עו"ד פלדמן: "שוטרי הדרום גרועים מהעבריינים"
הפרקליט הבכיר תקף בחריפות את המשטרה, השופטים ואת עמיתיו, ותיאר את המציאות האגרסיבית המלווה את עבודתו באולמות בית המשפט. "אם הייתי צועק על המתלוננת נגד קצב שהיא זונה, אולי התוצאה הייתה שונה"
"השוטרים בדרום אלופי השקרים וגרועים יותר מהעבריינים", כך הכריז בסוף השבוע עו"ד אביגדור פלדמן במהלך נאומו בכנס השנתי של לשכת עורכי הדין בנושא הדין הפלילי באילת. לדברי פלדמן, "לקוח שלי שנשלח ל-22 שנות מאסר בגלל חשבוניות פיקטיביות, אמר לי שכבר היה מעדיף לרצוח כמה אנשים".
עוד בערוץ החדשות:
פלדמן הקריא בתחילת דבריו קטע מכתבה של גדעון מרון מ"ידיעות אחרונות", שהציגה את שיטות החקירה הנגדיות של עורכי הדין כמזלזלות ובוטות. "בית המשפט הפך לזירת מלחמה. מילים כמו 'כבודו', 'אדוני המלומד', מי שמע אותן לאחרונה? הפניה לשופט היא 'אתה', הפנייה לעד מזלזלת. התופעה הזו לא נוצרה על ריק, היא נוצרה משום אובדן אמון בבית המשפט".
פלדמן, מבכירי הפרקליטים בישאל, תקף בחריפות את המשטרה ואמר כי "זו לא מילה גסה לומר ששוטר משקר. במחוזות אחדים יותר ובאחרים פחות. בשיא מחזיקים שוטרי באר שבע. ימ"ר דרום הוא אלוף בעניינים הללו. הם גרועים יותר לעתים קרובות מהעבריינים שהם מביאים לדין".
פלדמן הסביר כי "חקירות מרכזיות לא מתועדות, מסמכים נעלמים מן התיק, שוטרים מגלגלים אחד על השני אחריות לפעולות של החקירה. מי כאן ראה זיכוי שמתבסס על מחדלי חקירה? על העלמת ראיות? על שוטרים שלא אומרים את האמת?", שאל.
בהמשך התייחס פלדמן גם להתנהלותו כחלק מצוות ההגנה במשפטו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב. "חקרתי את המתלוננת העיקרית. לא צעקתי עליה, כמו שביקשו ממני, שהיא זונה, ולא צעקתי עד שהיא תבקש עזרה, אבל אולי אם הייתי עושה את זה, התוצאה הייתה שונה".
בדבריו, ביקר פלדמן את אופי ההתנהלות הכוחני והאגרסיבי הנדרש כיום מעורך דין, ואמר כי "לא בחרתי במקצוע כדי להעליב עדים. חשבתי שבחרתי מקצוע שבו אינטלקט, ידע ועבודה קשה יכולים להביא תוצאות, ואז הסתבר לי שלא. שבעצם
אני עולה על זירת אגרוף ושאם אני לא אתאגרף יגידו הלקוחות וגם בית המשפט: 'הוא, כנראה אין לו מה להגיד כי הוא מדבר בשקט. אין לו קייס כי הוא לא מעליב את העד'. לעשות מהעד סמרטוט, זה פאר ההישגים של עורכי הדין".
עורך הדין תקף גם את השופטים, ואמר כי "מדובר בזירה שהשופטים לא מפריעים להפוך אותה לזירת שוורים, למקום שבו אפשר להעליב כל מי שזז, כולל עורכי דין אחרים שמייצגים נאשמים אחרים. זה מביא אותי למצב של מיאוס, אני אומר לעצמי: 'מה אתה עושה כאן'. הדברים הללו חוזרים על עצמם בכל מקום, לרבות בית המשפט העליון".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "אמירותיו הבוטות וחסרות השחר של עו"ד פלדמן משוללות כל יסוד. עו"ד שמדבר על כבוד, אמינות ודרך ארץ - טוב היה אם היה נוהג כך בעצמו. צר לנו על כך ואין בכוונתנו להיגרר לסגנון שאותו נקט העו"ד פלדמן".
הסנגור הציבורי נגד הפרקליטות
הסנגור הציבורי הארצי, ד"ר יואב ספיר, תקף אף הוא בחריפות את הפרקליטות, תוך שהוא מתייחס לפרשת שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר ופרשת עו"ד ד"ר יעקב וינרוט. "בישראל, זיכוי מחמת הספק נחשב זיכוי סוג ב', וזה מטריד אותי. בפרשת דנציגר התעוררה בתקשורת השאלה מה תהיה ההשלכה של סגירת התיק, בהיעדר אשמה או בהיעדר ראיות מספיקות. מומחים כתבו שאם עילת סגירת התיק תהיה חוסר ראיות, החזרה של דנציגר לשיפוט תהיה בלתי מתקבלת על הדעת. אני אומר - מה שלא מתקבל על הדעת, זה להתייחס להבדל בין העילות. במדינה ליברלית לא משנה באיזו עילה נסגר התיק. תיק סגור זה תיק סגור", אמר ספיר בכנס השנתי של לשכת עורכי הדין.
בהמשך התייחס גם לפרשת עו"ד וינרוט. "השופט גלעד נויטל קבע שוינרוט זכאי. והנה, בתגובת הפרקליטות להכרעת הדין הודגש שזה זיכוי מחמת הספק. בכל הכבוד, זו עמדה בלתי ראויה. לא ראוי לצייר זיכוי מחמת הספק כזיכוי מסוג ב'. גם כשהוא מזוכה הוא עוד מתבוסס בקלון. זה משקף תפיסה ציבורית של 'אין עשן בלי אש', אבל מי שמכיר את העולם הפלילי, יודע היטב שיש הרבה מקרים שיש עשן בלי אש, ויש רעש וצלצולים בלי אש".