שתף קטע נבחר

 

ירושלים: יותר שערים מגולים

בירת ישראל אמנם מתפארת בשערים המפורסמים בעיר העתיקה, אבל בכל הקשור לבית"ר? אין ישועה. 0.6 כיבושים למשחק, פחות מהאחרונה בליגה הלאומית ושלל ביקורות על החלוצים. אלי כהן, לטיפולך

קשה לשים את האצבע על הכישלון השנה של בית"ר ירושלים. אולי זה יובל נעים, אולי איציק קורנפיין, הקהל הלוחץ ואולי סתם מזל רע? בכל מקרה, אם צריך להבחין בעיה אחת כדי להסתכל למעלה, להתקפה.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

בעקבות יכולת הכיבוש הדלה של הקבוצה מתחילת העונה, החליטו בצוות המקצועי לעבוד באופן אישי עם שחקני החוד של הקבוצה. למרות שבעיית כיבוש השערים היא לא רק של החלוצים והיא מגיעה כבר מהקישור שאינו מספק להם את הכדורים, יתמקדו בתקופה הקרובה בשלושה שחקנים: לאונרדו פאסוס, עמית בן שושן וערן לוי.

 

זהו שער האשפות. היינו אומרים משהו מצחיק על ההתקפה של בית"ר, אבל זה קל מדי (צילום: פריץ כהן, לע"מ) (צילום: פריץ כהן, לע
זהו שער האשפות. היינו אומרים משהו מצחיק על ההתקפה של בית"ר, אבל זה קל מדי

 

בית"ר ירושלים כבשה העונה 16 שערים ב-26 משחקים בליגה, ממוצע של 0.6 שערים למשחק. סתם כדי לסבר את האוזן, קבוצות כמו מכבי והפועל פ"ת וגם הפועל באר שבע, שנאבקות עם בית"ר על ההישארות בליגה, כבשו הכי פחות בליגה מלבד בית"ר - 26 שערים - שלא נדבר על ראשל"צ והפועל חיפה שכבשו כמעט כפול מהירושלמים.

 

גם הפועל הרצליה טובה יותר

אבל היכולת ההתקפית של בית"ר חלשה לא רק ביחס לליגת העל. שימו לב לנתון הבא - הקבוצה שהבקיעה הכי פחות שערים בליגה הלאומית היא הפועל הרצליה, המדורגת במקום הלפני אחרון וכבשה 19 שערים ב-24 מחזורים. הקבוצה שמדורגת אחרונה בליגה הלאומית, מכבי באר שבע, כבשה 26 שערים, עשרה שערים יותר מאשר הצהובים שחורים.

 

וואלה, זכרנו שהם כבשו מתישהו. ידענו שלא דמיינו את זה (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
וואלה, זכרנו שהם כבשו מתישהו. ידענו שלא דמיינו את זה(צילום: חיים צח)

 

רצף המשחקים הארוך ביותר העונה ללא כיבוש שער, עמד על ארבעה משחקים בסיום הסיבוב הראשון. התיקו מול מכבי תל אביב היה הרביעי ברציפות ללא שער זכות, כאשר חייבים לזכור ששני המשחקים הבאים של אלי כהן יהיו מול מכבי חיפה ועירוני קריית שמונה.

 

פאסוס - שאלוי או טרסוב?

החלוץ הברזילאי לאו פאסוס הוא כאמור דוגמה מצוינת לבעיה של בית"ר. לאחרונה ספג החלוץ בן ה-22 ביקורות בכלי התקשורת, להם הוא מודע היטב וגם הקהל הירושלמי כבר איבד את הסבלנות ושורק לו בוז בסיום המשחקים. בתקופה האחרונה ספג החלוץ גם ביקורות בתוך המועדון, ובצוות המקצועי החליטו כי הדרך הטובה ביותר להוציא אותו מהמשבר היא לחבק את השחקן ולחזק אותו.

 

הוא הבעיה? לאונרדו פאסוס (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
הוא הבעיה? לאונרדו פאסוס(צילום: ראובן שוורץ)

 

בירושלים מבינים כי ללא שערים הסיכוי להיאבק מול שאר קבוצות התחתית שכובשות שערים נמוך מאוד ורואים חשיבות עליונה בהחזרתו לעניינים. כזכור, פאסוס מתאמן עם הקבוצה כמעט מתחילת העונה אבל הצטרף למשחקיה רק בפתיחת חלון ההעברות בינואר האחרון.

 

בשני המשחקים הראשונים מאז הצטרף כבש החלוץ הברזילאי הצעיר שני שערים והקהל בטדי החל לחלום על סטפן שאלוי הבא. הבעיה היא שבכל ששת המשחקים של בית"ר מאז, בליגה ובגביע, הוא לא הצליח למצוא את השער. בסיום המפגש עם מכבי ת"א, כבר היו בבית"ר כאלה שהשוו את פאסוס דווקא ליורי טרסוב האוקראיני שהגיע לירושלים בעונת 1991-1990 ובמשחק הפתיחה מול הפועל כפר סבא כבש צמד, שהרים את רף הציפיות ממנו לשחקים. טרסוב אם שאלתם, סיים את העונה עם שלושה שערים.

 

"פאסוס לא יכול ליצור מצבים לעצמו כל הזמן, הוא חייב את העזרה של הקשרים כך שהבעיה היא לא רק שלו ולא רק של החלוצים" אמרו בבית"ר. "אסור לשכוח שהוא רק בן 22 ולמרות ההתאקלמות המצוינת שלו בארץ הוא עדיין צעיר ונמצא לבדו במדינה זרה. נעבוד איתו הרבה כדי להוריד ממנו את הלחץ בעקבות היכולת בתקופה האחרונה ואנחנו בטוחים שכשיגיעו השערים היכולת שלו תשתפר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מור שאולי
בית"ר ירושלים
צילום: מור שאולי
מומלצים