שתף קטע נבחר
 

למדו לנגן על גיטרה בחינם

רוצים להדהים את חבריכם בביצוע חי של עוד יבוא שלום עלינו? תמיד רציתם ללמוד גיטרה ולא ידעתם איך? ynet מחשבים מציג סדרת מדריכים ללימוד כלי נגינה בחינם

יש להבדיל בין ללמוד מוזיקה לבין ללמוד לנגן. אם אתם רוצים להיות אדוני המיתר מומלץ ללכת למורה מוכר שיוכל ללמד אתכם טכניקות, תאוריה ושיטות מתקדמות. אם ברצונכם לדעת אייך לבצע את "נגעה בשמיים" בקומזיץ הבא, הסכיתו ושמעו.

 

עוד ב-ynet מחשבים:

ה-MV800 של סמסונג: מצלמת גימיקים

פינטרסט: התמונה שווה? תקע סיכה

עין לאייפון: מסך מגע הוא כה מיושן

 

אחיזה

אופן האחיזה משתנה לפי סוג הגיטרה. אחיזה נכונה ובריאה תוביל לנגינה זורמת, נוחה ואיכותית.

 

 

פריטה

פריטה היא הרטטת כל מיתר בנפרד. זאת ניתן לעשות במגוון טכניקות. תוכלו לפרט עם האצבע, הציפורן או עם מפרט. בכל צורה שתעשו זאת יתקבל צליל שונה.

התאמנו על פריטה בדרכים שונות ובחרו את הדרך הנוחה לכם להתחלת הדרך.

 

 

אקורדים

אקורד בנוי משלושה צלילים או יותר המנוגנים יחד. נגנו כמה אקורדים ביחד וקיבלתם שיר.

 

ישנה בדיחה שאומרת "לשירי פופ יש ארבעה אקורדים ואלף מעריצים, לג'אז יש אלף אקורדים וארבעה מעריצים". כדי להתחיל לנגן את השירים שאתם מכירים מהרדיו צריך לדעת רק ארבעה אקורדים: C ,G, A, F. לא מאמינים? צפו.

 

 

אחת האפשרויות ללמידה קלה היא לעקוב אחר האתר looknohands שבנוי למתחילים ומתקדמים.

 

או במדריכי וידאו כמו זה:

 

 

חזרו ושננו את המיקום של האקורדים על הגיטרה ותוך רגע תהיו שליטי המפרט.

 

ליווי

לאחר שלמדתם את מיקום האקורדים תוכלו לבצע את השירים האהובים עליכם. אתרים כמו כוֹרדי (לא העם הנודד) מכילים מאגר נתונים מקיף של מגוון שירים. מעל מילות השיר מופיעים האקורדים.

 

אתר דומה בעברית הוא tab4u ובו ניתן למצוא מאגר נרחב של שירים בעברית .כל שעליכם לעשות זה לשיר ולנגן ביחד לפי הכתוב. 

 

גיטרה מובילה

אקורדים הם אמנם מעולים לליווי אך אינם מספקים כדי ליצור שיר שלם. את תפקיד הגיטרה המובילה ניתן ללמוד מטאבים או תווים. טאבים או טבלטורות הם תחליף פשטני לתווים. הגיטרה מחולקת למספרי סריגים ומספרי מיתרים. הטאבים מסודרים בצורת טבלה של שש קומות. כל קומה מסמלת מיתר אחר. על כל קומה מצוין מספר הסריג הרלוונטי שעליו יש ללחוץ כדי לייצר את הצליל הרצוי.

 

איך לקרוא טאבים: 

 

 

טאבים מוגבלים יותר מתווים קלאסיים, כי הם לא יודעים להנחות את המנגן לגבי משך כל צליל, העוצמה והרגש שהוא מעביר. כדי להקל על הקריאה שלהם פותחו תוכנות כמו גיטר פרו שלא רק מציגה את הטאב בזמן אמת ולפי הקצב – היא גם משמיעה אותו. בגרסה 6 ניתן לחבר גיטרה למחשב ודרך התוכנה לדמות מגבר עם אפקטים.

 

Guitar Pro הינה תוכנה בתשלום ואנחנו לא אוהבים לשלם על דברים שקיימים בחינם. באתר סונגסטר יש מאגר נתונים נרחב של שירים וכן - גם הוא מנגן.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
למדו לנגן כמו סאטריאני
צילום: Shutterstock
מומלצים