יש פתרונות דיור: הוקם ישוב סטודנטים חדש בנגב
לפני מספר ימים נחנך באופן רשמי היישוב שיזף, שהוקם במסגרת כפר הסטודנטים של עמותת איליים במועצת רמת הנגב. אחד התושבים: "יכול להיות שלולא המחאה החברתית, עדיין היינו מחפשים מקום לעבור אליו בנגב"
עוד בערוץ הנדל"ן:
הזכות לפנטז: המבנים שהיינו רוצים לשמר בת"א
שמיל אדלר (27), מוביל גרעין ההתיישבות ובמקור מירושלים, סיפר ל-ynet כי "יכול להיות שאילולא המחאה החברתית, עדיין היינו מחפשים מקום לעבור אליו בנגב. אנחנו נישאנו על גבי המחאה ומצוקת הדיור, כאשר לאחר אירועי הקיץ עמותת איילים ומועצת רמת נגב הציעו לגרעין להגיע לשיזף. הם קידמו אותנו בכמה וכמה צעדים קדימה לעבר המטרה - יישוב חילוני-דתי בנגב. בהתחלה רצינו ללכת למקום אחר בנגב, באזור שבטה", הוא מודה.
תוכנית המתאר של האזור ייועדה לתעשייה
בטקס חניכה ליישוב המתהווה שבמועצה האזורית רמת נגב אמר סילבן שלום, המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל כי "ההתיישבות בשיזף היא פעולה אידיאליסטית, חלוצית וציונית. אתם האבן השואבת לכל אותם צעירים המעוניינים לעבור לגור בנגב".
שלום הוסיף כי "נמשיך ונפעל על מנת לתת את המענה ההתיישבותי לכל אותן קבוצות ויחידים המעוניינים להקים את בית הקבע שלהם בנגב. בימים אלו אנו מגבשים תוכניות שיאפשרו לכל אותם סטודנטים הגרים בכפרי הסטודנטים, להישאר בנגב, להקים כאן משפחה ולהשתקע במקום".
בימים אלה פועל המשרד לפיתוח הנגב והגליל להפוך את הכפר לישוב קבע. פנחס וולרשטיין, המשמש כיועץ מיוחד במשרד, ציין כי תוכנית המתאר של האזור ייועדה לתעשייה. "הגשנו בקשה לשינוי ייעוד על מנת להקים את כפר הסטודנטים כדי שיהיה שטח מגורים, וקיבלנו אישור ממשרד המשפטים", הסביר. כעת פועלים במשרד להפוך את ההתיישבות במבנים היבילים הזמניים לקבועה.
שכירות של 1,500 שקל בחודש
אנשי הגרעין, שהמתינו למעבר לקראווילות בשיזף, שהו במגורים זמניים בכפר הסטודנטים שבאשלים. בזמן הזה לאחד הזוגות אף נולדה תינוקת בקראוון. "קוראים לה רותם, שזה שיח מדברי", סיפרה יעל אנטמן (26) מירושלים.
בעלה יהודה (26), ממושב סמוך למודיעין, התייחס למעבר: "לא הייתה לנו העדפה דווקא לנגב. גרנו בעבר בגליל המערבי כמעט שנה. חשוב לנו ליישב את ישראל ושמענו על הגרעין והחלטנו להצטרף. כשבאנו לפה לא הייתה לי עבודה אפילו, אבל כיום אני עובד בחוות בודדים במועצה. אני חושב שנסתדר ביישוב, שהוא גם חילוני. אני לא רואה עם זה בעיה. זה לא משהו מובן מאליו, וזה יצריך מכל אחד מהצדדים עבודה והתחשבות בשני".
נדב ונועם קושניר (31), תושבי המרכז, החליטו שהם רוצים לעבור לגור בנגב. "יש פה איכות חיים טובה", הסביר נדב, "זה מקום נהדר לחיות בו ולגדל ילדים. חיפשנו ישוב להיקלט בו והחלטנו לבוא לפה". השניים סיפרו כי יצאו להפגנות המחאה החברתית, וציינו כי יוזמה זו היא שאיפשרה להם לעבור לנגב. "אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיו המחירים של הקרקעות, אבל כרגע אנחנו כאן ומשלמים שכירות של כ-1,500 שקל".
25 משפחות שייכות לגרעין שיזף, בהן עשר משפחות שיעלו על הקרקע בעשר קראווילות. בגרעין מקווים כי ישוב הקבע ימנה כ-200-300 מבנים עבור משפחות נוספות שיצטרפו. בתי הקבע צפויים להיבנות בשנים הקרובות, לאחר קבלת ההיתרים. בינתיים אין עדיין בשיזף תשתיות או חשמל, והמתיישבים החדשים מסתדרים עם גנרטורים. "זו הזדמנות מעניינת לגור עם אנשים שונים מאיתנו מתוך בחירה", סיכם נדב.