סטודנטים להנדסה בבן גוריון: בעיה ברמת ההוראה
תוצאות הבחינות באוניברסיטת בן גוריון בסמסטרים האחרונים הביאו את הסטודנטים למחות על איכות המרצים. בקבוצת פייסבוק שהקימו הם קוראים לצאת למאבק: "ברור שאנחנו צריכים להתאמץ, אבל יש בעיה גם אצל המרצים". האוניברסיטה: דיקן הפקולטה מבין את הקשיים
"כ-80 אחוז נכשלים וציון ממוצע של 45 במבחנים". סטודנטים להנדסה באוניברסיטת בן גוריון יוצאים נגד רמות הקושי בבחינות בשנים האחרונות, שלטענתם לא תואמות את רמת הלימודים בפקולטה. על רקע הנתונים העגומים בבחינות הסמסטרים האחרונים, פתחו כמה תלמידים קבוצת פייסבוק שבה הם קוראים לחבריהם ללימודים להצטרף למאבק.
לטענת הסטודנטים, רמת ההוראה בתרגולים של קורסים רבים אינה גבוהה מספיק, אין מספיק קורסי בחירה, הכיתות עמוסות ואין מקומות ישיבה. "לא הגיוני שממוצעים כמו 50, 40 ו-30 יעברו בשתיקה", כתבו מקימי קבוצת הפייסבוק. "לא הגיוני שיקצצו לנו בבחני מגן, בשעות תרגול ובבדיקת עבודות, ולא הגיוני שסטודנטים שהגיעו לבחור מסלול או קורס כזה או אחר, ייאלצו לוותר עליו כי אין מרצה או אין כסף או שלל תירוצים אחרים".
בשיחה עם ynet אמר אחד הסטודנטים להנדסה בבן גוריון: "אין לנו טענות על כך שהלימודים קשים. בחרנו במקצוע יוקרתי וברור לנו שאנחנו צריכים להתאמץ מאוד כדי להצליח. אבל כשבכל בחינה יש כ-80 אחוז נכשלים, אז כנראה הבעיה היא גם אצל המרצים".
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- נתניהו ביקר בעליון: אגנוז כל הצעה נגד השופטים
- הליגה הערבית: לשלוח כוחות או"ם לסוריה
- בפעם השנייה: גילה קצב ביקרה את בעלה בכלא
- דרמה באמצע הכביש: נעצרו עם לבנת חבלה ברכב
יו"ר אגודת הסטודנטים בבן גוריון, אורי קידר, טוען כי אמנם בתקופה האחרונה מובילה ההנהלה תהליכים מבורכים לשימור על רמה אקדמית גבוהה, "אבל עם זאת עדיין ישנם קורסים שבהם נדרש המשך טיפול. אנחנו מכירים את הטענות ומאמינים שכבר בפרק הזמן הקרוב נראה שיפור מהותי בנושא. לשמחתנו,
גם הנהלת האוניברסיטה מאמינה שיש לפתור את הסוגיות הנדונות".
מאוניברסיטת בן גוריון נמסר בתגובה: "בפקולטה למדעי ההנדסה מתקיימים בכל סמסטר מאות קורסים ובחינות, ומטבע הדברים, במיעוטם - ובפרט במורכבים שבהם - יש יותר נכשלים מאשר באחרים. דיקן הפקולטה מבין את הקשיים של הסטודנטים ופועל בשבועות האחרונים באופן שוטף בעניין".
אבל הסטודנטים להנדסה ללא ממהרים לקבל את ההבטחות של האוניברסיטה. סטודנט נוסף ששוחח עם ynet טוען שהמרצים מאשימים אותו ואת בני כיתתו בעצלנות. "אבל כשיש 80 אחוז נכשלים מתוך 250 סטודנטים, אז כנראה יש גם בעיה ביכולת ההוראה", הוא אומר. "ברור שאנחנו בעד רמה אקדמית גבוהה, כי השאיפה שלנו היא להיות המהנדסים הטובים ביותר, אבל יש כאן כשל מערכתי".
סטודנט נוסף אמר: "אנחנו נאלצים להמתין סמסטר שלם רק כי אין מקומות במסלולי ההתמחות. האוניברסיטה כנראה מנסה לחסוך בעלויות, מעסיקה מתרגלים לא מתאימים ומצמצמת שעות תרגול. בתנאים הללו לא פלא שסטודנטים רבים מתייאשים ונוטשים את הלימודים באמצע".