שתף קטע נבחר

 

סופית: לפיד לא יוכל ללמוד במסלול לדוקטורט

המל"ג דחתה את בקשת הערעור של אוניברסיטת בר אילן וקבעה כי המוסד שהפעיל את התוכנית ללא אישור עלול להיקנס

אין תואר ראשון - לא תלמד לדוקטורט: המועצה להשכלה גבוהה דחתה את ערעורה של אוניברסיטת בר-אילן, בסוגיית המסלול המואץ לתארים מתקדמים לסטודנטים חסרי תואר ראשון. המועצה הותירה על כנה את החלטת המל"ג לפיה תופסק מיידית קבלת סטודנטים שלא בהתאם להנחיות והחלטות המל"ג. כמו כן, הסטודנטים הלומדים כיום במסלול יתבקשו להשלים את לימודיהם לתואר ראשון. המסלול נפתח בשנת 2008 ומאז למדו בו בסך הכול כ-20 סטודנטים ובהם יאיר לפיד.

 

יאיר לפיד - כתבות אחרונות ב-ynet:

יאיר לפיד: ש"ס מסובבת את המדינה על האצבע

על הכוונת: הקואליציה מזרזת את חוק לפיד 2

יאיר לפיד: 'לא מצאו עליי כלום, אז המציאו סיפור'

 

הוועדה לפיקוח ואכיפה במועצה להשכלה גבוהה דנה בבקשת הערעור של אוניברסיטת בר אילן. במהלך הדיון חזרו נציגי המל"ג על עמדתם, לפיה מהבדיקה שערכו עולה כי אוניברסיטת בר אילן היא המוסד האקדמי היחיד בישראל המאפשר הענקת תואר שני או שלישי לסטודנטים חסרי תואר ראשון, תוך חריגה מהנחיות המל"ג ומהחלטותיה.

 

הוועדה קבעה גם כי האוניברסיטה לא תורשה לגבות שכר לימוד בגין לימודים אלה, ותישקל הטלת סנקציה כספית נגד האוניברסיטה בגין החריגה. הוועדה הוסיפה כי היא "רואה בחומרה את האפשרות שקבעה אוניברסיטת בר אילן להענקת תואר שני ושלישי

 לסטודנטים חסרי תואר ראשון, שלא בהתבסס על מצוינות אקדמית וללא אישור מל"ג, וכסטייה מהותית מהנחיותיה, החלטותיה ומאמות המידה האקדמיות הראויות".

 

בתגובה להחלטת המל"ג הקודמת, כתב לפיד בפייסבוק לאחד מחבריו ברשת החברתית: "אני ממש לא מתרגש מזה. הסיבה היחידה שהלכתי ללמוד היא שאני אוהב ללמוד, והסיבה היחידה שהעבירו אותי לתואר שלישי היא שהיו לי ציונים גבוהים במיוחד. ממש לא אכפת לי אם יהיה לי תואר או לא". לאחר כתב: "ממש לא משנה לי אם יהיה לי תואר או לא".

 

מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה: "ההליך לקבלת סטודנטים לתארים מתקדמים בלי תואר ראשון במקרים יוצאי דופן, קיים לא רק באוניברסיטת בר אילן, כפי שציינה הוועדה, אלא גם באוניברסיטאות אחרות".

 

עוד נמסר: "גם מוסדות אקדמיים אחרים, בישראל ובעולם, הבינו את הצידוק בקיום הליך כזה. זאת ועוד, הנוהל לקבלת סטודנטים בתנאים ייחודיים אלה מתועד בתקנון בר אילן כבר עשרות שנים והיה גלוי גם למל"ג ולכל הבא בשערי האוניברסיטה. במסגרת הפולמוס הציבורי שהתעורר בסוגיה תמכו אנשי אקדמיה בכירים ובהם חתן פרס נובל פרופ' אהרון צ'חנובר, בעמדתה של אוניברסיטת בר אילן. בר אילן מברכת על התעוררות הדיון הציבורי בעניין והיא תמתין להכרעה של מליאת המל"ג בנושא בישיבתה בעוד כחודשיים. בכל מקרה, מאז הקמת האוניברסיטה התקבלו בתנאים ייחודיים אלה כ-30 סטודנטים בלבד, כולם מועמדים בעלי ניסיון והכשרה יוצאי דופן בתחומם ובעלי הישגים מוכחים ובולטים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים