מפעל סלינה ניצל מסגירה - נרכש ע"י שרגא ברוש
במפעל שייקרא מעתה איילת ברקן בע"מ ייקלטו כ-120 עובדים. תנאי השכר והזכויות הסוציאליות יישמרו, לרבות רצף הביטוחים הפנסיוניים, קרנות ההשתלמות, הוותק, ההבראה והחופשות
תחושת הקלה בנצרת עילית: שלושה חודשים לאחר שעמדו לפני פיטורים, חתמו אתמול עובדי מפעל סלינה על הסכם עבודה קיבוצי עם רוכש המפעל, התעשיין שרגא ברוש.
- לילה שני במפעל בנצרת עילית: העובדים יפגינו
- הפגנה ואש במפעל בצפון: "זורקים אותנו לרחוב"
- 150 עובדים מתבצרים בנצרת עילית: 'יהיה בלאגן'
בתחילת חודש דצמבר האחרון, הודיע בעל המפעל בנצרת עילית לעובדים כי נקלע לקשיים ולא יוכל לשלם את משכורתם. זאת לאחר תקופה שבמהלכה קיבלו העובדים משכורות חלקיות, באיחור וללא חלק מההטבות הסוציאליות המגיעות להם.
העובדים – שחששו כי הבעלים ינסה להוציא את הנכסים החומריים של המפעל – התבצרו במקום והפגינו. בנק הפועלים, הנושה העיקרי של המפעל, פנה לבית המשפט ולסלינה מונה כונס נכסים מפעיל, שניסה למצוא רוכש למפעל, המייצר אריזות פלסטיק וניילון לתעשייה. מי שרכש את המפעל, התעשיין שרגא ברוש, היה המציע היחיד.
בהסתדרות החדשה שניהלה את המו"מ מטעם העובדים, יחד עם ועד שנבחר בימי ההתבצרות במפעל, הביעו סיפוק מההסכם וציינו כי היות שהיה המציע היחיד, יכול היה ברוש שלא לחתום על הסכם עם העובדים, אך בחר לעשות כן.
איילת ברקן
במסגרת ההסכם, ייקלטו במפעל החדש, שייקרא מעתה איילת ברקן בע"מ, כ-120 עובדים מתוך כ-150 העובדים המקוריים. תנאי השכר ורציפות הזכויות הסוציאליות יישמרו, לרבות רצף הביטוחים הפנסיוניים, קרנות ההשתלמות, הוותק, ההבראה והחופשות.
עוד הוסדר בהסכם תשלום עבור קריאה מיוחדת לעבודה, תוספת שכר עבור משמרות, דמי מחלה, ביגוד, שי לחגים והסעות על חשבון המפעל. כמו כן, עובד יהיה זכאי לפיצויי פיטורים מלאים גם אם יתפטר במהלך השנתיים הקרובות. ההסכם החדש נחתם ל-3 שנים.
יו"ר ועד העובדים במפעל, לואיס פורמן, אמר הבוקר כי הוא וחבריו מאושרים מההסכם. "120 משפחות בנצרת עילית וביישובים סביבה ימשיכו להתפרנס. זה אומר שעכשיו הכל בסדר. זו הייתה תקופה קשה מאוד, של חודשיים ומשהו, שלא ידענו מה יהיה איתנו, אבל עכשיו הכל בסדר. העיקר שיש פרנסה".
פורמן הוסיף כי העובדים במפעל מודעים כעת יותר לזכויותיהם, ולדברים שהם אמורים לקבל. הוא סיפר כי נפגש עם ברוש מספר פעמים במהלך המו"מ וזה סיפר לו כי לפני הרכישה נפגש בחו"ל עם לקוחות המפעל, כדי לעמוד על צרכיהם. "אני מאמין שבתוך שנתיים מספר של העובדים יחזור ויעלה. הוא רוצה לפתח את המפעל, רוצה להשקיע, לגדול ולקחת את המפעל שוב למעלה".
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, בירך את העובדים ואמר, כי הוא "מקווה ששרגא ברוש יעביר את המפעל לפסים של רווחיות ושגשוג לטובת העובדים והעבודה בפריפריה".
ואילו יו"ר ההסתדרות במרחב עמקים צפון, לאון פרץ, הזכיר, כי "מדובר בהסכם קיבוצי ראשון לאחר רכישת החברה המשמר את תנאי העסקתם וביטחונם התעסוקתי של כ-120 משפחות בפריפריה".