שתף קטע נבחר

ספרד: חצי מיליון הפגינו נגד הרפורמות הכלכליות

הכלכלה הרביעית בגודלה באירופה מתמודדת עם קיצוצים קשים וחוקים הנותנים כוח לחברות בעקבות משבר החוב האדיר שלה. כשהאבטלה על 23%, ולחצי מהצעירים אין עבודה, מאות אלפים יצאו לרחובות

מאות אלפי בני אדם הפגינו אתמול (יום א') ברחבי ספרד נגד הרפורמות בשוק העבודה, מחשש שהן יפגעו בזכויותיהם של העובדים. המפגינים הביעו חשש לגורל הרווחה במדינה.

 

עוד חדשות מהעולם הגדול:

 

מארגני המחאה העממית, בהם אנשי שני איגודי עובדים גדולים, טענו שכחצי מיליון בני אדם השתתפו בהפגנות שנערכו ב-57 ערים ועיירות. משטרת ספרד לא פרסמה הערכה משלה למספר המפגינים.

 

הפגנת המונים בספרד, אתמול (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנת המונים בספרד, אתמול(צילום: AP)

 

במדריד, אחד ממוקדי המחאה הגדולים ביותר מאז תחילת המשבר הכלכלי בספרד לפני כחמישה חודשים, הפגינו המונים מכל הגילאים. "החוזים הופכים גרועים יותר מדי שנה. הם אומרים שהם רוצים להשקיע בעתיד בשעה שהם מקצצים בתקציבי המחקר. הם לא חושבים על העתיד אלא על הבחירות הבאות, עם קיצוצים שמוכתבים מבריסל (מקום מושבו של האיחוד האירופי)", אמר נאצ'ו נוצ'ה, חוקר באוניברסיטה בן 27.

 

ממשלת ספרד השמרנית החלה את כהונתה, בת ארבע שנים, בדצמבר עם העלאה של המסים וקיצוצים בשווי של קרוב ל-20 מיליארד דולר. עליה לקצץ כ-40 מיליארד אירו נוספים כדי לעמוד ביעדי הגירעון שהציב לה האיחוד האירופי. היא גם אישרה רפורמות שנותנות לחברות כוח רב יותר בכל הקשור להעסקת עובדים ופיטורם בניסיון להרגיע את השווקים העצבניים.

 

ספרד, הכלכלה הרביעית בגודלה באיחוד האירופי, נמצאת בעין סערה בכל הקשור למשבר החוב מאז שהממשלה הסוציאליסטית יצרה את אחד מגירעונות התקציב הגדולים ביותר של הגוש, והשאירה את המשקיעים מודאגים מהאפשרות שהיא איבדה את השליטה על כספיה.

 

מפגינים זועמים ברחובות מדריד, אתמול (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים זועמים ברחובות מדריד, אתמול(צילום: AP)

 

הסוציאליסטים, שספגו מכה בבחירות בנובמבר בשל דעת הקהל על האופן שבו ניהלו את המשבר, ערכו קיצוצים מהירים

ורפורמות. הממשלה השמרנית טוענת כי הרפורמות בשוק העבודה שהיא עצמה אישרה ב-10 בפברואר ייתנו לחברות שמתמודדות עם קשיים מרחב גדול יותר כדי להחלים מהמשבר הכלכלי וייצרו משרות במדינה שבה כמעט חצי מהצעירים הם מובטלים.

 

"כשגיבשנו את הרפורמות האלה, חשבנו על האנשים שאין להם עבודה, שלא רואים עתיד", אמר ראש הממשלה, מריאנו רחוי, בוועידה מפלגתית אתמול. לספרד יש שיעור האבטלה הגבוה ביותר בעולם, והוא עומד כרגע על כ-23%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנות ב-57 ערים ועיירות
צילום: AP
רה"מ: "חשבנו אל אלה שאין להם עתיד". מפגין, אתמול
צילום: AP
מומלצים