין לי חשקים יוצאי דופן, לא שולחת את אייל בשתיים בלילה להביא לי שווארמה. אני לוקחת חומצה פולית, ברזל, מה שהרופאה רשמה. כשהתאמנתי למרתון הייתי מוצצת שקיות של ג'ל אנרגיה, אבל בגלל ההריון הפסקתי. לא רוצה להכניס לגוף שלי דברים כאלה".

 

"אני יכולה להחליף את כל התפריט במתוקים". מירב מילר (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
"אני יכולה להחליף את כל התפריט במתוקים". מירב מילר(צילום: רפי דלויה)

 

‬כושר

"כל בוקר אני קמה עייפה ומעוכה, יוצאת לאימון וחוזרת בנאדם אחר, יותר ידידותי לסביבה. אני עושה את זה כבר די הרבה שנים והדבקתי גם את אייל, שיעשה את המרתון עם הגיס שלי. אני שוחה פעמיים-שלוש בשבוע ורצה שלוש-ארבע פעמים בשבוע.

 

"הפסקתי לרכוב על אופניים כי זה ספורט לא מומלץ בהריון. אני שוחה עם קבוצה במשך שעה. יש לנו מאמן על מנת שנשתפר ונגיע להישגים. זה שומר לי על מסגרת, ובגלל שהוא נותן תרגילים אני לא משתעממת.

 

"בעבר הייתי רצה שעה ביום, ועכשיו 50 דקות ויותר לאט. אני תמיד עם מד דופק, מאוד מקשיבה לגוף שלי, ואם קשה אני לא לוחצת. בהריון הראשון רצתי עד חודש שביעי ואז הרגשתי שמספיק לי ועברתי להליכות. לשחות, שחיתי עד הסוף. הכי הטריד אותי שיירדו לי המים ואני לא אדע. בפעם הקודמת גם עשיתי פילאטיס ועכשיו ממש לא בא לי. אתה יכול להתמיד רק במה שאתה אוהב‭."‬

 

טיפוח

"יש לי ערימה של הכל: חלב פנים וסבון פנים ומי פנים ומסיר איפור מהעיניים וקרם לחות. כל יום מאפרים אותי בכבדות ואני מרגישה שהעור מזוהם, אז אני מנקה אותו באדיקות בוקר וערב. אני ילדה מאוד טובה מבחינת מסנני קרינה, בטח ובטח עכשיו, כי בהריון יותר רגישים לפיגמנטציה. לפנים יש לי מסנן של ‭SPF 50‬ ולגוף ‭,SPF 70‬ עמיד למים ולזיעה.

 

"אני מורחת קרם גוף אחרי מקלחת ותמיד יש לי בתיק קרם ידיים ושפתון נגד יובש. פדיקור חובה בגלל הריצה, כי אני מאמללת את הרגליים. זה לא נראה לי פינוק אלא חובה. בידיים אני עושה שיוף ולק. אני מתאמנת כל יום ושונאת לעשות פן לפני המהדורה, אבל אין לי ברירה. הספרים יודעים שאין לי סבלנות, אבל למזלי לא צריך לגהץ, אלא לעשות פן יציב יחסית‭."‬

 

לנפש

"הראש עובד בלי הפסקה ומה שמדאיג אותי ביום מגיע למחשבות בלילה. אני טיפוס מודאג, בעיקר ליקרים לי. זה אופי חרדתי. בהריון אתה מודע לכל קטסטרופה ושומע על פתולוגיות איומות, ואני משתדלת לא לשקוע בזה. לרוץ, לשחות ולרכוב זה ה-דבר כשאני עצבנית או מוטרדת. אני 24 שעות סביב חדשות, חשופה כל הזמן לפרטים שאפילו לא מגיעים לשידור. בדרך כלל אלה לא דברים משמחים ומשובבי נפש, אז אתה חייב להוציא את זה.

 

"הספורט מבחינתי זה הפתרון האולטימטיבי, מנקה את הראש. חופשות אני משתדלת לעשות הרבה, אפילו קטנות, חו"ל קצר או סופי שבוע, ואני מודה שכמעט תמיד אני פותחת ‭,ynet‬ אבל עדיין זה חופש‭."‬

 

שורה תחתונה

"בחרתי עבודה שבה כל היום אתה בסוג של מתח, אז הייתי מאחלת לעצמי להיות קצת פחות מוטרדת או חרדתית, אבל לא הייתי עושה משהו אחר".

