האם בהרווארד ישמידו את מדינת ישראל?
בשבוע הבא יתקיים באוניברסיטה האמריקנית היוקרתית אירוע שכותרתו "ישראל/פלסטין ופתרון של מדינה אחת". בין הנואמים - היסטוריון ישראלי אנטי-ציוני והיועצת לשעבר של ערפאת. ידידי ישראל בקמפוס זועמים: "הרווארד מקדמת כנס אנטישמי"
בלא קשר ישיר לכאורה ל"שבוע האפרטהייד" המתקיים בקמפוסים בארצות הברית, יתקיים בתחילת השבוע הבא אירוע באוניברסיטת הרווארד שמארגן ארגון "צדק לפלסטין". כותרת האירוע - "ישראל/פלסטין ופתרון של מדינה אחת".
חדשות נוספות מהעולם הגדול :
- המועמד המוביל בצרפת: 75% מס על העשירים
תומכי ישראל בקמפוס לוחצים על האוניברסיטה להפסיק את המימון והתמיכה באירועים מסוג זה. דני אורבך, דוקטורנט בהיסטוריה צבאית בהרווארד מאשים כי "זהו לא כנס של הבעת דעות, אלא כנס תעמולתי שטוען שאין פתרון של שתי מדינות ושצריך לקדם את הרעיון של מדינה אחת". אורבך אמר ל-ynet כי "לא רק פרו-ישראלים מבינים מה הולך פה. אפילו נורמן פינקלשטיין, אחד מנביאי השמאל האנטי ישראלי, הודה לא מזמן שפתרון של מדינה אחת הוא שם קוד להשמדת מדינת ישראל".
אחד הנואמים המרכזיים בכנס הוא ההיסטוריון הישראלי פרופ' אילן פפה, שהרצה בעבר באוניברסיטת חיפה ועזב את הארץ. פרופ' פפה הוא אנטי-ציוני מוצהר ואחד הלוחמים העיקריים בלונדון להחרמת ישראל. נואמים נוספים הם דיאנה בוטו, שהייתה יועצת של יאסר ערפאת, ועלי אבו נימה, מייסד האתר הפרו-פלסטיני "אינתיפאדה אלקטרונית".
"ביטוי לאנטישמיות חדשה"
אורבך, בן 30, אמר כי "אוניברסיטת הרווארד היא לא מקום כל כך פוליטי. אתה לא רואה ביומיום הפגנות שקשורות לסכסוך המזרח תיכוני. הנושא הישראלי-פלסטיני צץ מדי פעם בכנסים, אבל הוא לא תופס חלק מרכזי בסדר היום. המחאה שלנו היא נגד המימון של האוניברסיטה, גם אם הוא קטן. חופש אקדמי לא כולל זכות לקבל כסף לכל דבר. הפאנל הראשון בכנס יעסוק בשאלה מה קרה לפתרון שתי המדינות, בניסיון להוכיח שהפתרון אינו אפשרי במקרה הטוב או שהוא רעיון רע ומזיק".
ידידי ישראל שיגרו להנהלת האוניברסיטה עצומה שבה הם טוענים שתמיכה של האוניברסיטה ב"כינוס ששוקל את פירוק מדינת ישראל, איננה יוזמה אקדמית, אלא ביטוי של אנטישמיות חדשה". הם הזכירו בעצומה שמחלקת המדינה האמריקנית הגדירה אנטישמיות כ"הכחשת הזכות של העם היהודי להגדרה עצמית והכחשת זכות הקיום של ישראל", וקבעו כי על ידי הצגת הרעיון של מדינה אחת, הם שוללים את הזכות של העם היהודי לממש את הריבונות שלו.
הסטודנטים הפרו-ישראלים גם האשימו את הרווארד כי באמצעות המימון ואירוח הכינוס הפרו-פלסטיני, מצרפת האוניברסיטה את שמה לכינוס שמקדם שנאה גזעית.
"בשעה שאנחנו תומכים בהגנת האוניברסיטה על חופש הביטוי, קיצונים ואנטישמים לא יכולים להסתתר מאחורי כיסוי כוזב של חופש אקדמי. אנחנו מצפים שהרווארד לא תממן ולא תתמוך למשל בכינוס שיטען שהשואה הייתה אירוע חסר חשיבות".
בעקבות המחאה שפרצה, הבהיר רקטור האוניברסיטה שאין באפשרותו למנוע את ההתכנסות הפרו-פלסטינית, אך המארגנים נדרשו להוסיף להזמנה פסקה הקובעת שאין להם קשר לאוניברסיטה ושהדברים שנאמרים בכנס אינם מייצגים את עמדת האוניברסיטה.
Read this article in English