שתף קטע נבחר

אוניברסיטה בגיל 8? "לא צריך להיות גאון"

קוולין יסיים השנה תואר ראשון במתמטיקה בגיל 14. כדי להבהיר שלא מדובר בגאונות, אלא בעבודה קשה, הוא כתב מדריך בסינית ובאנגלית. מה הסודות? פחות טלוויזיה ומורה סוחף

הדבר שמושה קאי קוולין שונא יותר מכל הוא כשקוראים לו "גאון". הוא בסך הכל החל ללמוד בקולג' בגיל שמונה, סיים שני מסלולים של לימודי תעודה באמנויות בממוצע מושלם ויסיים השנה, בגיל 14, תואר ראשון במתמטיקה ב-UCLA. כדי להראות לאחרים את הדרך, הוא פרסם לאחרונה באנגלית את ספרו הראשון: "אנחנו יכולים" (We Can Do).

 

חינוך סיני: בן 4 רץ עירום בשלג "כדי שיהיה גבר"

 

המדריך בן מאה העמודים מסביר כיצד צעירים אחרים יכולים להגיע לאותם הישגים באמצעות ריכוז ונחישות מוחלטת. הוא מקווה שהספר יוכיח שאין כל "גאונות" בדבר. רק עבודה קשה.

 

"זו תמיד השאלה שמטרידה אותי", אמר קוולין, שחגג השבוע את יום הולדתו ה-14. "אנשים צריכים לדעת שלא צריך להיות גאון. אתה רק צריך לעבוד קשה ואז תוכל להשיג כל דבר". וכמובן – להפחית בשעות הצפייה בטלוויזיה.

 

אף שהוא חובב סרטי ג'קי צ'ן, קלווין סיפר כי הוא מגביל את עצמו לארבע שעות צפייה בטלוויזיה בשבוע. יש לו תחביבים אחרים: הוא למד לצלול ואוהב לעסוק בכדורגל ובאמנויות לחימה. בסופו של דבר הוא נאלץ לוותר על הספורט שזיכה אותו בפרסים, כדי להתרכז בלימודים באוניברסיטה.

 

מרצה שלו בקולג' בלוס אנג'לס, ריצ'רד אווילה, שימש לו השראה. הוא לא אהב את הנושא שאווילה לימד, אבל התלהבותו של המורה הצליחה לגרום לו לעבוד קשה ולקבל ציון מושלם בקורס. הוא גם האיש שהביא אותו לכתיבת הספר.

 

הכתיבה נמשכה ארבע שנים, גם בגלל שקוולין, שאמו סינית, בחר לכתוב אותו בסינית ולתרגם בעצמו. הספר הצליח בטייוואן, בסינגפור ובמלזיה, כמו גם בכמה חנויות של הקהילה האסיאתית בדרום קליפורניה.

 

לאחר שיסיים את התואר הראשון, קוולין מקווה להתחיל בלימודי תואר מתקדם. ואחר כך? "מי יודע? זה עוד רחוק מדי, אני מתכנן רק את השנים הקרובות", הסביר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוולין. ארבע שעות טלוויזיה בשבוע
צילום: AP
מומלצים