שתף קטע נבחר

בן 21 לפני גירוש: "הכול התפוצץ לנו בפרצוף"

רשות האוכלוסין וההגירה החלה להודיע ל-118 משפחות כי בקשתן להסדרת מעמד בישראל נדחתה. כמה מהן ייאלצו לעזוב תוך חודש. מוקד הסיוע: "ההחלטה אבסורדית ונטולת היגיון"

"זה עצוב ומאכזב. אני נמצא מגיל 9 בישראל. למדתי בתיכון ויש לי תעודת בגרות מלאה, אפילו רציתי להתגייס לצבא, אבל אמרו לי שבגלל שאין לי מעמד אני לא יכול". כך סיפר פ', בנם בן ה-21 של משפחת מהגרי עבודה שבקשתה להסדרת מעמדה נדחתה היום (ב') בנימוק שסיים את לימודיו בכיתה י"ב שנה לפני קבלת החלטת הממשלה בנושא. פ', שייאלץ לעזוב את ישראל בקרוב, הוסיף: "מאז שאני ילד בישראל, האמנתי וקיוויתי שיהיה בסדר והיום הכול התפוצץ לנו בפרצוף. נגיש ערעור ואני מקווה שזה יעזור".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

רשות האוכלוסין וההגירה החלה להודיע היום ל-118 המשפחות הרלבנטיות על דחיית בקשתן. אלו יתבקשו לעזוב את הארץ בתוך חודש מיום קבלת ההודעה. משפחות שילדיהן לומדים בבית הספר או בגנים יקבלו ארכה ויוכלו לעזוב עד 15 ביולי, לאחר תום שנת הלימודים.

 

משפחות עובדים זרים מקבלות תעודות זהות בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
משפחות עובדים זרים מקבלות תעודות זהות בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

מדובר במשפחות של ילדי מהגרי עבודה והוריהם, שהגישו בקשות להסדרת מעמד באוגוסט 2010 על פי הקריטריונים שקבעה הממשלה. בסך הכול, 701 משפחות הגישו בקשות, אולם אף שעברה כבר שנה וחצי מאז, לגבי 260 מהן עדיין לא התקבלה החלטה. 257 משפחות שבקשתן אושרה החלו לקבל השבוע הודעות על כך, בנוסף לתעודות זהות.

 

ארבע המשפחות המסורבות פנו למוקד הסיוע לעובדים זרים ולעמותת "ילדים ישראלים", ושם נאמר להן כי לאחר לימוד המקרים, יוגש בשמן ערר למשרד הפנים. "מדובר בתלמידים שהם בוגרי בתי ספר ישראליים, מדברים עברית שוטפת, עשו מבחני בגרות בעברית, נבחנו על היסטוריה יהודית ועל לשון עברית, ומרגישים ישראלים לכל דבר", נמסר מהמוקד. "ההחלטה לא לתת להם מעמד בישראל רק מפני שלא היו תלמידים בעת קבלת החלטת הממשלה, אלא לרוע מזלם סיימו תיכון שנה קודם, היא אבסורדית ונטולת היגיון".

 

לדברי רותם אילן, מנכ"לית עמותת "ילדים ישראלים", "מדובר באבסורד מוחלט. דוחים ילדים בגלל שהם גדולים מדי. אלו ילדים שהתחנכו כל חייהם בישראל ונדחו רק בגלל שסיימו ללמוד במערכת החינוך הישראלית", הדגישה. אילן הוסיפה כי

"יותר ממה שמכעיסה הדחייה השערורייתית של שר הפנים ישי, תמוהה העובדה שראש הממשלה לא מתבטא בנושא, בעיקר לאור הצהרתו שרוב הילדים יישארו בישראל".

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "צריך לזכור שאין מדובר בחוק, אלא בהחלטה חריגה ויוצאת דופן של הממשלה, שקבעה קריטריונים שלפיהם נבדקו הבקשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משפחות מקבלות תעודות זהות במשרד הפנים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים