חו"ל זה פה ממול: לאכול כאן כמו שם
מעדנייה הולנדית בתל-אביב, דלי ניו יורקי עם שפע שמפניה, בודגה פורטוגלית ועוד: קבלו את המקומות שייתנו לכם כמה רגעים של חו "ל בלי להחתים דרכון
בועה הולנדית: מעדניית ביאטריס, תל אביב
פעם זו הייתה בועה הולנדית שכונתית, קטנה וחבויה, שהייתה ידועה לשפים וליודעי ח"ן בלבד. לפני כשנה המקום התרחב, וכך גם סל המוצרים. יותר מ100- מחמדים הולנדיים תמצאו פה על המדפים: עוגיות תבלינים, מטיאס והרינג שמנמנים, ריבת שושנים, גבינת גאודה בדרגות שונות של יישון, מיונז, מחבת שקעים מיוחדת עם תערובת לפופרטייס (הפנקייקס ההולנדים הקטנים,( סטרופוואפל, מוצרים אינדונזיים כמו סויה מתוקה וסאמבל חריף, וגם קולקציה מכובדת של ממתקי ליקריץ שחורים משחור בדרגות שונות של מתיקות ומליחות (המלוחים, אגב, מיועדים לבעלי לב חזק ולשון מברזל.(
עוד בערוץ האוכל:
- פפריקש לשבת: 3 מתכונים הונגרים
ולא רק אוכל: המקום מתפקד ממש כמו בית חב"ד של ההולנדים, לכן תמצאו פה ספרים ומגזינים בהולנדית, שאפשר להחליף, ובעיקר - אוסף של יותר מ200- קופסאות פח, מהסיקסטיז ועד ימינו אלה. כמיטב המסורת ההולנדית, בחוץ תמיד תמצאו אדניות עם פרחים טריים, שמתחלפים בכל שבועיים. ורק הצבעונים, כמה מצער, לא הצליחו להחזיק פה מעמד.
ביאטריס, רש"י 19 ת"א, טל' .03-5256415
היהלום שבכתר: מובלעת קוריאנית
מסעדה קוריאנית חבויה בלב ירושלים, היהלום שבכתר שמה. בעלי הבית הם קוריאנים למשעי, התפריט כתוב בקוריאנית (וגם בעברית ואנגלית,( המוזיקה ברקע אף היא קוריאנית, והמלצרית, שהיא גם הטבחית, תשוחח איתכם באנגלית רצוצה אבל בהרבה חן.
היהלום שבכתר לא עברה שום אקלום לסגנון האסיאתי המקומי, ואין לה שום רצון להחנף למישהו. המקום בלתי מעוצב במובהק, וגם באוכל - היא נותרה אותנטית לחלוטין למקור. בתפריט: קימצ'י מעולה (הכרוב הכבוש הלאומי, שאוכלים החל משעות הבוקר,( כיסוני בשר בשם גאן מנדו, מרק זנב שור שמן ועשיר עם אטריות זכוכית, וכמובן, אחת ממנות הדגל בקוריאה - דולסוט ביבימבאפ: קערת אבן רותחת, ובתוכה בשר, עוף ואורז. את הכל מכסה ביצת עין, עם שמן שומשום ורוטב חריף. אין סיבה להמריא לסיאול.
היהלום שבכתר, רח' שמאי ,13 טל.02-5855539 :' לא כשר.
מהרג'ה רמלה: געגועי להודו
געגועים עזים להודו, שמפתחים טיילנים נלהבים לתת היבשת, אפשר להשביע בקלות אם מגיעים למהרג'ה, ברחוב הרצל ברמלה. מדובר בקומבינציה המשלבת חנות למוצרים הודים עם מסעדה צמחונית. מי שמחפש את התבלינים הייחודיים, שהופכים את גווני הטעם של המנה המתבשלת להודיים במובהק - זה המקום עבורו. מלבד שפע התבלינים יש גם מבחר נאה של קטניות, להיט גדול במטבח ההודי, חטיפים מלוחים בדרגה כזאת או אחרת של מוזרות, וממתקים הודים בצבעים זרחניים, לחובבי הז'אנר.
במסעדה, שאיש לא טרח בה על עיצוב מוקפד, יש מנות צמחוניות מאזוריה השונים של הודו. זה המקום להיזכר בטעמיהן האותנטיים לחלוטין של הפלאק פניר, הטאלי, מסאלה דוסה, אלו באנדי, יחד עם צ'פאטי, לאסי ועוד להיטים. המחירים צנועים.
מהרג'ה, הרצל 87 רמלה. טל' .08-9223534
ניו יורק זה כאן: קרינ'ז דלי - Karin's Deli
מדפים עמוסי מטעמים מרחבי העולם וויטרינות עם לקס ביתי וכבד קצוץ פוגשים יחד בדרך כלל בתפוח הגדול. בני הזוג קרין ברקוביץ' וצביקה ליבוביץ' החליטו להפגיש אותם גם בתל אביב. "קרינ'ז דלי: הוא מקום קוקטי ומושקע ברחוב טשרניחובסקי, בואך שוק בצלאל.
חצי מהמקום מוקדש לאלכוהול וחציו השני למעדנים שמכינה ברקוביץ' במקום ולשלל טובין מרחבי העולם: גרבדלקס, ממרחי עגבניות מיובשות, פלפלים קלויים פסטו וגם כבד קצוץ - הכל תוצרת בית. יש גם שלל נקניקים, פסטה וגבינות במחירים משתלמים.
לקראת הסילבסטר, נמכרות פה שפע של יינות שמפניה מבית "מואט ושנדון" במבצע - מסדרות ה-NV, עבור בבצירים המיוחדים ועד דום פריניון המפונפנת. המחירים מתחילים ב-199 שקלים. שווה לעצור בדרך לשוק ולסילבסטר? בהחלט (רועי ירושלמי)
קרינ'ז דלי (Karin's Deli). טשרניחובסקי 5, תל-אביב
לא רק פורט: מעדנייה פורטוגלית
ד"ר דורון בהר הוא מומחה לגנטיקה. מחקר על צאצאי אנוסים בחצי האי איבריה הביא אותו לפורטוגל, שם נחשף ליינות עמק הדוארו שזורם בארץ ובספרד.
ההיכרות הפכה לרומן סוער שעוגן כשפתח יחד עם בני הזוג דליה ואייל מרון (בעלי הביסטרו המוצלח "טשרינחובסקי 6) את "אדגה", מעדנייה פורטוגלית למהדרין. במקום ניתן למצוא בעיקר שפע של יינות מהארץ הקטנה והמרתקת הזו וכמובן – גם מבחר מרשים מאד של יינות פורט (רועי ירושלמי)
אדגה. טשרניחובסקי 6, תל-אביב