למי קראת חלש? אספרסו וקפוצי'נו למתחילים
בבית, מישל דור שותה בגאון קפה נס. אבל איך יודעים מה להזמין בבית קפה? רועי ירושלמי מבאר לו את כל המושגים והשמות המבלבלים ב-"קולינריה למתחילים", מדור חדש בערוץ האוכל
"אתה רוצה קפוצ'ינו, קורטאדו? אספרסו חזק או חלש? אולי מקיאטו?", כמה פעמים בהיתם במלצרית בעיניים מזוגגות בעודה מדקלמת את רשימת סוגי משקאות הקפה, כשכל מה שרציתם זה משהו חם וטעים? האם אחרי כל הדקלום הזה, קיבלתם את מה שרציתם בדיוק? לא בטוח.
עוד בערוץ האוכל
מתאילנד באהבה: ארז קומברובסקי עם מתכוני קוקוס
שחור, חזק ועם כפית סטייל: בתי הקפה של פריז
שכרות אקספרס: 3 קוקטיילים ב-2 דקות
עולם הקפה עמוס בעשרות רבות של סוגים ומינים של משקאות, חלקם אפילו יצאו מהישבן של חתול בר. כדי ללמוד את הבסיס של הבסיס, עוד לפני שנכנסים בכלל לסוגי הפולים, הקליות וכל הפרטים הטכניים, ביקשתי את עזרתם של יודעי-דבר, מומחים בקולינריה, אם תרצו.
החל מהשבוע אנו יוצאים לדרך חדשה בה אנסה ללמוד את המונחים הבסיסיים בכל הקשור לעולם האוכל והשתייה. האמת שאשמח מאוד אם תרשמו בתגובות לכתבה זו נושאים שהייתם שמחים שאלמד ושאשתף אתכם. מה ההבדל בין סינטה לאנטרקוט, בין יין ורוד ליין לבן ועוד. אם השאלות התמימות שלי מביאות אתכם לידי גיחוך – אזי הסדרה הזו ממש לא עבורכם.
תודה ל-"רביבה וסיליה " (סניף G פארק צמרת, תל אביב ) על האירוח
באיזה נושא יכה מישל את המומחה בפרק הבא? טקבקו לנו!