שתף קטע נבחר

מגרש הדמים: המצרי שהציל את אוהדי היריבה

משחק הכדורגל שנגמר בעשרות הרוגים הגיע לדיון בפרלמנט. ועדת החקירה מצאה שורת אשמים - בהם התקשורת שהלהיטה יצרים - והיו"ר סיפר על אחד האוהדים ששילם בחייו מתחת לדלת ברזל שפרץ. הכתובת הייתה על הדשא

אנשי הביטחון המקומיים, ההתאחדות לכדורגל, הנהלת האיצטדיון, מועדון "אל-מסרי" והתקשורת - זו רשימת האשמים באסון בפורט סעיד, שם נהרגו לפני כשבועיים יותר מ-70 בני אדם ומאות נפצעו בפרץ אלימות בתום משחק ליגה. כך קובעת ועדת חקירה שהקים הבית התחתון של הפרלמנט. אתמול (יום א') הוצג הדו"ח ויו"ר הוועדה חשף מה שהוגדר כמעשה גבורה של אחד מאוהדי הקבוצה היריבה, "אל-אהלי" מקהיר.

 

עוד חדשות מהעולם הגדול:

 

לדברי חבר "מועצת העם" אשרף ת'אבת, שעמד בראש ועדת החקירה, יוסף חמאדה מוחמד יוסף שילם בחייו על מנת להציל את אוהדי אל-אהלי. הצעיר המשיך לנסות לנפץ דלת שנסגרה מבחוץ ומנעה מאוהדי אל-אהלי לצאת מהיציע שלהם. בכך הצליח לשבור את המנעול, אבל אז דלת הברזל נפלה מעליו, כאשר הקהל עובר מעל גופו - מה שגרם לו לפגיעה קטלנית.

 

בדו"ח שנידון ב"מועצת העם" הוטלה אחריות על הנהלת האיצטדיון בפורט סעיד, שכיבתה את התאורה בסיום המשחק  והשמיעה מוזיקה ברמקולים הפנימיים כדי ליצור תחושת בלבול לגבי המתרחש. כן צוינה סגירת דלתות הברזל על מנת למנוע מהקהל לצאת מהאיצטדיון.

 

גם מנגנוני הביטחון בפורט סעיד לא יצאו נקיים מהדו"ח, והואשמו במחדל וברשלנות כבדה. על פי הדו"ח אנשי הביטחון הקלו ראש ובכך אפשרו את התרחשות האירועים. הם לא העריכו את הסיכון הטמון במשחק ולא בדקו בכניסה לאיצטדיון את האנשים ואת כליהם.

 

בנוסף, חלק גדול מהקהל נכנס אחרי שריקת הפתיחה בלי כרטיסים - מה שהגדיל את מספר האוהדים באיצטדיון ל-17 אלף, למרות שמספר הכרטיסים המודפסים עמד על 12 אלף בלבד. בדו"ח נמתחה ביקורת על כך שהממונים על האבטחה והביטחון בכר הדשא לא מנעו מהקהל לרדת למגרש. מנהל הביטחון וסגנו נמנעו מהוצאת הנחיות הכרחיות כדי לאבטח את הקהל באירועים האלה. המשחקים הקודמים טמנו בחובם אזהרה, נטען בדו"ח, ואוהדי אל-מסרי כבר ירדו לכר הדשא בעבר.

 

במגרש בפורט סעיד לפני שבועיים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
במגרש בפורט סעיד לפני שבועיים(צילום: AFP)

 

הדו"ח גם הטיל אחריות רבה על אמצעי התקשורת ועל ערוצי הספורט,

 והאשים אותם שפעלו להסלים את האירועים ולהלהיט את היצרים בין שני המועדונים והקהלים. גם ההתאחדות לכדורגל ספגה ביקורת, ונטען שלא צייתה לתקנות של ההתאחדות העולמית בכל הנוגע לענייני אבטחה במשחקים.

 

כמו כן הוטלה גם באותה נשימה "אחריות מצפונית" על מועדון אל-מסרי שאוהדיו פרצו למגרש. על פי הדו"ח האחריות על המועדון מתבטאת בכך שלא עמד בדרישות האבטחה באיצטדיון ולא מנע את כניסת הקהל אשר נשא חפצים קשיחים, סמני לייזר, כלי נשק ושלטים בעל תוכן גזעני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההמולה במגרש בפורט סעיד
צילום: AFP
שוטרים בקהיר בהתפרעויות בימים שאחרי המשחק
צילום: EPA
מומלצים