מחליפים את כל הבית: שיפוץ יסודי ברמת השרון
שיפוץ יסודי במיוחד, גם בחוץ וגם בפנים, יצר בית שמתאים את עצמו למצב המשפחתי של בעל הבית - אבל גם מאפשר שינויים משפחתיים בעתיד. ביקור בית בווילה משודרגת ברמת השרון
כשמתכננים בית מוכרחים להתחשב בסטטוס של מי שגר בו. תושב רמת השרון ביקש מהאדריכל אריאל אבירם ליצור סביבה גמישה ודינמית, שתשתלב עם אורח החיים שלו ושל הילדים שגרים בו, וגם תוכל להתאים לשינויים בהרכב המשפחתי. הבית, בגודל 290 מ"ר בנוי ועם חצר בגודל 300 מ"ר, עבר שיפוץ יסודי כולל במעטפת החיצונית וכן במבנה הפנימי. השיפוץ אף כלל הוספת קומה והפך אותו ממבנה מיושן במראה מפוהק - לדירה מודרנית.
עוד בביקור בית :
- מ-ה-פ-ך: כך הפכה דירה מיושנת לבית חמים וכפרי
- הזכות לפנטז: המבנים שהיינו רוצים לשמר בת"א
- בזול ומהר: הדירה מהקבלן הפכה לדירת חלומות
נכנסים: הכניסה לקומת הקרקע כוללת את החללים הציבוריים של הבית. לפני השיפוץ לא הייתה בכניסה לבית מבואה כלל, מה שהביא את המבקרים היישר אל לב ההתרחשויות. במהלך השיפוץ הוחלט להגדיר את הכניסה כתחום מופרד, שיאפשר לנכנסים לעצור רגע ולהבחין בחללים.
המבואה נוצרה על ידי הנמכת גבס, שמהווה גם פתרון אחסון למזגן, וכך נוצר מעין אשנב פתוח המשקיף לחדר האוכל ולמטבח. במבט ישיר מתגלה קיר אבנים עוצמתי ומסוגנן בגוון אפרפר כהה שניצב בקצה המטבח, ונותן את הטון העיצובי המרכזי לבית כולו.
פינת האוכל: פינת האוכל ניצבת בהמשך למטבח ומתהדרת בקווים מודרניים חדים ונקיים. כאן כבר ניתן להבחין בשימוש בגוונים הכהים והבהירים, שמשמשים כרקע סולידי לשאר הפריטים בחלל והופכים את אפשרויות העיצוב בו לגמישות ודינמיות. השולחן עצמו עשוי עץ טבעי מלא שמשרה אוירה חמימה וכפרית, בשילוב עם כיסאות לבנים.
המטבח: המטבח כאן ניצב באזור הצר יותר בבית, ונעשה תוך ניצול מקסימלי של החלל - כפי שניתן לראות במבנה הלא שגרתי. מדובר באי שניצב בצורה אופקית, ויוצר מעין משטח לשוני שיוצא לכיוון פינת האוכל ומשלב בתוכו גם דלפק אכילה. כדי ליצור הד עיצובי בחלל, הודגשו משטחי העבודה על ידי אלמנטים שונים של תאורה, המוטמעים בהנמכות גבס ומלווים את מבנה המטבח לאורכו. כך הם יוצרים תחושה של אינטימיות ותנועתיות גם יחד.
מה שבעיקר מדגיש את החלל הוא קיר הלבנים הניצב בקצה שלו ומשמש רקע דומיננטי ובסיס לאווירה המודרנית בבית. בקיר המקביל למשטחי העבודה שולבו ארונות אחסון בחיפוי אלומיניום, שנבלעים בצבעם ובצורתם ויוצרים תחושה של מרחב.
הסלון: חללי הישיבה בבית מופרדים לשניים ונמצאים באזורים שונים. הסלון המרכזי, הסמוך לפינת האוכל, כולל מערכת ישיבה מוארכת בגוון כהה ומולה שורה של הדומים המחוברים זה לזה, גם הם חלק מהמחשבה על הצורך העתידי בשינוי ויצירת מבנה מודולרי גמיש. במרכז ניצב שולחן סלון נמוך וארוך, שמשלים את המראה האסתטי והנקי ומוביל אל המרפסת והחצר. שידות האחסון הם פרי עבודת נגרות אישית, המוטמעות בתוך אלמנט גבס לעומקו של הקיר ויוצרות מרחב בחלל הצר.
הבית בן השלוש קומות אף כולל קומת מגורים שבה נמצאים חדרי הילדים; מרתף המשמש כפינת משפחה; ועליית גג שתוכננה כיחידת דיור נפרדת, הכוללת הכנות למטבח ולחדר הרחצה. מחשבה רבה הושקעה גם בתכנון המתחם בחוץ, שנכנס אל פנים הבית ומשמש גם הוא כרקע שתוחם ומעניק הרבה אווירה לחלל.
תכנון הגינה פונקציונלי ונעשה מתוך מחשבה על תחזוקה קלה, ולכן משלב בתוכו משטחי עץ רבים ודשא סינטטי. אלמנט מעניין נוסף, שיוצר אווירה כפרית וחמה בבית, הוא השימוש בעץ כחיפוי קירות וכגדר הפרדה. במרפסת שמתחברת לסלון ולמטבח מוקם שולחן אוכל רחב ידיים, גם הוא לקוח מהסגנון הכפרי, וכולל נישת בישול, כיור ופינת ברביקיו.
הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"