חבר של קצב שניסה להשתיק מתלוננת לא יישפט
הפרקליטות לא תנקוט הליכים נגד אורי יואלי, שלכאורה גיבש "מסמך הבנות" שיבטיח עזיבה שקטה של א' את משרד התיירות, והקליט שיחות איתה שנערכו כך שתוצג תמונה משובשת. על רוב המעשים חלה התיישנות, לגבי העריכה יש קושי ראייתי
הפרקליטות הודיעה היום (ה') לאורי יואלי, חברו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב, כי החליטה שלא לנקוט נגדו הליכים פליליים בשל חלקו בפרשה שבה הורשע קצב ונשלח ל-7 שנים לכלא בגין אונס ועבירות מין נוספות. בהכרעת דינו של קצב כתבו שופטי בית המשפט המחוזי כי יואלי היה "המוציא והמביא" בשירותו של הנשיא לשעבר, ותיארו אותו כאיש סודו של קצב וכמי שפעל עבורו במשימות שונות שעיקר תכליתן היה להבטיח את שתיקת המתלוננות.
אחרי שהסתיימו הליכי הערעור של קצב התקיימה בפרקליטות המדינה ישיבה שבה נדונה השאלה אם יש לחקור שתי פעולות עיקריות של יואלי בכל הקשור למתלוננת א' ממשרד התיירות.
פעולה אחת שביצע לכאורה יואלי ושנבדקה בפרקליטות המדינה, היא הכנת "מסמך ההבנות" שנועד להבטיח עזיבה שקטה של א'
את המשרד לאחר שפוטרה ממנו, פעולה שלפי הפרקליטות יכולה להיחשב לעבירה של שיבוש מהלכי משפט והטרדת עד. הפרקליטות החליטה שבשל מועד המעשה, פברואר 1999, חלה עליו התיישנות.
מעשה שני לכאורה של יואלי שנבדק הוא הקלטתו כמה פעמים שיחות טלפון שקיים עם א' ללא ידיעתה, שיחות שנחתכו וקובצו לאסופה של קטעי-שיחות המציגה תמונה חלקית ומשובשת של דברי א' בנוגע לעבודה אפשרית שלה בבית הנשיא.
לפי הפרקליטות מעשים שונים שביצע יואלי במסגרת זו - עריכת שיחות סרק באופן מניפולטיבי עם מתלוננת פוטנציאלית, הקלטתן ומתן הבטחות שקריות לסייע לה במצוקתה במציאת עבודה כדי להבטיח את שתיקתה מחד והתקשרויותיה לחשוד מאידך - יכולים להיחשב לעבירות של שיבוש מהלכי משפט. למרות זאת קובעת הפרקליטות כי עבירות אלה הן עבירות מסוג עוון, מה גם שבוצעו בשנים 2000-2001, ולכן קרוב לוודאי שהתיישנו עוד לפני פתיחת החקירה המשטרתית ביולי 2006.
באשר לחיתוך ההקלטות ועריכתן כך שהן מוצאות מהקשר, אלה עלולים היו להיחשב לפי הפרקליטות לשיבוש מהלכי משפט, אולם לפי הפרקליטות בעניין זה קיים קושי ראייתי ניכר בכל הקשור לשאלת המועד שבו בוצעה העריכה ובאשר לזהות העורכים. יואלי, כך הפרקליטות, טוען שהעביר את הקלטות בשלמותן כך שהחיתוכים בוצעו בידי משה קצב ומקורביו, ואילו
קצב טוען כי קיבל את הקלטות מיואלי כשהן כבר ערוכות.
הפרקליטות ציינה כי "עוד נבחנו בדיון אפשרויות לכיווני חקירה שיהיה בהם כדי לשפוך אור על הסוגיות הנדונות, ואולם נוכח העובדה כי כל הנוגעים בדבר מסרו גרסאותיהם - הן במשטרה והן בבית המשפט - ובהיעדר כל ממצא אובייקטיבי - לא נמצאו כאלה". לפיכך קבע המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, יהושע למברגר, כי בהיעדר ציפייה לממצאים חדשים ועל דעת כל גורמי המקצוע הרלוונטיים, אין מקום להורות למשטרה לקיים חקירה נוספת בעניין יואלי ומעורבותו בפלילים בפרשת קצב.