לראשונה: מטען שיוצר באיראן נגד צה"ל בעזה
בצה"ל כבר חשדו בעבר כי חלק מהמטענים שנמצאו בעזה יוצרו באיראן, אך הפעם נמצאו על המטען סימנים חד משמעיים של פס ייצור איראני, כמו שנמצאו על אמצעי לחימה שנתפסו עם חותמות משמרות המהפכה. "זה מעניין למצוא מטען איראני, לא מפתיע"
בעוד הזירה הבינלאומית מתקרבת לנקודת רתיחה, בשטח צה"ל כבר מתמודד מול פעולותיהם של האיראנים: קציני ההנדסה באוגדת עזה חוקרים בשבועות האחרונים מטען רב עוצמה שנמצא בתוך זירת מטענים שהייתה אמורה להתפוצץ ולפגוע בכוח של צה"ל שפעל בקרבת גדר המערכת. על המטען נמצאו, לראשונה, סימנים חד משמעיים המעידים שהמטען יוצר באיראן. הכוח שפעל באזור הרצועה זיהה מבעוד מועד את זירת המטענים, שנוטרלה ללא כל פגע על ידי כוח הנדסי מיוחד.
המתיחות מול איראן - כתבות אחרונות ב-ynet:
- רמטכ"ל ארה"ב: תקיפה ישראלית לא תשיג היעד
- תאילנד: אותר אופנוע של המחבלים האיראנים
- פצועת הפיגוע בהודו לנתניהו: "מרגישה טוב יותר"
- הספינות האיראניות שחצו את התעלה עגנו בסוריה
- "רוכב אופנוע פגע בנו, אחרי 40 שניות היה פיצוץ"
בדומה לאמצעי לחימה שנתפסו בעבר עם חותמות של משמרות המהפכה ויועדו להגיע לרצועה, על המטען ישנם סימנים מובהקים וברור שהוא יוצר בפס ייצור באיראן. תמונת המטען האיראני וכן פרטים על גודלו לא מותרים בשלב זה לפרסום.
גורם צבאי מאוגדת עזה הסביר בשיחה עם ynet כי "היו כבר מטענים שנתפסו בעבר עם חשד שיוצרו באיראן, אך הפעם מדובר במטען שללא ספק יוצר והגיע מאיראן". יחד עם זאת, ציין הגורם כי ידע איראני ואמצעי לחימה מאיראן זולגים דרך קבע לרצועה. "אותנו זה מעניין למצוא מטען איראני, אך לא מפתיע".
עם זאת, הגורם הצבאי הדגיש כי "רוב המטענים הם מייצור מקומי בעזה, ומעטים מהם מגיעים מהברחות. עוד 100 או 200 מטענים ממדינות זרות לא ישנו את התמונה".
בשנה האחרונה חלה דווקא ירידה בכמות זירות המטענים שצה"ל חשף ברצועת עזה, ומממוצע של כ-50 זירות מטענים שנחשפות בשנה, התגלו בשנה החולפת
כ-15 זירות בטווח הקרוב שממערב לגדר המערכת, בו פועל צה"ל מעת לעת.
רוב המטענים לא התפוצצו, והתגלו בשילוב של זיהוי הכוחות שפעלו בשטח, בהם גששים, לוחמי הנדסה, מודיעין ותצפית. לרוב, נעשה שימוש ברובוט לנטרול מטענים, אך אם יש חשש שהמטען יתפוצץ ויהרוס את הרובוט, מנטרלים אותו בירי צלפים או טנקים. "המטען הוא החלק הכי פחות חשוב בזירת מטענים, ויותר חשוב הוא איך ממקמים את המטענים, מסווים ומפעילים אותם", הסביר הגורם.
Read this article in English