שתף קטע נבחר
 

סכנת סגירת בריל: ו' הכספים נגד משרד הביטחון

בדיון של ועדת הכספים במטרה להניא את משרד הביטחון לסגת מכוונתו להעביר את רכש הנעליים הצבאיות אמר יו"ר הוועדה גפני: "מדובר בחיי אדם של מאות העובדים". נציג משרד הביטחון: "הנעל של בריל יקרה"

יחסי ועדת הכספים ומערכת הביטחון שוב על סף פיצוץ במטרה להסיר את סכנת הסגירה שחוזרת ומרחפת על מפעל "נעלי בריל". באווירה זו הסתיים היום (ד') דיון מעקב של הוועדה אחרי המאמצים להניא את משרד הביטחון לסגת מכוונתו להעביר את רכש הנעליים הצבאיות מהמפעל הישראלי לארה"ב

 

 

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, הודיע לנציג המשרד אריה בן-ארי ממנהל הרכש: "אני מפסיק לטלפן אליכם ומעכשיו אתם תטלפנו אלי, כי אם לא תגיעו לפשרה שתהיה מקובלת על המפעל אנחנו לא נאשר למערכת הביטחון תקציבים כפי שנמצא לנכון. אנחנו לא אמורים לטפל בבעיה אבל כאן מדובר בחיי אדם של מאות העובדים שיישארו ללא פרנסה. זהו משחק באש אז מוטב שתהיו חכמים ולא צודקים".

 

גפני דרש מהמשרד לשקול להמשיך את רכש הכמות האחרונה של 120 אלף זוגות נעלי בריל במחיר הנעליים הצבאיות מתוצרת ארה"ב, או להגיע לפשרה מוסכמת.. זאת אחרי שהמפעל דחה את הצעת המשרד, בעקבות התערבות הוועדה בדיון קודם, לרכוש רק 30 אלף זוגות עבור חיילי מילואים ועוד כמות נעלים עבור החיילות בסך של 15 מיליון שקל. המשרד גם הודיע שיפרסם מכרז בסוף השנה שיהיה פתוח גם להתמודדות של נעלי בריל.

 

בן ארי אמר שיעביר את המסר לממונים עליו. חברי הוועדה התייצבו כאיש אחד לצד המפעל נגד התנהלות משרד הביטחון, לצד גפני בהטלת סנקציות על תקציב הביטחון. הם הטיחו במשרד דברים קשים, כמו גם בשר הביטחון שמיהר לפרסם הודעה בעקבות הדיון הקודם כי תהיה חשיבה חוזרת לגבי המעבר לרכש הנעליים האמריקניות.

 

"ערבב דברים"

"השר ערבב דברים ולא נתן תשובה רצינית", אמר איתן כבל (עבודה). "זו התנהלות מעליבה ומביישת של אטימות לב", אמר ח"כ שלמה מולה (קדימה). "כל זה נשמע רע", אמר ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי). "עניי עירך קודמים", אמר ח"כ יצחק וקנין (ש"ס). "אתם מזלזלים בכנסת. מי שקונה סחורה זולה משלם ביוקר", אמרה ח" פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו). "משרד הביטחון עובר על החוק שמאפשר להעדיף רכש ישראלי יקר יותר מהיבוא", אמר מגלי והבה (קדימה).

 

סמנכ"ל בריל שלמה בוסקילה, טען שמשרד הביטחון רק החליף תירוצים כדי להסביר את החלטתם. קודם טענו שזה אילוץ תקציבי לרכוש את הנעלים מכספי הסיוע האמריקני. אחר כך ירדו מהתקציב וטענו שהמחיר שלנו גבוה. אחר כך אמרו כי הנעלים שלנו לא מתאימות לצרכי הצבא והבלאי גבוה עד 50%.

 

"הם אמרו שהנעל האמריקנית זולה ב-30% ולא הביאו בחשבון את עלות ההובלה והמסים. במחיר שלנו הכול כלול, והוא לא יקר, אמר בוסקילה. "לטענת הבלאי אין שחר. בסך הכול הם החזירו 300 זוגות. את דגם הנעל שלנו פיתחנו וייצרנו לפי המפרט של הצבא אחרי שהשקענו מיליון שקל בטכנולוגיה חדישה. הדגם והטכנולוגיה האמריקנים מפגרים ב-30 שנה. את הדגמים שפיתחנו הם לקחו לייצור בתורכיה ובהודו". המנכ"ל יהודה אלבז ציין כי "20% ממה שהמדינה רוכשת מאתנו חוזרים במסים לקופת המדינה".

 

נציג משרד הביטחון התעקש כי "הנעל של בריל יקרה יותר בהשוואה אמיתית", אבל לא הצליח לרכך את הרושם הקשה של תמונת המצב ואת החלטת הוועדה הנוקשה למנוע בכל מחיר את קריסת מפעל נעלי בריל, אפילו במחיר של משבר תקציבי עם מערכת הביטחון.

 

"הנעל הטובה עבור החיילים"

דובר משרד הביטחון מסר בתגובה: "צה"ל הינו הלקוח של נעלי בריל. מה שעומד לנגד עיניו הוא הנעל הטובה ביותר עבור החיילים. חברת בריל היתה הספק הבלעדי בארץ ב-8 השנים האחרונות. לקראת סיום החוזה היא קיבלה הזדמנות שווה, כמו שאר החברות, להתמודד על ייצור נעל חדשה אך היא סירבה".

 

"למרות זאת הצענו שחברת בריל תייצר כ-30 אלף זוגות נעליים למערך המילואים במשך שנתיים, כשבתקופה זו נאפשר לה להוכיח את יכולתה לייצר את הנעל החדשה בהתאם לאפיון שהוגש ע"י צה"ל. גם הצעה זו נדחתה. לפנים משורת הדין הצענו לבריל להתמודד במכרז על ייצור 50 אלף זוגות נעלי חיילות. שתי ההצעות הן בהיקף של 15 מיליון שקל".

 

מנכ"ל המשרד האלוף (מיל.) אודי שני כתב היום ליו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, בין השאר כי בידי המשרד "ממצאי חוסר שביעות רצון מנעלי החיילים הקיימות מתוצרת בריל, נוכח האלטרנטיבה. לטעמנו, חברה הצמאה להמשיך ולהתקיים, צריכה להתאים את עצמה לדרישות הלקוח לנעל שהוכיחה את יעילותה באיכות ובמזעור הפגיעות האורטופדיות בחיילים, בד בבד עם הוכחות מוצקות של בלאי נמוך יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוב על סף פיצוץ
צילום: index open
ברק: יעזור?
צילום: EPA
גפני: מאיים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים