שתף קטע נבחר
 

מבולבלים מביצועי החברות בשוק? גם האנליסטים

יש חברות שקשה לצפות את ביצועיהן, ויש חברות שזוכות לקרדיט שלא בהכרח מגיע להן. סיפורן של 4 חברות שלא מתנהגות בהתאם לתחזיות האנליסטים

בינואר 2012, לפני חודש וחצי בלבד, פרסם האנליסט בני דקל מבנק איגוד המלצה חמה למניית רבד. מחיר היעד שקבע דקל לרבד, 11.5 שקל, היה גבוה ב-84% משערה ביום פרסום ההמלצה, שעמד על 620.

 

בהערכתו ציין דקל כי "על פי שווי החברה הנוכחי, פוטנציאל הוספת הערך צפוי להיות 20% בשנה" והוסיף כי "מרבית נכסי החברה מושכרים לדיירים בדירוג גבוה ובשכירות ארוכת טווח. כ-79% משווי כלל נכסי החברה מצוי בגרמניה, שוויץ וישראל - מדינות שהכלכלה בהם איתנה".

 

ביום שלישי השבוע נסחרה רבד בשער של 520, נמוך ב-16% מהשער ביום שבו פרסם דקל את תחזיתו המפרגנת. השבוע דיווחה רבד על ירידת שווי נכסיה בלפחות 60 מיליון שקל, כ-4% מהיקף המאזן שלה. מדובר בקיצוץ קשה של 20% בהון העצמי של החברה שהסתכם בסוף ספטמבר 2011 בסך של 320 מיליון שקל.

 

מיותר לציין שהפגיעה בהון העצמי תשפיע במישרין ביחסים הפיננסיים של רבד. צפויה גם השפעה על דירוג האג"ח (BBB) של החברה בהיקף של 130 מיליון שקל. ברור שכיום האטרקטיביות של רבד להשקעה מעוררת ספק, ושער של 11.5 שקל למניה נראה רחוק עד דמיוני.

 

לא מדובר במקרה יחיד. ישנן דוגמאות רבות לתחזיות אנליסטים שלא בלבד שלא מתגשמות, אלא שהמציאות שמגיעה לאחריהן הפוכה לחלוטין ממה שנחזה. הנה עוד 3 חברות שמבלבלות את האנליסטים.

 

מפעל טבע בירושלים. גם האנליסטים מבולבלים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפעל טבע בירושלים. גם האנליסטים מבולבלים(צילום: רויטרס)

 

נפט בתחזית זה תחזית ולא נפט

האנליסטים של ברקליס מאוהבים ללא צל של ספק במניות רציו. בחודשים האחרונים אנו קוראים פעמיים בחודש המלצות של ברקליס לפיהן רציו תעלה ב-65% או אפילו 80%. הכל בגלל קידוח "לוויתן" שבו שותפה רציו ב-15%.

 

פעם הם מספרים לנו על הנזלת הגז וייצוא, פעם אחרת על שותף אסטרטגי שאוטוטו נכנס, ונפט, כמובן, שווה תמחור מיוחד. אם ימצאו נפט, יקפוץ השווי של רציו ב-77%. אבל נפט עדיין אין. הלוואי שיהיה. הערכות השווי של רציו שיוצאות מבית מדרשה של ברקליס נשמעות מוזרות. הלוואי שיתממשו.

 

טבע, שדיווחה אתמול (ד') על עלייה של 7% ברווח שלה בשנת 2011, מככבת בשלל הערכות אנליסטים בארץ ובעולם. למעלה מעשרים אנליסטים מכסים את החברה. טווח המלצותיהם נע מ-58-60$ ועד להערכת "מחיר מלא", דהיינו, לא יותר מהמחיר הנוכחי שהוא 45$.

 

חלק מהאנליסטים מסבירים את התמחור המלא בחשש מכך שהתחרות בתחום הקופקסון (תרופה לטרשת נפוצה) תפגע בעתיד בטבע. אחרים סבורים שהקופקסון אינה בסיכון תחרותי משמעותי ומאמינים בנוסף שטבע תצליח לפתח תרופות חדשות שיהוו מקור הכנסה רווחי. מדובר על פיתוחים אפשריים בתחום המשאפים, סרטן ולחץ דם.

 

לדעת המסנגרים על מניית טבע, גם בתחום הגנרי יש לענקית התרופות הישראלית פוטנציאל גדול. בינתיים, משקיעים יוצאים מבולבלים לחלוטין מהאנליסטים המבקרים את טבע.

 

אלביט מערכות - קצת להירגע

אלביט מערכות זוכה כידוע לאהדה מקיר לקיר אצל האנליסטים בארץ ובחו"ל. בשנה החולפת מניית החברה ירדה ב-19% למחיר של כ-144 שקל למניה. חלק מהאנליסטים סבורים שאלביט שווה 190-185 שקל למניה אחרים נוקבים במחיר של 170-165 שקל למניה.

 

השבוע דיווחה אלביט על כך שתפריש 60 מיליון דולר בגלל פרויקט שבוטל בטורקיה לפי הוראת משרד הביטחון. אלביט חברה מסודרת וידועה כבעלת שיח הוגן בקשרי משקיעים. לכן דיווחה מיד לבורסה שתוצאותיה הכספיות לרבעון האחרון של 2011 יפגעו.

 

אלביט מצפה לקבל שיפוי ממשרד הביטחון על ההפסד או חלקו. כידוע תקציבי הביטחון בעולם נמצאים תחת קיצוצים נרחבים בשל המשבר הכלכלי והסטת כספים לתעסוקה ולתעשייה. האם זה יפגע בהערכה הגורפת שלה זוכה המנייה הזאת? נחיה ונראה.

 

המחבר הוא מרצה במרכז ללימודים אקדמיים, אור יהודה.


פורסם לראשונה 15/02/2012 23:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר הביטחון בביקור באלביט
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
אסדת הקיוח ב"לוויתן" של רציו
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
מומלצים