תלמידים הפגינו למען מורים: "פורחים בזכותם"
בית הספר המיוחד "הבית של תמר" מושבת מתחילת החודש ונמצא בסכנת סגירה. באופן נדיר, הגיעו עשרות תלמידים, בוגרים והורים לתמוך בו ולהפגין מול משרד החינוך. "הילדים האלו יהיו העתיד של המדינה, אז כדאי שישקיעו בהם"
"לא הייתי מסיים 12 שנות לימוד ולא הייתי מתגייס לצה"ל ללא 'הבית של תמר'", כך העיד הבוקר (יום ב') אחד מבוגרי בית הספר, שהצטרף להפגנה יחד עם מאה תלמידים, בוגרים, הורים ומורים. זאת במחאה על סגירתו המתוכננת של בית הספר המיוחד "הבית של תמר", ששובת כבר מ-1 בפברואר. ההפגנה התקיימה מול משרד החינוך בתל-אביב.
עוד בערוץ החדשות:
את ההפגנה יזמו התלמידים והבוגרים, "מתוך אהבה והוקרה למוסד החינוכי" שטיפח אותם. אופיר עדן, תלמידה בבית הספר, אמרה ל-ynet: "אני כאן, עד כמה שזה יישמע אולי מוזר לתלמיד רגיל, כדי לתמוך במורים שלי. התלמידים פורחים בזכותם".
אמה, סיגל, הצטרפה להפגנה: "בחינוך הרגיל בתי לא מימשה את עצמה. המורים המדהימים ב'בית של תמר' שינו אותה וסייעו לה. משרד החינוך יודע טוב מאוד לכתוב מכתבי תודה לבית הספר על הישגי תלמידיו. מן הראוי שעכשיו הוא גם יעמוד לצד המורים והתלמידים וימנע את סגירתו הצפויה".
"הבית של תמר" הוא בית ספר אקסטרני המעניק כבר שנים בית חינוכי לילדים דיסלקטים בעלי הפרעות חמורות של קשב וריכוז שנפלטו ממסגרות חינוכיות אחרות. הסניפים בתל אביב, שפיים ומשמר השרון מצליחים לשמור על אחוזים גבוהים של תלמידים הניגשים לבגרות וגם ציוני בחינות הבגרות של התלמידים הם מהגבוהים בארץ, גם בהשוואה לבתי ספר רגילים.
לאחרונה הוכרז על סכסוך עבודה בין העובדים להנהלה, עקב דרישתם של העובדים להתנהל בשקיפות מלאה כדי לעקוב אחר התקציבים שמגיעים ממשרד החינוך. זאת כיוון שהתשלומים למוסד עומדים על 15 אלף שקל בשנה עבור כל תלמיד.
ההורים מצדם, למרות המחיר שהם נדרשים לשלם, הצטרפו להפגנת התמיכה במורים של ילדיהם. סמדר שמידוב, אמא לשני תלמידים, הסבירה כי "משרד החינוך לא תיקן תקנות לחינוך מיוחד עם בגרות ולכן אנו ההורים נדרשים לשלם 15 אלף שקל בשנה כדי שהילדים יזכו לתעודת בגרות ויהיו אזרחים תורמים ולא נתמכים". לדבריה, "הילדים האלו, שלא מקבלים את התמיכה הנכונה, הם אלו שאחר כך שומעים עליהם שהם מתקוטטים ומתפתים לכל מיני דברים בגלל התסכול שלהם. הילדים האלו בקרוב מאוד יהיו העתיד של המדינה, אז כדאי מאוד שמשרד החינוך ישקיע בהם".
נופר פרידמן, בוגרת בית הספר וסטודנטית לחינוך בסמינר הקיבוצים אמרה ל-ynet: "אני רוצה לחזור ל'בית של תמר' בתור מורה. לפני שהגעתי ללמוד שם הייתי בבית ספר רגיל, בו לא התייחסו כראוי לבעיות שלי ולא נתנו לי את מה שהייתי צריכה. אבל החיים שלי השתנו, הרגשתי שאני יכולה ורוצה ללמוד, נתנו לי ביטחון להיות מי שאני למרות הלקות".
בוגר נוסף, נעם כהן, הגיע אף הוא לתמוך: "יכולתי להיות מהילדים ששומעים עליהם אחרי שלא הצליחו בחיים. לא הייתי
מסיים 12 שנות לימוד ולא הייתי מתגייס לצה"ל ללא 'הבית של תמר'. למרות הרצון הטוב, אין למורים רגילים כלים וידע לטפל בילדים כמונו".
ממשרד החינוך נמסר כי המשרד מנסה לסייע ולגשר בין המורים לבין החברה שמעסיקה אותם, כדי לאפשר את המשך פעילותו התקינה של בית הספר. "כמו כן, תמך המשרד בבקשת המורים להקפיא את ההליכים נגד הבעלות שאחראית למוסד החינוכי, ולמנות נאמן אשר יאפשר את המשכו התקין".