 

"בהריון הראשון רצתי עד חודש שביעי". מילר ובן הזוג (צילום: שוקה כהן ) (צילום: שוקה כהן )
"בהריון הראשון רצתי עד חודש שביעי". מילר ובן הזוג(צילום: שוקה כהן )

 

מה אומרים המומחים?

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, המרכז לרפואת ספורט 'הדסה אופטימל‭:'‬

"מירב צורכת לפני האימון פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה, כלומר פחמימות שיעלו באופן מהיר יחסית את רמות הסוכר בדם, על מנת שתהיה לה אנרגיה זמינה לביצוע אימון גופני מבלי להכניס את הגוף לסטרס. היא גם צורכת אספרסו לפני האימון. בתחום תזונת הספורט, קפאין נחשב לחומר משפר ביצוע, שתורם להארכת משך המאמץ ולתחושת עוררות. לאחר האימון היא צורכת שילוב של חלבונים ממקור חלבי, שהוכחו כתורמים להתאוששות הרקמות והשרירים לאחר אימון; ופחמימות, שתורמות לחידוש מאגרי האנרגיה, לניתוב החלבון לתאי השריר ולהתאוששות טובה.

 

"מירב מקפידה על ארוחות בוקר וצהריים. בשל העלייה לשידור בערב, היא לא צורכת ארוחת ערב מסודרת. בכל זאת כדאי לאכול ארוחה לפני, והייתי מציעה לה לוותר על הסלט לטובת כריך, יוגורט או כל ארוחה קלה שלא תכביד על מערכת העיכול. ההמלצה לשילוב של ארוחות ביניים חשובה לכלל האוכלוסייה ולא רק לעוסקים בפעילות גופנית.

 

"למירב יש קושי להתמודד עם מתוקים והיא נוקטת בגישה של 'הכל או לא כלום‭.'‬ חשוב רק שתשמור גם על צריכה של רכיבי מזון חיוניים במהלך סוף השבוע ולא להתבסס על מתוקים. התזונה הבסיסית שלה טובה ומכילה את רוב רכיבי המזון, והתוספים שהיא צורכת אכן רלוונטיים בשל היותה בהריון. מומלץ שתגוון יותר את התפריט ושלא תצרוך את אותו מזון בכל יום גם אם הוא בריא. בעיקר מומלץ לגוון את המנה הבשרית בצהריים ולא להתבסס רק על עוף. בבשר בקר ובהודו יש תכולה גבוהה יותר של ברזל, אשר חיוני לתקופת ההריון.

 

"תוספי הפחמימות (משקה ספורט, ג'ל אנרגיה) הנצרכים במהלך פעילות גופנית מכילים פחמימות ומלחים, ואין חשש לצורכם בזמן הריון. עם זאת, הם מיועדים רק לאימונים של מעל 90 דקות, כך שכעת, עם הורדת נפח האימונים, אין בכל מקרה טעם בצריכתם‭."‬

 

גלעד קובו, מאמן כושר אישי ובעל חברת ‭:Kovo2max‬ 

"מירב חובבת אדירה של ספורט הסיבולת ולאורך השנים ביצעה טריאתלונים וריצות למרחקים שונים. אין ספק שבהריון (מזל טוב) לא כדאי לעסוק בספורט שיש בו סכנה לאם ולעובר. בענפי ספורט כמו רכיבה על אופניים ועל סוסים, צניחה וקפיצות למיניהן יש סיכון גבוה לאם ולעובר.

