שתף קטע נבחר
 

המשק צמח רק ב-3.6% בחצי השני של 2011

נתוני הלמ"ס מצביעים על האטה במשק, לאחר עלייה של 5.3% במחצית הראשונה של השנה החולפת. עם זאת, למרות ירידה של 4.6% בייצוא - הכלכלה הישראלית עדיין רחוקה ממיתון

המשק הישראלי צמח ב-3.6% במחצית השנייה של 2011, כך על פי אומדן ראשון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) שפורסם היום (ה'). עלייה של 9.2% נרשמה בהשקעה בנכסים קבועים וירידה של 4.6% בייצוא.

 

 

הנתונים מצביעים על האטה במשק, לאחר עלייה של 5.3% במחצית הראשונה ועלייה של 5.8% במחצית השנייה של שנת 2010. עם זאת, מהנתונים עולה כי למרות ההאטה בייצוא, בעקבות משבר החובות באירופה והשפעתו על הביקוש למוצרים ישראלים בחו"ל - הכלכלה הישראלית עדיין רחוקה ממיתון (מצב שבו נרשמת צמיחה שלילית למשך שני רבעונים רצופים).

 

העלייה בתוצר המשקי נובעת בעיקר מעלייה בהשקעה בנכסים קבועים, בשיעור של 9.2%. העלייה ניכרת הן בהשקעה בבנייה למגורים והן בהשקעה בתשתיות ובבנייה לעסקים. כמו כן, חלה עלייה בפעילותן של חברות עסקיות בשיעור של 4.1%, כאשר הפעילות ללא התייחסות לחברות הסטארט-אפ התרחבה בשיעור של 3.9%.

 

הירידה בהיקף הצריכה הפרטית נמשכת

עם זאת, הירידה בהיקף הייצוא ובהיקף הצריכה הפרטית של אזרחי ישראל נמשכת. ייצוא הסחורות והשירותים ירד ב-4.6%, ואם מביאים בחשבון את ענפי היהלומים וההיי-טק - שיעור ההאטה בייצוא עומד על 7.6% במחצית השנייה של 2011.

 

נוסף לכך, חלה ירידה חדה בצריכת מוצרים מוחשיים וגם בצריכת שירותים ומוצרים מתכלים. הצריכה של מוצרים בני-קיימא לנפש ירדה ב-16.5% בחישוב שנתי, לאחר עליות של 17.5% במחצית הראשונה של 2011 ו-13.8% במחצית המקבילה אשתקד.

 

במיוחד חלה ירידה ברכישת כלי רכב – 24.3% לנפש במחצית השנייה, לאחר עלייה של 11.7% בחישוב שנתי במחצית הראשונה. בנוסף, ירדו רכישות הציוד לבית (מקררים, מכונות כביסה, מזגנים וכדומה) ב- 16.6% לנפש, לאחר עלייה של

42% במחצית הראשונה של 2011.

 

ההוצאה לנפש על מצרכים אחרים ירדה במחצית השנייה של 2011 ב-1.4% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 2.7% במחצית הראשונה.

 

ירידה זו מבטאת ירידות של 0.8% בהוצאה על מזון משקאות וטבק; 2.2% בהוצאה על שירותים שונים (שירותי תחבורה ותקשורת, שירותים אישיים וכן שירותי חינוך, בריאות, תרבות ובידור וכו'); 10.1% בהוצאה על מוצרי תעשייה שונים

(צרכי משק בית, ספרים, מוצרי בידור ותרופות ותמרוקים); 2.2% בהוצאה לצריכה פרטית לנפש על דלק, מים וחשמל; וכן 2% בהוצאה לנפש על הלבשה, הנעלה וחפצים אישיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים