אושר הסדר טיעון מקל לתצפיתנית שנטשה
החיילת שהרדימה יחד עם חברותיה את מכשירי המעקב של צה"ל בגבול הצפוני תבצע עבודות צבאיות למשך 45 ימים, לאחר שישבה תקופה דומה במאסר. מגעים על עסקה עם עוד חיילת
הפרקליטות הצבאית סיכמה עם אחת מהתצפיתניות שהואשמה בקיץ בשבירת שמירה בעמדת תצפית שמפקחת על הנעשה בגבול הצפון, על הסדר טיעון מקל - כך נודע הבוקר (יום ד') ל-ynet. על פי ההסדר, תרצה אחת מהן עבודות צבאיות במשך 45 ימים, נוסף על 45 ימים שכבר ישבה במאסר.
הפרשה נחשפה ביולי 2011. על פי הנטען כלפי החיילות במוצב הצפוני, במשך כמה חודשים הן נהגו מדי פעם ל"הרדים" את אמצעי המעקב של צה"ל בכל הקשור למתרחש מעבר לגבול. בצה"ל ראו בחומרה את מהלך שאותו נקטו התצפיתניות והגישו נגדן כתב אישום שכולל סעיפים של חריגה מסמכות והשמדת רכוש עד כדי סיכון ביטחון המדינה. החיילות הסבירו כי נטישת העמדה נבעה מתנאי שירות חמורים להן זכו, שכללו אספקת מזון ירוד, עומס כבד במשמרות בשל כח אדם מצומצם וחוסר נגישות לקבלת טיפול רפואי.
עוד בחדשות ynet:
גורמים בצבא העריכו כי אם הבנות אכן היו מורשעות בעבירות שיוחסו להן, הן היו צפויות לעונש מאסר ממושך. כעת, לפי ההסדר המסתמן, הפרקליטות תסתפק בכך שהחיילת ישבה במעצר כחודשיים, בתמורה להרשעתה בעבירה של חריגה מסמכות עד כדי סיכון חיים, במקום בעבירה של חריגה מסמכות עד כדי פגיעה בביטחון המדינה.
היום הובא הסדר הטיעון לדיון בבית הדין הצבאי בחיפה, שהחליט לאשרו. החיילת, שכבר השתחררה מצה"ל ומיוצגת על-ידי עו"ד אילן כץ וסמזר שגוג מהסניגוריה הצבאית, "תזכה" לרישום פלילי מופחת. לדברי הפרקליטים, ההסדר מקל מאוד עם החיילת, לאחר שבתחילה דרשה התביעה עונשי מאסר ממושכים. "ההקלה בעבירה בה היא הורשעה מהווה שינוי מעבירה של פשע לעבירה של עוון, כלומר רישום פלילי פחות חמור", ציינו.
במקביל, מתקיימים מגעים בין חיילות אחרות שהואשמו בפרשה לפרקליטות הצבאית נמשכים, אבל לא מן הנמנע שהם לא יסתיימו בהסדר טיעון. "אין במעשיה של מרשתי עבירה פלילית שמחייבת מאסר ורישום פלילי, ולכן אנחנו לא מדברים על שום הסדר טיעון", טען בשיחה עם ynet עו"ד קובי מרגולוב, המייצג את אחת הנאשמות שעדיין משרתת בצבא. "עניינה שונה בתכלית מהתצפיתנית שבחרה היום להודות בעבירה חמורה. טרם קיבלנו מהצבא טענות שהועלו בתחילת הפרשה לגבי אחריות המפקדים".
יש לציין כי בדו"ח נציג קבילות החיילים האחרון של האלוף (מיל') יצחק בריק, ישנה התייחסות נרחבת
לנושא תנאי השירות של התצפיתניות בצה"ל. בריק קבע לאחר בדיקה מקיפה כי טענותיהן של התצפיתניות אכן מוצדקות והמליץ על רפורמה בתחום שכבר החלה להיות מיושמת בצה"ל. בצבא השקיעו למעלה ממיליון שקל לטובת שיפור התנאים הפיזיים בהן עובדות התצפיתניות, שכללו רכישת מקררים לחמ"לים בהם הן פועלות, מזגנים, מיטות ועוד. לכל אחד מהגדודים בהם פועלות התצפיתניות הוצב רופא קבוע וניתן להן עדיפות לקבלת טיפול במרפאות המרחביות. בנוסף, אושר לצרף למערך חיילות נוספות כדי להקל בעומס.