שתף קטע נבחר

תל אביב חנכה כיכר לזכר הרופא פואד דג'אני

העירייה קיימה טקס לכבוד האיש שהקים את בית החולים הראשון ביפו. 34 מצאצאיו באו, גם מסעודיה ומתוניסיה

34 מצאצאיו של ד"ר פואד איסמעיל דג'אני, מייסד בית החולים דג'אני ביפו, באו היום (א') לטקס קריאת כיכר על שמו בין הרחובות צהלון הרופא ורחוב ציהתל"י שבעיר.

 

דג'אני (1890-1940) בנה את ביתו ביפו בשנות ה-30 של המאה הקודמת והקים בה בית חולים. הוא התמחה בכירורגיה ויולדות ובמלחמת העולם השנייה קיבל עיטור של כבוד על טיפול שהעניק לקצינים בריטים.

 

בני משפחתו של דג'אני. "הוא היה איש גדול" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בני משפחתו של דג'אני. "הוא היה איש גדול"(צילום: מוטי קמחי)

 

עוד בחדשות ynet:

 

באחרונה החליטה מועצת העיר של תל אביב-יפו לקרוא כיכר על שמו, ולטקס שנערך היום באו כ-300 בני אדם, בהם עומר, בנו של פואד, ובני משפחה נוספים שהגיעו מארה"ב, תוניסיה, אנגליה, סעודיה (בעל אזרחות בריטית), ירדן ועוד. "המשפחה מתכוננת לזה זמן רב. הוא היה איש גדול והקים פה בית חולים. זה מאוד מרגש להיות כאן", אמרה קרובת משפחתו של דג'אני שהגיעה מירדן. 

 

חבר מועצת העיר אחמד משהראוי (מרצ), שהוביל את הפרויקט אמר כי "קיומו של הטקס מוכיח

 שאם רוצים יש מקום כאן לכולם. זהו יום היסטורי שמחבר בין יהודים וערבים. דג'אני היה אדם שהסתדר עם כולם".

 

 במהלך הטקס הניפו מספר אנשים, יהודים וערבים מארגון "זוכרות" שלטים בערבית ובאנגלית בעד זכות השיבה של הערבים ברחבי העולם ונגד קריאת הכיכר בשטח מדינת ישראל שהיא שלטענתם מדינה כובשת. "למרות שזה צעד חיובי להזכיר את שמו של פואד דג'אני, אנחנו קוראים שלא להסתפק באירוע סמלי ולהנציח את השם של האיש, אלא לקרוא לשיבת הבתים והמשפחה ותושבי יפו בכלל שגורשו מכאן ב-1948", אמר ל-ynet אחד המפגינים, עומר אגבאריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המשפחה ליד השלט.
צילום: מוטי קמחי
מומלצים