נתניהו בממשלה: "התחרות היא ידיד הצרכן"
בפתח ישיבת הממשלה אמר רה"מ: "בישראל יש ריכוזיות יוצאת דופן בהשוואה למדינות ה-oecd, אנו יודעים להתמודד עם ריכוזיות בתוך ענף מסוים באמצעות הממונה על ההגבלים העסקיים, אבל אין כלים להתמודדות עם ריכוזיות אופקית"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר היום (א') בפתח ישיבת הממשלה השבועית: "הממשלה תשמע היום את המלצות ועדת הריכוזיות. הקמתי את הוועדה ב-2010 בגלל בעיית יוקר המחייה ועל מנת לעודד תחרות".
- כל מה שרציתם לדעת על דו"ח הריכוזיות
- נתניהו: "אני חסיד של תחרות - נגד מונופולים"
- מסקנות הביניים של הוועדה, ספטמבר 2011
- מסקנות הביניים של הוועדה, ספטמבר 2011
"התחרות היא ידיד הצרכן", אמר ראש הממשלה, "היא משפרת את השירות, ומיטיבה עם הצמיחה והחסכונות על ידי הקצאת אשראי טובה יותר".
"בישראל יש ריכוזיות יוצאת דופן בהשוואה למדינות ה-oecd, אנו יודעים להתמודד עם ריכוזיות בתוך ענף מסוים באמצעות הממונה על ההגבלים העסקיים, אבל אין כלים להתמודדות עם ריכוזיות אופקית, למשל כאשר גוף שולט בבנק ומונע אשראי ממתחרים, או עם פירמידות. אנו רוצים להתמודד עם נושא זה בדרך אחראית מכיוון שאנשי עסקים הם אלה שמניעים את המשק״.
המסקנות הסופיות
כזכור, ביום ד' האחרון הציג ראש הממשלה את המסקנות הסופיות של הוועדה לבחינת הריכוזיות במשק. מהמסקנות הסופיות עולה, כי רף המכירות השנתיות לתאגיד ביניים יורד משמונה מיליארד שקל לששה מיליארד שקל. לפי הדו"ח, יש איסור שליטה או החזקה בגוף פיננסי משמעותי על ידי תאגיד ריאלי משמעותי או על ידי השולט בתאגיד ריאלי משמעותי, שמנהל נכסים מעל 40 מיליארד שקל (לעומת 50 מיליארד שקל בדו"ח הביניים).
תאגיד ריאלי משמעותי הוא תאגיד שפדיון המכירות שלו בישראל הינו מעל 6 מיליארד שקל (לעומת 8 מיליארד שקל בדו"ח הביניים) או שהיקף האשראי שהוא צורך בישראל עולה על 6 מיליארד שקל (לעומת מאזן הגדול מ-20 מיליארד ש"ח בדו"ח הביניים). כלומר אותו בעל שליטה לא יוכל להחזיק גם בתאגיד ריאלי משמעותי וגם בתאגיד פיננסי משמעותי. כך, קרן איפקס תיאלץ להיפרד מתנובה או מפסגות
סעיף נוסף הוא הגבלת כהונה של דירקטורים בגוף פיננסי משמעותי ובגוף ריאלי משמעותי, בו זמנית. ועדת הריכוזיות קבעה, כי הגופים יידרשו לבצע שינויי בעלות כמומלץ במהלך ארבע שנים. זאת כדי ליצור תקופת מעבר סבירה לשם התארגנות למהלך זה.
בנושא כהונת דירקטורים קבעה הוועדה כי ההפרדה תתבצע בתוך שנתיים. לגופים שיחוייבו לבצע הפרדת בעלות עקב המלצות הוועדה יינתנו 4 שנים לביצוע הפרדת הדירקטוריונים.