כשליש מהאימהות חשות אפליה בקבלה לעבודה
ממחקר של משרד התמ"ת לקראת כנס נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה עולה: כ-53% מהציבור חש שיש אפליה לאימהות עובדות. כ-38% מהאימהות העידו על תחושת אפליה בקבלה לעבודה במגזר הפרטי, לעומת 19% מהאימהות במגזר הציבורי
- זינוק בתלונות על אפליה במקום העבודה ב-2011
- דירוג מעלה: 76% מבעלי השכר הגבוה - גברים
את המחקר ערכו במשרד התמ"ת לקראת כנס שוויון הזדמנויות בעבודה אשר ייערך ביום ד', ויעסוק בנושא השוויון במגזר הפרטי אל מול המגזר הציבורי והמגזר השלישי.
כ-38% מהאימהות שנשאלו העידו על תחושת אפליה בקבלה לעבודה דוקא במגזר הפרטי, זאת לעומת 19% מהאימהות במגזר הציבורי וכ-27% במגזר השלישי. במקום עבודתן הנוכחי העידו כ-22% על תחושת אפליה במגזר הפרטי, כ- 15% במגזר הציבורי וכ- 19% במגזר השלישי. נתונים אלו גבוהים מהנתונים אשר עלו בסקר שנערך בשנת 2009 בכ-3%.
"האפליה נוגעת לכולנו"
ציונה קניג יאיר, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת, מציינת: "אפליה של אמהות עם ילדים קטנים נוגעת לכולנו – ערבים ויהודים, דתיים וחילוניים, מזרחיים ואשכנזים, חוצה מגזרים, דתות ולאום. אין ספק כי חלוקת האחריות ההורית בין שני ההורים היא נושא שיש להעמיד אותו לצד הנתונים, ולהביא לכך שהמאזן ישתנה על מנת למצב נשים בעולם התעסוקה במקומן הראוי".
כמו כן, במסגרת הסקר נבדקה תפיסת עומק האפליה בעבודה בעיני הציבור. לשאלה זו נמצא כי כ-53% מהציבור חש כי ישנה אפליה לאימהות עובדות באופן כללי.
בכנס שנערך בשנה שעברה הוצגו נתוני תחושות מעסיקים ביחס לאפליה בקרב נשים אימהות. מסקר זה עלה כי כ-80% מהמעסיקים הודו שישנה אפליה בקרב נשים אימהות על רקע הורות.