מנכ"ל שטראוס בסרטון: "פונה ללב" של הצרכנים
ציון בלס פנה לצרכנים ביוטיוב ובעמוד הפייסבוק של החברה: "אנו מזדהים עם המחאה הצרכנית הצודקת" וקרא לישראלים החיים בחו"ל: "רוב המוצרים בחו"ל יקרים יותר, שלחו לנו תמונות ואפילו קבלות של מוצרים". הגולשים בעיקר הוציאו עליו את חמתם: "בכל פעם הוצאתם תגובה אחרת"
אחרי שהודיעו כי לא יורידו מחירים, בחברת שטראוס החליטו לפנות ישירות לצרכנים בפורום בו החלה "מחאת הפסק זמן" נגדם: פייסבוק. החברה העלתה לעמוד הפייסבוק המותקף שלה, סרטון יוטיוב בו מככב מנכ"ל שטראוס ישראל, ציון בלס. בלס פונה בסרטון ללב של הצרכנים, ומסביר להם מדוע מחירו של חטיף השוקולד פסק זמן גבוה יותר בארה"ב, בדיוק כפי שהסביר ל-ynet - כדי לעודד יצוא ישראלי לארה"ב. רוב המגיבים בעמוד לא קנו את ההסבר הזה.
"..בימים האחרונים הפניתם אלינו שאלות באשר להשוואה בין מחיר שטראוס בחו"ל למחיר שטראוס בישראל", אומר בלס בסרטון. "כאשר הגיע אלינו הפרסום הראשון זיהינו שמדובר במבצע מקומי לחטיפי שוקולד אבל אנחנו לא מייצאים רק חטיפי שוקולד. אנחנו מייצאים לארה"ב כ-200 מוצרים. חשוב לי שתדעו שבאופן טבעי רוב המוצרים שנמכרים בארה"ב יקרים יותר ורק חלק קטן ובתוכם, פסק זמן, זול יותר.
"דבר אחד אני אומר לכם באופן חד משמעי: סל המוצרים של שטראוס בישראל זול ב-20% מסל המוצרים של שטראוס מהיוצא לחו"ל. אני כל כך משוכנע בעובדות האלה שאני קורא לישראלים שחיים בחו"ל לשלוח אלינו תמונות ואפילו קבלות של מוצרי שטראוס, כדי שגם אתם הצרכנים החיים בישראל תוכלו לראות את העובדות".
לא מורידים מחיר כי הורדנו כבר
עוד אמר כי "הייצוא מאפשר לנו להרחיב את העבודה במפעלים בישראל ולהעסיק עוד אנשים" וכן טען ש"המחיר הסופי בארץ ובחו"ל נקבע על-ידי החנויות". ואת אי הורדת המחירים הסביר: "אנו מזדהים עם המחאה הצרכנית הצודקת ומבינים את הכאב ואת הקושי לכן אנו פועלים מאז הקיץ האחרון לתרום את חלקנו לשינוי. הווזלנו מחיר של כ-50 מוצרים בהוזלות קבועות ואנחנו קולטים עובדי חברות כוח אדם במפעלים שלנו.
רוב הצרכנים שמגיבים לסרטון ברגעים אלה, "לא קונים" את הדברים. בגולש ניב שגיא כתב: "מדוע קבוצת שטראוס האשימה בשבת את יוקר המחיה בארץ וכעת מתגלה שאכן המחיר לחנות בחול היה זול יותר במתכוון. הילדה שלי רוצה מוצרים במחיר הוגן לכבוד פורים זה הכל".
גולשת בשם רויטל מלכה, כתבה לבלס: "בחרתם 50 מוצרים הכרחיים, כל מוצרים שנמכרים שם בזול ימכרו פה אימא לחמישה ילדים קשת יום רוצה לפנק את כל ילדים משהו מתוק שוקולד אתם יודעים כמה ילד אוהב שוקולד נלך על פסק זמן כמעט 6 שקלים או יותר בחו'ל בקושי 2.60 נראה לכם הגיוני לא נקנה שטראוס יותר"
הגולש אלי קורוניו כתב: "אדוני היקר אם אתם לא מרוויחים תסגרו את המפעל, למה להחזיק חברה שבקושי מרוויחה? למיטב זכרוני שלשום היה לך תירוץ אחר ואחרי שאתה וחבר היועצים שלך הבנתם שזה לא עובד עלינו החלטתם לשנות את האסטרטגיה ולהמציא לנו תירוצים אחרים. לא תורידו מחירים פשוט מאד נפסיק כמעט לגמרי לקנות את המוצרים שלכם. תפסיקו להתייחס לציבור הישראלי כמטומטם ופרייאר מה שהיה לא יהיה יותר במדינה שלנו, הציבור הישראלי מתחיל לנהוג כציבור אמריקאי והוא הבין שכדי שדברים יזוזו וישתנו במדינה הזאת צריך לקום ולעשות מעשה, והנה אנחנו לאט לאט מתחילים להבין ולהפנים מה צריך לעשות ומה שנראה לך היום כטיפה בים עם הזמן יגדל ויתפח לתנועה גדולה, ואם כלום לא ישתנה פשוט החרם עליכם רק יגדל".
"לא נוריד מחירים"
בתחילת המשבר, שטראוס נימקו את פערי המחיר בין פסק זמן בארץ - 6.30 שקלים (במגה) לעומת 2.60 שקלים בניו ג'רזי, בכך ש"לקמעונאי המקומי נוצר עודף". מאוחר יותר טענו שבעצם מדובר ב"מחירים לפורים" עבור הקהילה היהודית המקומית, וכעת טוענים בשטראוס: אכן מדובר במוצר זול יותר, שנמכר בארה"ב במחיר נמוך כדי להעמיק את החדירה לשוק ולהגדיל את הייצוא של שטראוס לחו"ל.
בלס אמר היום ל-ynet כי מתוך 180 מוצרים שנמכרים לרוב במחיר גבוה ב-20% בארה"ב לעומת ישראל, "יש 13-12 מוצרים בהם המחיר הקמעונאי האפקטיבי נמוך בין 5% ל-15% לעומת מחיריהם המקבילים בארץ. ומדובר באותם חטיפים – פסק זמן, כיפכף, טעמי, טוויסט", אמר בלס ל-ynet. "חשוב להדגיש שסך כל הפעילות הזאת של חטיפים אלו, מאוד צנועה - מספר מיליוני שקלים בודדים בשנה".
כשנשאל אם שטראוס תוריד מחירים השיב: "לא נוריד מחירים. מאז תחילת המחאה שטראוס הוזילה כ-50 מוצרים בהוזלות קבועות. לא במבצעים, לא כאקט שיווקי ולא כהנחות חד פעמיות. אלא הוזלות קבועות במחירונים במגוון קטגוריות. עשינו את מה שעשינו וזה מאוד משמעותי. מדובר בעשרות מיליונים של שקלים סביב כל ההוזלות. הגענו לתחתית של החבית מבחינת הורדת מחירים, הגענו לקו האדום".
במקביל, נמסר מקבוצת "ישראל יקרה לנו" כי עופרה שטראוס תיפגש מחר ב-10:30 במשרדי החברה, עם ארבע מהאימהות שמסרו לה מכתב מוקדם יותר השבוע, בעת ששהתה בחו"ל.