שתף קטע נבחר

ילדי הזרים הפגינו מול בית רה"מ: "כאן נולדתי"

רשות ההגירה החלה לענות לבקשות הסדרת המעמד של מהגרי העבודה, שהחרדה בקרבם הולכת וגוברת. קבוצת עובדות זרות וילדיהן שביקשו להסדיר את מעמדם טרם הילדים עלו לכיתה א' קראו לראש הממשלה להתערב למענם. "החברים שלי כאן"

מפלס החרדה עולה: "אני רוצה להישאר כאן בשביל הבן שלי. אני אומרת לו שאני עייפה ממלחמות, אבל הוא אומר לי 'זו המדינה שלי. זה הבית שלי וכל החברים שלי כאן". כך מתארת ראמי רולי, מהגרת עבודה בת 49 מהפיליפינים, את הסיבות לרצונה להישאר בישראל עם בנה אנג'לו בן השש, שלומד בכיתה א' בבית הספר "ביאליק רוגוזין" בתל אביב.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

"זו המדינה שלי, כל החברים שלי כאן". אנג'לו בהפגנה בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"זו המדינה שלי, כל החברים שלי כאן". אנג'לו בהפגנה בירושלים(צילום: גיל יוחנן)
 

 רולי הגיעה לישראל בשנת 2004 כעובדת זרה בתחום הסיעוד. בשנת 2005, לאחר שילדה את אנג'לו, נשללה ממנה אשרת השהייה שלה בישראל, לפי נוהל "עובדת זרה בהריון" - שבוטל בינתיים בהתערבות בג"ץ. באוגוסט 2010 הגישה רולי בקשה להסדרת מעמד לפי הקריטריונים שקבעה הממשלה בהחלטתה מאותו החודש בעניין, ומאז היא ממתינה בחרדה לתשובה שתחרוץ את גורלה.

 

בשבועות האחרונים, מאז נודע כי רשות האוכלוסין וההגירה החלה להחזיר תשובות למשפחות מהגרי העבודה, מפלס החרדה של רולי עלה. "אלו ימים מאוד קשים. אני חיה בחשש שנגורש. אנג'לו שואל 'למה הם מגרשים את הילדים?' אמרתי לו כי יש להם עוד מדינה, אז הוא עונה 'לא נכון. אני נולדתי כאן'. זה קשה להסביר לו שאולי נצטרך לעזוב, כי זה הבית היחיד שהוא מכיר".

 

בחרדה מתשובות רשות ההגירה. הפגנת האימהות והילדים בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בחרדה מתשובות רשות ההגירה. הפגנת האימהות והילדים בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

 

אתמול (ג') הגיעה רולי, עם עוד עשרות מהגרות עבודה וילדיהן שלומדים בכיתה א', להפגין מול בית ראש הממשלה בירושלים. האימהות והילדים נשאו שלטים שעליהם נכתב "אל תגרש אותי", וקראו לראש המשלה להתערב כדי למנוע את גירושם האפשרי.

   

רשות האוכלוסין וההגירה החלה השבוע להודיע ל-118 משפחות, מתוך כ-700 שפנו, על דחיית בקשתן להישאר. לגבי 260 מהמשפחות עדיין לא התקבלה החלטה ו-257 משפחות שבקשתן אושרה החלו לקבל בשבוע שעבר הודעות על כך, יחד עם תעודות זהות.

 

חלק מהמשפחות שהפגינו מול בית ראש הממשלה שייכות ל"קבוצת ילדי כיתה א'", והן חוששות שבקשתן נדחתה,

משום שלפי חלק מהקריטריונים שקבעה הממשלה, הילד המגיש את הבקשה למעמד חייב להיות בארץ לפחות חמש שנים ותלמיד בכיתה א' בעת הגשת הבקשה.

 

לדברי רותם אילן, מנכ"לית עמותת "ילדים ישראלים", "כל התלמידים שבכיתה א' כיום היו באותה העת תלמידים בגן חובה וענו על כל הקריטריונים מלבד סעיף הלימודים. עכשיו, לאחר שמשרד הפנים עיכב במשך יותר משנה וחצי את התשובות, כל ילדי כיתה א' עונים על הקריטריונים". עורכת הדין רעות מיכאלי, מנכ"לית מוקד הסיוע לעובדים זרים, הדגישה כי "אסור שילדים אלה ישלמו את המחיר הכבד על היעדר מדיניות הגירה".

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר: "הבקשות נבדקו לפי הסטטוס של המשפחות באוגוסט 2010 ועל פי הקריטריונים שקבעה הממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"שרה, אמרת שתשמרי על הילדים". הפגנת הילדים והאמהות בירושלים
צילום: גיל יוחנן
חלק ממהגרי העבודה קיבלו תשובה חיובית ותעודות זהות
צילום: מוטי קמחי
מומלצים