 

"עם זאת, חשוב מאוד לשמור על הכושר האירובי באמצעות ריצה, הליכה, שחייה ללא הגבלה, עבודה על מכשיר אליפטיקל או רכיבה על אופני כושר. בשליש האחרון של ההריון אני ממליץ לא לרוץ, אך ניתן להמשיך בשאר הפעילויות האירוביות. בנוסף, הייתי ממליץ למירב לעבוד עבודת כוח בחדר הכושר עם משקוליות חופשיות או מכשירים. חיזוק השרירים, בדגש על שרירי הליבה, יעזור מאוד בזמן ההריון. העבודה בחדר הכושר תמנע בעתיד כאבי גב ורגליים כתוצאה מהמשקל הגבוה בעת ההריון‭."‬

 

ד"ר אינס ורנר, מומחית ברפואת עור:  

"מירב מנקה את העור באדיקות, בוקר וערב. ניקוי העור לעיתים תכופות עלול לגרום לגירוי שלו. לכן, מומלץ שתשתמש בחומרים המיועדים לעור רגיש וגם תשים קרם לחות אחר כך. בהריון שכיחה הופעת מלזמה: כתמים חומים בפנים - בעיקר במצח, בלחיים ובשפה העליונה - שמתכהים בחשיפה לשמש.

 

"הימנעות מחשיפה לשמש ושימוש במסנני קרינת שמש עם מקדם הגנה גבוה ‭SPF 30)‬ ומעלה) עשויים לעזור. צריך להשתמש בתכשירים החוסמים קרינה אולטרהסגולית בינונית וארוכה גם יחד. רצוי למרוח את קרם ההגנה פעמיים ביום, בבוקר ובצהריים. אם יש נטייה לפצעי בגרות חשוב להשתמש בקרם לא שומני.

 

"במלזמה ניתן לטפל בחומרים מבהירים. תכשירים המכילים הידרוקינון הם היעילים ביותר. לדוגמה: התרכובת של קליגמן, שניתנת במרשם רופא, אך מותרת לשימוש רק לאחר ההריון.

 

"מירב לא ציינה אם היא נוהגת לשמן את עור הבטן לאחר הרחצה. לעיתים בהריון יש בעיה של פסי מתיחה באזור עור הבטן המתוח. בשל המתח נגרמים קרעים של סיבי הקולגן וסיבים אחרים ונוצרים פסי מתיחה. מאחר שהטיפול בהם לאחר הופעתם מוגבל מאוד ביעילותו, חשוב לנסות למנוע אותם. מומלץ למירב לשמן בעיקר את עור הבטן לאחר הרחצה. שמירת הלחות עשויה להעלות את גמישות העור, וייתכן שתמנע את היווצרות ה'קרעים‭.'‬ קיימים תכשירים ייעודיים למניעת סימני המתיחה כמו משחת אלסטן ‭(Elastan)‬ או משחת סטריה ‭."(Stria)‬

 

גילה זילברשטיין-קסטיאל, מנחת קבוצות ומאמנת אישית: 

"למירב מילר יש תפקיד: להעביר לנו את החדשות באמצעות הופעה אינטליגנטית וחזקה. היא עושה זאת בהצלחה, תוך שהיא משלבת גם רגישות וחן רב. היא פעילה מאוד, עם צורך בעולם גירויים מהיר ומתחלף. מילר היא אישה מודעת, שחשוב לה להיות בשליטה. אותה לא יתפסו לא מוכנה או לא יודעת. נטייה זו שומרת אותה מקצועית ומעודכנת, אך גורמת לה לחוסר שקט פנימי.

 

"כל אדם עומד מול שתי קבוצות של לחצים: לחצים חיצוניים כגון לחצים כלכליים, בריאותיים וכד‭;'‬ ופנימיים, שאנו מייצרים בעצמנו וקשורים בדרך כלל לדאגות, חרדות, מחשבות קטסטרופליות וכד‭.'‬ עבור מילר, הספורט הוא פתרון מצוין לבעיה, אך הייתי מציעה לה ללמוד קצת להניח לדברים, ולהתחיל להתנסות בחוויה של התנתקות.

 

"מילר צריכה להפריד את ההוויה שלה כשהיא עובדת וכשהיא לא עובדת. עליה לתרגל התמקדות בהיבטים החיוביים של כל מצב, ולהחליף את הדאגה של 'מה יהיה אם‭'...‬ במחשבה 'מה אני יכולה לעשות כדי להתמודד, או להפיק תועלת מהמצב‭.'...‬ טכניקה כזו יכולה להגביר את תחושת השליטה ולהפחית את תחושת האיום".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלומי קיים
שוחה פעמיים-שלוש בשבוע ורצה שלוש-ארבע פעמים בשבוע. מירב מילר
צילום: שלומי קיים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים